شناسهٔ خبر: 70655347 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار کرمان: اولویت گلباف اشتغال و توسعه با رویکرد پایداری جمعیت است

کرمان - ایرنا - استاندار کرمان گفت: اولویت بخش گلباف، اشتغال و توسعه پایدار با رویکرد پایداری جمعیت است و بر این اساس باید بخش‌های مختلف اقتصادی در حوزه‌های کشاورزی، گردشگری، صنعت، فرش و صنایع دستی را فعال کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا محمدعلی طالبی روز یکشنبه در نشست جمع‌بندی سفر به بخش گلباف در شهرستان کرمان بیان کرد: بزرگترین اولویت گلباف، پایداری جمعیت است و برای این مساله باید یکسری اقدامات و فعالیت‌ها را سامان دهیم که مهمترین آن راه مواصلاتی است زیرا شرایط بهتری برای فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی ایجاد کند.

وی اظهار داشت: برای توسعه اقتصادی و ایجاد ناحیه صنعتی و فعالیت‌های صنعتی، زیرساخت برق باید به شکل ویژه پیگیری شود.

استاندار کرمان تاکید کرد: برای پایداری جمعیت باید اشتغال پایدار ایجاد کرد که در این زمینه طرح‌های موفق و ناموفقی اجرا شده است.

وی تصریح کرد: اشتغال را با توجه به مزیت‌های نسبی موجود در بخش و توجه به استعدادهای درون‌زا باید تعریف کنیم که بدین شکل مطمئنا، اشتغال پایدار، پایداری جمعیت و مهاجرت معکوس اتفاق می‌افتد.

طالبی با اشاره به تجربه‌های موفقی از مهاجرت معکوس در کشور گفت: در ظرفیت‌های ایجاد اشتغال، به همه بخش‌ها باید توجه کرد، در ابن زمینه اطلاع‌رسانی و معرفی بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: در صنعت گردشگری استان کرمان برنامه‌های کلانی در نظر داریم که گلباف حتما باید در آن دیده شود. ضمن اینکه گردشگری نیز اشتغال بالایی به همراه دارد و بخش خدمات را فعال می‌کند.

باید اقتصاد به‌صرفه فرش را در گلباف ترویج کنیم

استاندار کرمان اظهار داشت: برای تولید فرش باید درآمد اقتصادی ایجاد شود که وازدگی را نداشته باشیم. در فعال‌سازی فرش دستباف کرمان، گلباف به عنوان یکی از مناطق مهم به شمار می‌رود؛ با این نگاه حداکثر بازدهی را به فعالان و خانواده‌های تولیدکننده برسانیم.

وی ادامه داد: سایر فعالیت‌های صنایع دستی نیز باید مورد توجه قرار گیرد، صنایع دستی حوزه وسیعی است که کارهای زیادی می‌شود در آن انجام داد.

طالبی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول و لزوم فعال‌سازی آنها در گلباف خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی مناطقی مانند گلباف، الگوهای موفقی برای توسعه کشت‌های کم آب‌بر و گلخانه‌ای و حرکت به سمت محصولات پربازده می‌توانند باشند.

استاندار کرمان بهینه‌سازی مصرف و تغییر الگوی کشت متناسب با شرایط منطقه توسط جهاد کشاورزی را مورد تاکید قرار داد.

وی افزود: همه این موارد را در قالب برنامه‌ای برای بخش گلباف باید تهیه کرد و آن را به عنوان میثاق مشترک دستگاه‌ها دید.

زیرساخت برق در گلباف باید تقویت شود

فرماندار کرمان نیز به تفاوت اقلیم در بخش گلباف اشاره داشت و گفت: در بخش گلباف به طور همزمان، محصولات مناطق سردسیری و گرمسیری به ثمر می‌نشیند.

علی بابایی با اشاره به مهاجرت ساکنان و کاهش جمعیت گلباف به‌ویژه در زمستان افزود: بهبود محورهای مواصلاتی از اولویت‌های این بخش است.

بابایی به مشکل زیرساخت برق بخش گلباف نیز اشاره داشت و گفت: این مساله مانع توسعه صنعت در منطقه شده و سرمایه‌گذاری‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

امام جمعه گلباف نیز از لزوم تخصیص اعتبار ویژه برای پیشبرد طرح‌های این بخش اعم از آبرسانی، راه، زیرساخت‌ها و گردشگری سخن گفت.

حجت‌الاسلام مظفر پورشیخعلی ایجاد راه‌های مواصلاتی را در کمک به رونق و اقتصاد و گردشگری منطقه موثر دانست و تاکید کرد: جاده، ظرفیتی برای توسعه و پیشبرد ایجاد می‌کند.

بخشدار گلباف نیز از لزوم توجه به ظرفیت‌های بالای گردشگری و میراث فرهنگی و تاریخی سخن گفت.

گلباف در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال شرقی مرکز استان کرمان قرار دارد.