به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ChatGPT یک چت ربات هوش مصنوعی (AI) است که از پردازش زبان طبیعی برای ایجاد گفتگوی مکالمه شبیه انسان استفاده میکند. مدل زبان میتواند به سؤالات پاسخ دهد و محتوای نوشتاری مختلفی از جمله مقالهها، پستهای رسانههای اجتماعی، مقالهها، کدها و ایمیلها را بسازد.
ChatGPT شکلی از هوش مصنوعی مولد است -- ابزاری که به کاربران اجازه میدهد تا برای دریافت تصاویر، متن یا ویدیوهایی شبیه انسان که توسط هوش مصنوعی ایجاد شدهاند، پیامهایی را وارد کنند.
ChatGPT مشابه سرویسهای چت خودکار موجود در وبسایتهای خدمات مشتری است، زیرا افراد میتوانند از آن سؤال بپرسند یا برای پاسخهای ChatGPT توضیح بخواهند. GPT مخفف "Generative Pre-trained Transformer" است که به نحوه پردازش درخواستها و فرمول بندی پاسخها توسط ChatGPT اشاره دارد. ChatGPT با یادگیری تقویتی از طریق بازخوردهای انسانی و مدلهای پاداش که بهترین پاسخها را رتبهبندی میکند، آموزش داده میشود. این بازخورد به تقویت ChatGPT با یادگیری ماشینی برای بهبود پاسخهای آینده کمک میکند.
چه کسی ChatGPT را ایجاد کرد؟
OpenAI - یک شرکت تحقیقاتی هوش مصنوعی - ChatGPT را ایجاد کرد و این ابزار را در نوامبر ۲۰۲۲ راهاندازی کرد. این ابزار توسط گروهی از کارآفرینان و محققان از جمله ایلان ماسک و سام آلتمن در سال ۲۰۱۵ تأسیس شد. OpenAI توسط چندین سرمایهگذار حمایت میشود که مایکروسافت یکی از آنهاست. قابل توجهترین OpenAI همچنین Dall-E را ایجاد کرد، یک تولیدکننده متن به هنر هوش مصنوعی.
ChatGPT چگونه کار میکند؟
ChatGPT از طریق Generative Pre-trained Transformer خود کار میکند که از الگوریتمهای تخصصی برای یافتن الگوها در توالی دادهها استفاده میکند. ChatGPT در اصل از مدل زبان بزرگ GPT-۳، یک مدل یادگیری ماشین شبکه عصبی و نسل سوم ترانسفورماتور پیشآموزشدهی ژنراتیو استفاده میکرد. ترانسفورماتور از مقدار قابل توجهی داده بیرون میکشد تا یک پاسخ را فرموله کند.
ChatGPT در حال حاضر دسترسی به GPT-۳.۵ و دسترسی محدود به مدل زبان GPT-۴o را فراهم میکند. ChatGPT Plus دسترسی به GPT-۴ و GPT-۴o را فراهم میکند. GPT-۴ میتواند کارهای پیچیده تری را در مقایسه با GPT-۳.۵ انجام دهد، مانند توصیف عکس ها، ایجاد زیرنویس برای تصاویر و ایجاد پاسخهای دقیقتر تا ۲۵۰۰۰ کلمه.
ChatGPT از یادگیری عمیق، زیرمجموعهای از یادگیری ماشین، برای تولید متنی شبیه انسان از طریق شبکههای عصبی ترانسفورماتور استفاده میکند. ترانسفورماتور متن را پیش بینی میکند - از جمله کلمه، جمله یا پاراگراف بعدی - بر اساس توالی معمولی دادههای آموزشی خود.
آموزش با دادههای عمومی شروع میشود، سپس به دادههای متناسبتر برای یک کار خاص منتقل میشود. ChatGPT با متن آنلاین آموزش داده شد تا زبان انسان را یاد بگیرد و سپس از رونوشت برای یادگیری اصول اولیه مکالمات استفاده کرد.
