شناسهٔ خبر: 70654263 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رحمانیان در گفت‌وگو با ایرنا:

حامیان تروریسم با توسل به قدرت رسانه‌ای خود مفاهیم را وارونه جلوه می دهند

تهران - ایرنا - کارشناس مسائل بین الملل گفت: حامیان تروریسم دارای رسانه‌های قدرتمندی هستند و به همین واسطه صدای بلندتری برای رساندن مفهوم و منظور دلخواه خود در جامعه جهانی دارند، آنها با توسل به قدرت رسانه‌ای مفاهیم را وارونه جلوه می دهند.

صاحب‌خبر -

مهدی رحمانیان کارشناس مسائل بین الملل روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار بین الملل ایرنا در خصوص اهمیت و ابعاد مختلف مقابله با مصادیق مختلف تروریسم و نقش رسانه‌ها در این راستا،‌اظهارداشت: رسانه ها می توانند نهله‌ها و تفکراتی که ترور را ترسیم و تصویر می‌کنند را به جامعه معرفی کنند، طبیعتا هر چه آگاهی جامعه بالا رود اینگونه تفکرات تروریستی به پستوها می‌روند و جایی برای بروز و ظهور پیدا نمی‌کنند و برعکس این هم می تواند اتفاق بیافتد و با استفاده از جهل مردم ماجرا به گونه‌ای دیگر رقم بخورد.

وی گفت: رسانه در هر حوزه‌ای نقش اصلی و اساسی دارد مشروط بر اینکه آزادی عمل داشته باشد تا بتواند آنچنان که شایسته است به رسالت خودش عمل کند.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: چیزی که امروزه در دنیا مرسوم شده است به نوعی روایت سازی است؛ یعنی به عبارتی درست به موضوع پرداختن، آن کسی که مورد هدف ترور قرار می گیرد و آن کسی که ضارب است و او را تروریست می دانیم. به هر حال هر دو طرف دارای تفکرات مخصوص به خودشان هستند.

رحمانیان افزود: در این موضوعات باید ابتدا نگاه کرد که قربانی ترور به چه دلیل مورد هدف قرار گرفته است و فرد تروریست هم با چه هدف و انگیزه‌ای دست به چنین جنایتی زده است. در اینجا رسانه‌ها هستند که می توانند این اندیشه‌ها را برای مخاطبان و آحاد افراد جامعه روشن کنند تا در شناخت و درک صحیح ماجرا دچار سردرگمی نشوند.

وی بیان کرد: از سوی دیگر رسانه‌ها می توانند علیه کسانی که حامی تروریسم هستند و از جنبه‌های مختلف اقدام به تجهیز آنها می کنند افشاگری داشه باشند و دستشان را برای مردم رو کنند تا نتوانند به راحتی با گرفتن ژست حقوق بشری به فریب افکار عمومی بپردازند.

این کارشناس مسائل بین الملل بیان داشت:‌ متاسفانه کشورهایی که حامی تروریسم هستند خودشان هم دارای رسانه‌های قدرتمند هستند و به همین واسطه با ایجاد سر و صداهای کاذب، صدای بلندتری برای رساندن مفهوم و منظور دلخواه خودشان در جامعه جهانی دارند. آنها با توسل به قدرت رسانه‌ای خود مفاهیم را وارونه جلوه می دهند.

رحمانیان گفت: به نظرم نقش دیپلماسی رسانه‌ای می تواند خیلی در این زمینه مثمر ثمر باشد، اگر از ظرفیت‌هایی که کشورها دارند علی الخصوص ایران به خوبی استفاده شود به واسطه اینکه ما از بزرگ ترین قربانیان تروریسم در جهان هستیم، می توان تا حد زیادی نسبت به این موضوع تبیین و شفاف سازی کرد و جلوی تثبیت روایت های غلط در افکار عمومی را گرفت.

وی ادامه داد: آگاهی بخشی و اطلاع رسانی هر چه بیشتر انجام شود در درک صحیح مفهوم تروریسم و قربانیان آن که عمدتا از بین مردم مظلوم و بی گناه هستند موفق‌تر عمل می کند. خشونت امری است که زمانی بروز پیدا می کند که منطق به پایان رسیده باشد و قطعا جامعه ای که دارای اندیشه و تفکر و منطق است هیچ وقت به سمت و سوی خشونت میل نمی کند.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: راه جلوگیری از خشونت هم ترویج اندیشه و تفکر است که رسانه در این بخش نیز می تواند نقش بسزایی ایفا کند، بنظرم اگر بتوانیم اندیشه‌های ناب اسلامی را به خوبی ترویج دهیم و آموزه‌های دینی و قرآنی را نیز با آنها ترکیب کنیم، می توانیم اثرگذاری خوبی در سطح جهانی داشته باشیم و سطح خشونت را کاهش دهیم.