به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، علی فرهادی روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: با برگزاری آزمون استخدامی ۱۰۴ هزار نفر به جمعیت آموزش و پرورش افزوده شد که از این میان ۳۰ هزار نفر دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان و رجایی بودند که احکام کارگزینی هم دریافت کردند و از این ماه حقوق خود را هم دریافت میکنند.
وی درباره رتبه بندی افزود: حدود ۵۷۲ هزار معترض در رتبه بندی داشتیم که احکام آنها صادر شد و در روال عادی خود قرار گرفت اما پرونده معلمان فاقد رتبه که شامل ۲۸ هزار نفر هستند و به دلایل مختلف از جمله ارسال نکردن مدارک باقی مانده اند در حال بررسی است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۵۸ هزار معلم جدید به نیروهای وزارت آموزش و پرورش اضافه شده است، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره اعلام نتایج معترضان آزمون استخدامی اظهار کرد: در آزمون دبیری و هنرآموز حدود ۲ هزار و ۴۰۰ پذیرفته شدهاند که تعدادی از این ظرفیت باقی مانده است.
فرهادی با بیان اینکه در آزمون آموزگاری و دبیری همیشه بخشی از ظرفیتهای آزمون نگهداری میشود، افزود: آن دسته از داوطلبانی که پذیرفته شده اما در گزینش رد شده اند چنانچه در اعتراضات تایید شدند ما ردیف استخدامی به آنها دادهایم.
وی ادامه داد: افرادی که در گزینش آزمون استخدامی پذیرفته نشدند، تعداد بسیاری مجدداً تایید شدند و تقریبا ظرفیت عمده هر ۲ آزمون دبیری و هنرآموزی به نحوی پذیرش شدند
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در آسیبهای اجتماعی اردوهای تمشک حدود ۱۰۰ هزار دانش آموز شرکت کردند، اظهار کرد: این اردوها با هدف کمک به دانش آموزانی است که در معرض آسیب هستند.
فرهادی با بیان اینکه هزار و ۷۰۷ مدرسه مشتمل بر ۸ هزار کلاس درس در مهر تحویل داده شد، ادامه داد: به همت خیرین مدرسه ساز ۲ هزار مدرسه برای تجهیز به نیروگاه برق خورشیدی هدف گذاری و حدود ۱۰۰ مدرسه تجهیز شده است که نمونه آن یک مدرسه برای دانش آموزان اوتیسم در اصفهان است.
وی بیان داشت: این وزارتخانه در رابطه با انرژی سبز پیش قدم شده تا با ارائه آموزش های لازم دانش آموزان در آینده متوجه کاهش انرژی و فرهنگسازی در مصرف باشند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره تعداد پذیرفتهشدگان از میان معترضان اظهار کرد: فرایند آن از طریق نرم افزار تحلیل شده و نتایج در کارنامه آنها مشخص میشود.
فرهادی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره برگزاری آزمون استخدامی سال جاری توضیح داد: اولویت بر این است که آزمون را پیش از پایان سال برگزار کنیم تا پس از سال بتوانیم مرحله مصاحبه و گزینش و مسائل دیگر را پیگیری کنیم.
وی یادآورشد: با توجه به اینکه یک به هر حال تغییر مدیریتی هم در حوزه نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش و هم در سازمان اداری استخدامی داشتیم ضمن اینکه مبتنی بر سند جامعه نیروی انسانی در واقع باید مجوز استخدام دریافت شود، این موضوع به طول انجامید.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: تلاش میشود تا هر چه زودتر مجوز دریافت کنیم و به محض اخذ مجوز میزان پذیرش در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و ماده ۲۸ (آزمون استخدامی) اعلام خواهد شد.
فرهادی خاطرنشان کرد: در ماده ۲۸ آزمون استخدامی ظرفیت استان در نظر گرفته می شود به این نحو که ممکن است فردی از یک شهر و یک رشته محل به شهر دیگری رفته و ثبت نام کند که براین اساس تقاضای انتقال مطرح میشود.
وی همچنین درباره علت عنوان نکردن آمار آسیبهای اجتماعی دانش آموزان توضیح داد: در مدرسه ما باید هوشمندانه مواظب باشیم که مسائلی که عموما مربوط به خارج از مدرسه است به آموزش و پرورش ارتباط داده نشود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش افزود: پرداختن به این موارد، یک موضوع است و آگاهی بخشی به دانش آموزان و معلمان و مربیان موضوع دیگری است و در زمان حاضر تمرکز این وزارتخانه بر اطلاع رسانی درباره جزئیات آسیب های اجتماعی نیست.
فرهادی با اشاره به اینکه برنامه ما بر این است که تمام توان خود را روی اینکه دانش آموزان به مرحله آسیب نرسند بگذاریم، افزود: آسیبها باید مرحله به مرحله شناسایی شود و معلمان و کادر مدرسه آگاه باشند که اگر دانش آموزی، علائمی از آسیب های اجتماعی داشت به موقع آنها را معرفی کنند و در سایت نماد این اطلاعات بارگذاری و تحلیل شود.