مربیان انسانی مکالمات را ارائه میکنند و پاسخها را رتبه بندی میکنند. این مدلهای پاداش به تعیین بهترین پاسخها کمک میکنند. برای ادامه آموزش ربات چت، کاربران میتوانند با کلیک بر روی نمادهای شست بالا یا پایین در کنار پاسخ، به پاسخ آن رای مثبت یا منفی بدهند. کاربران همچنین میتوانند بازخورد کتبی اضافی را برای بهبود و تنظیم دقیق گفتوگوهای آینده ارائه دهند.
کاربران چه نوع سؤالاتی میتوانند از ChatGPT بپرسند؟
کاربران میتوانند از ChatGPT سؤالات مختلفی بپرسند، از جمله سؤالات ساده یا پیچیده تر، مانند "معنای زندگی چیست؟ " یا "چه سالی نیویورک به ایالت تبدیل شد؟ " ChatGPT به رشتههای STEM مسلط است و میتواند اشکال زدایی یا کد بنویسد. هیچ محدودیتی برای انواع سوالات برای پرسیدن ChatGPT وجود ندارد. با این حال، تاریخ قطع دانش اواخر سال ۲۰۲۳ است.
مردم چگونه از ChatGPT استفاده میکنند؟
ChatGPT همه کاره است و میتواند برای بیشتر از مکالمات انسانی استفاده شود. افراد از ChatGPT برای انجام کارهای زیر استفاده کردهاند:
برنامههای کامپیوتری را کدنویسی کنید و اشکالات کد را بررسی کنید.
آهنگسازی کنید.
پیش نویس ایمیلها
مقالات، پادکستها یا ارائهها را خلاصه کنید.
اسکریپت پستهای رسانههای اجتماعی
ایجاد عنوان برای مقالات
حل مسائل ریاضی
کلمات کلیدی را برای بهینه سازی موتور جستوجو کشف کنید.
مقالات، پستهای وبلاگ و آزمونها را برای وب سایتها ایجاد کنید.
محتوای موجود را برای یک رسانه دیگر، مانند رونوشت ارائه برای یک پست وبلاگ، دوباره بنویسید.
توضیحات محصول را فرموله کنید
بازی کنید.
در جستجوی شغل، از جمله نوشتن رزومه و نامههای پوششی کمک کنید.
سوالات بی اهمیت بپرسید.
موضوعات پیچیده را سادهتر توصیف کنید.
اسکریپتهای ویدئویی بنویسید
تحقیق در مورد بازارهای محصولات
تولید هنر
برخلاف سایر رباتهای چت، ChatGPT میتواند سؤالات مختلفی را به خاطر بسپارد تا مکالمه را به شیوهای روانتر ادامه دهد.
مزایای ChatGPT چیست؟
کسبوکارها و کاربران همچنان در حال بررسی مزایای ChatGPT هستند، زیرا این برنامه همچنان در حال تکامل است. برخی از مزایا شامل موارد زیر است:
کارایی. چت رباتهای مجهز به هوش مصنوعی میتوانند کارهای روزمره و تکراری را انجام دهند، که میتواند کارمندان را آزاد کند تا روی مسئولیتهای پیچیدهتر و استراتژیکتر تمرکز کنند.
صرفه جویی در هزینه. استفاده از چت رباتهای هوش مصنوعی میتواند مقرون به صرفهتر از استخدام و آموزش کارکنان اضافی باشد.
کیفیت محتوا بهبود یافته است. نویسندگان میتوانند از ChatGPT برای بهبود خطاهای گرامری یا متنی یا کمک به طوفان فکری برای محتوا استفاده کنند. کارمندان میتوانند متن معمولی را بگیرند و بخواهند زبان آن را بهبود ببخشند یا عبارات اضافه کنند.
آموزش و پرورش: ChatGPT میتواند به ارائه توضیحات در مورد موضوعات پیچیدهتر کمک کند تا به عنوان یک معلم مجازی خدمت کند. کاربران همچنین میتوانند راهنماها و هرگونه توضیح لازم در مورد پاسخها را بپرسند.
