به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، در روزهای اخیر رسانههای غربی گزارشی را مبنی بر «نابودی پایگاه زیرزمینی ساخت موشکهای ایرانی در سوریه» منتشر کرده و با بزرگنمایی عملیات مذکور آن را «زمینهسازی برای حمله مستقیم به ایران» معرفی کردهاند. بر اساس این گزارشات، نیروهای ویژه تکاوری اسرائیلی در یک عملیات محرمانه پایگاه زیرزمینی موشکی اطراف شهر «مصیاف» سوریه را نابود کردند.
برخی رسانهها و محافل تحلیلی غربی و صهیونیستی علنی کردن این گزارش را سیگنال تهدیدآمیزی توسط اسرائیل علیه ایران میدانند و مدعی هستند که اسرائیل در حال تلاش برای متقاعد کردن دولت آینده ترامپ برای حمله به ایران است. از طرف دیگر، درگیری بین رژیم صهیونیستی و انصارالله یمن در روزهای اخیر افزایش یافته و بر خلاف حملات گسترده ائتلاف آمریکایی به برخی مراکز زیرساختی در یمن، رهبران انصارالله اعلام کردهاند که حملات مذکور تاثیری بر عزم و اراده آنها در دفاع از مردم فلسطین ندارد.
بیشتر بخوانید:
آمادگی کامل یمن برای جنگ بلندمدت با اسرائیل / جهش تسلیحات نظامی انصارالله غیرقابل تصور است
به هر ترتیب منطقه در شرایط پیچیدهای قرار دارد و ماهها از وعده ایران برای اجرای «وعده صادق 3» میگذرد و تحلیلهای مختلفی در این ارتباط توسط طیفهای فکری مختلف ارائه میشود. سرویس بین الملل ایسکانیوز در گفتگویی با دکتر سیدهادی برهانی -استاد دانشکده مطالعات جهان و کارشناس مسائل اسرائیل- سوالاتی پیرامون این موضوعات مطرح کرد.
این کارشناس منطقه در خصوص تحلیلهای ارائه شده در ارتباط با عملیات اسرائیل در سوریه ضمن غیرواقعبینانه خواندن آنها تصریح کرد: انجام یک عملیات در سوریه نمیتواند نشان دهنده توانایی اسرائیل برای انجام عملیات علیه ایران باشد و ضعیف بودن دولت مرکزی در سوریه را مهمترین عامل موفقیت چنین عملیاتی دانست. برهانی افزود: با توجه به فاصله زیاد اسرائیل با ایران انجام چنین عملیاتی نیازمند تجهیزات و جنگندههای خاصی است که بر پیچیدگیهای آن میافزاید و اساسا این احتمال در حال حاضر بسیار بعید است.
وی در ادامه به سوالاتی در مورد احتمالا انجام وعده صادق 3 توسط ایران پاسخ داد و با اشاره به برخی دلایل مبنی بر اینکه در آینده نزدیک شاهد وعده صادق 3 نخواهیم بود، اظهار کرد: وعده صادق 2 عملیات موفقی بود و ایران توانست ضربه قابل توجهی به اسرائیل بزند و تعداد اصابت موشکها نسبتا بالا بود و محاسبات اسرائیل را تا حد زیادی تغییر داد اما اسرائیلیها بعد از این عملیات ترتیباتی را اتخاذ کردند و آمریکاییها به کمک آنها آمدند و سامانه دفاعی تاد را برای افزایش قدرت پدافندی اسرائیل مستقر کردند.
لذا از نظر این کارشناس، در صورتی که ایران بخواهد عملیات جدیدی علیه رژیم صهیونیستی انجام دهد، سطح آن باید فراتر از وعده صادق 2 باشد تا اثرگذاری لازم را داشته باشد و در غیر این صورت انجام عملیات ضعیف فایده چندانی برای ایران ندارد. وی افزود: از نظر منطقهای هم شرایط مطلوب نیست و محور مقاومت با چالشهایی روبروست و از طرف دیگر، ترامپ به زودی وارد کاخ سفید خواهد شد و در چنین شرایطی امکان انجام عملیات دور از ذهن است.
برهانی در خصوص حملات متقابل یمن و اسرائیل به یکدیگر و احتمال تشدید درگیری در این جبهه گفت: نیروهای یمنی تا اینجای کار ایستادگی بسیار خوبی داشتهاند و فشار بسیار زیادی را به اسرائیل تحمیل کرده و حملات روزانه از یمن موجب شده که زندگی عادی در سرزمینهای اشغالی مختل شود. از نظر این کارشناس، فرار صدها هزار نفر به پناهگاهها شرایط خیلی سختی ایجاد کرده و فشار روانی را در اسرائیل به وجود آورده است.
وی افزود: اسرائیل تا کنون نتوانسته تهدیدات از سوی یمن را خنثی کند و برای حل این مسئله به زمان زیادی نیاز دارد که در شرایط کنونی امکان این امر وجود ندارد. علاوه بر این، فاصله زیاد مکانی تقابل با نیروهای یمنی را برای اسرائیل سختتر کرده است.
انتهای پیام/