وی یادآورشد: وزارت آموزش و پرورش در مواردی به منظور به دانش آموز درباره آسیب های اجتماعی اطلاع رسانی نمی کند چرا که گاه ممکن است همین عدم اطلاع رسانی به کاهش آسیب ها کمک کند اما در خصوص اطلاع رسانی این موضوع باید بیشتر مورد بررسی قرار گرفته و آن بخشی که به کاهش آسیبها کمک میکند ، اعلام شود در این راستا متخصص باید جامعه هدف را در نظر گیرد و اطلاع رسانی شود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش همچنین درباره پروندههای رتبهبندی اظهار کرد: ۱۰۱ هزار معلم فاقد رتبه بودند بنابراین این معلمان مستندات خود را ارائه دادند که درحال بررسی هستیم.
فرهادی با بیان اینکه در نهایت ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر حائز رتبه آموزشیار معلم شدند، افزود: ۲۱ هزار نفر مربی معلم، ۴۰ هزار نفر استادیار معلم و ۹۹ دانشیار معلم شدند. پرونده افراد باقی مانده که ۲۸ هزار نفر بودند تا یک ماه آینده بررسی می شود.
وی درباره رتبهبندی معلمان جدید خاطرنشان کرد: معلمان جدید براساس قانون، ابتدا مزایای رتبهبندی را دریافت می کنند و سپس مدارک را ارائه می دهند که حدود ۵۸ هزار نفر هستند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان توضیح داد: این پاداش همیشه با تاخیر پرداخت شده است، در بودجه اتفاقی که افتاده این است که پاداش سال بعد پیشبینی میشود تا به موقع پرداخت شود.
فرهادی ادامه داد: بیش از ۷۵ هزار بازنشسته در مهر ۱۴۰۲ داشتیم. که ۴۰ درصد پاداش این افراد پرداخت شده و ۶۰ درصد آن باقی مانده که کل اعتباری که سازمان برنامه و بودجه برای سال گذشته برای همه کارکنان دولت تعیین کرده بود، ۲۲ همت بود که همه این مبلغ به آموزش و پرورش اختصاص یافت و ۴۰ درصد پرداخت شد.
وی با بیان اینکه با کمک دولت، این موضوع در دستور کار سران قوا قرار گرفت، گفت: روز چهارشنبه جلسه برگزار و تصویب شد و منتظر ابلاغ به سازمان برنامه و بودجه هستیم و پس از آن وارد مذاکره با سازمان خواهیم شد تا ۶۰ درصد باقی مانده دریافت و به معلمان بازنشسته پرداخت شود.
سخنگوی وزارت آموزشوپرورش درباره ترمیم معدل داوطلبان کنکور هم توضیح داد: افزایش فرصت ترمیم نمرات که در شورای عالی آموزشوپرورش تصویب شده، منتظر ابلاغ رئیسجمهور است.
فرهادی با بیان اینکه حذف امتحانات نهایی پایههای دهم و یازدهم هنوز قطعی نشده است، افزود: طی پنج سال آینده تعداد دانشآموزان دوره متوسطه دوم چهار میلیون نفر افزایش خواهد یافت، اگر در این مدت توسعه هنرستانها انجام نشود، دانشآموزان ناگزیر به تحصیل در دبیرستانها خواهند بود.
وی ادامه داد: بهطور قطع نمیتوان در این مدت کوتاه تعداد مورد نیاز هنرستان احداث کرد که در این راستا برونسپاری را بهعنوان راهکاری مؤثر در نظر گرفتهایم.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: این مدل موفق میتواند از ظرفیت صنایع بهرهبرداری کند؛ بهطوری که صنایع خود مسئولیت آموزش دانشآموزان را بر عهده گرفته و در نهایت نیروی انسانی مورد نیازشان را تأمین کنند.
فرهادی با بیان اینکه در این راستا، بدهی ۱۰ ساله آموزشوپرورش به حوزه صنعت پرداخت شده است، افزود: مقرر است از این پس بهروز پرداخت شود که البته این اقدام میتواند انگیزه صنعت برای توسعه هنرستانها را افزایش دهد.
وی در رابطه با بودجه وزارت آموزش و پرورش هم گفت: جداول بودجه بسته شده است، ۷۹۰ هزار میلیارد تومان میزان بودجهای است که وزارت آموزش و پرورش برای سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره موضوع عدالت و کیفیت آموزشی اظهار داشت: این ۲ موضوع از مهمترین مواردی است که باید برای دانشآموزان فراهم شود.
فرهادی افزود: عدالت حتما مساوی با برابری نیست. اکنون ما با نگاه کیفی و عدالت محور باید نگاه کنیم، راهی نداریم جز اینکه تابع برنامه هفتم پیشرفت و نقشه راه جامع سند تحول بنیادین باشیم.
وی در باره افت نتایج آزمونهای تیمزوپرلز اظهار کرد: در جهان، میانگین سؤالات بیپاسخ در آزمون تیمز ۱۰ درصد است، در ایران این رقم به ۲۲ درصد میرسد. باید در عمقبخشی به دروس ریاضی و علوم پایه در مقاطع چهارم و هشتم توجه بیشتری شود.