زمان پاسخگویی بهتر ChatGPT: پاسخهای فوری را ارائه میدهد، که زمان انتظار را برای کاربرانی که به دنبال کمک هستند کاهش میدهد.
افزایش در دسترس بودن مدلهای هوش مصنوعی به صورت شبانه روزی برای ارائه پشتیبانی و کمک مستمر در دسترس هستند.
پشتیبانی چند زبانه ChatGPT: میتواند به چندین زبان ارتباط برقرار کند یا ترجمههایی را برای مشاغل با مخاطبان جهانی ارائه دهد.
شخصی سازی: چت رباتهای هوش مصنوعی میتوانند پاسخها را بر اساس ترجیحات و رفتارهای کاربر بر اساس تعاملات قبلی تنظیم کنند.
مقیاس پذیری:ChatGPT میتواند بسیاری از کاربران را به طور همزمان مدیریت کند، که برای برنامههایی با تعامل کاربر بالا مفید است.
درک زبان طبیعی: ChatGPT متنی شبیه به انسان را میفهمد و تولید میکند، بنابراین برای کارهایی مانند تولید محتوا، پاسخ دادن به سوالات، شرکت در گفتوگو و ارائه توضیحات مفید است.
دسترسی دیجیتال ChatGPT و سایر رباتهای چت هوش مصنوعی میتوانند با ارائه تعاملات مبتنی بر متن به افراد دارای معلولیت کمک کنند، که میتواند نسبت به سایر رابطها راحتتر حرکت کند.
محدودیتهای ChatGPT چیست؟ چقدر دقیق است؟
برخی از محدودیتهای ChatGPT شامل موارد زیر است:
پیچیدگی زبان انسان را به طور کامل درک نمیکند. ChatGPT برای تولید کلمات بر اساس ورودی آموزش داده شده است. به همین دلیل، پاسخها ممکن است سطحی به نظر برسند و فاقد بینش واقعی باشند.
پاسخها میتوانند مانند یک ماشین و غیر طبیعی به نظر برسند. از آنجایی که ChatGPT کلمه بعدی را پیش بینی میکند، میتواند از کلماتی مانند یا و بیش از حد استفاده کند. به همین دلیل، مردم همچنان نیاز به بررسی و ویرایش محتوا دارند تا مانند نوشتههای انسانی، به طور طبیعی جریان پیدا کند.
خلاصه میکند، اما به منابع اشاره نمیکند. ChatGPT تجزیه و تحلیل یا بینشی در مورد هیچ داده یا آماری ارائه نمیدهد، و همچنین پیوندهایی به منابع ارائه نمیدهد مگر اینکه شما به طور خاص آنها را درخواست کنید. ChatGPT ممکن است آماری ارائه دهد، اما هیچ توضیح واقعی در مورد معنای این آمار یا نحوه ارتباط آنها با موضوع ارائه نمیدهد.
طعنه و کنایه را نمیتواند درک کند. ChatGPT بر اساس مجموعه دادهای از متن است.
ممکن است روی قسمت اشتباه یک سوال تمرکز کند و نتواند تغییر کند. به عنوان مثال، اگر از ChatGPT بپرسید: "آیا اسب بر اساس جثه حیوان خانگی خوبی میسازد؟ " و سپس از آن بپرسید: "در مورد گربه چطور؟ " ChatGPT ممکن است صرفاً بر روی اندازه حیوان تمرکز کند و در مقابل اطلاعاتی در مورد داشتن حیوان به عنوان حیوان خانگی ارائه دهد. ChatGPT واگرا نیست و نمیتواند پاسخ خود را به چندین سؤال در یک پاسخ تغییر دهد.
از سیاست دوری میکند. به طور کلی، ChatGPT دوست ندارد در بحثهای سیاسی شرکت کند یا طرفی بگیرد، اگرچه به طرفداری از دیدگاههای سیاسی خاص متهم شده است.