شناسهٔ خبر: 70653023 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

پیامدهای تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه چیست؟

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی امریکا در مطلبی به بررسی پیامدهای تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه پرداخت:

طرح آمریکا برای خارج کردن حدود ۲۰۰۰ نیروی نظامی از سوریه، نیازمند بررسی راهبرد چندجانبه است. نیروهای آمریکایی که از سال ۲۰۱۵ در سوریه مستقر بودند، نقش مهمی در کنترل میادین نفتی که حدود ۸۰ درصد تولید نفت سوریه را تشکیل می‌دهند، داشته‌اند.

این خروج در شرایطی انجام می‌شود که وضعیت اقتصادی سوریه فاجعه‌بار است. تولید ناخالص داخلی این کشور از ۶۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ به تنها ۱۰ میلیارد دلار در حال حاضر سقوط کرده و بیش از ۷۰ درصد جمعیت آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند. این کشور همچنان به شدت نیازمند حمایت بین‌المللی برای بازسازی است که هزینه آن حدود ۴۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

اگرچه آمریکا ممکن است ادعا کند به اهداف خود از جمله برکناری اسد و تضعیف نفوذ ایران دست یافته، اما وضعیت در سوریه هنوز به ثبات نرسیده است. این فرض که سوریه اکنون می‌تواند به تنهایی به ثبات برسد، خطرناک و ساده‌لوحانه است، به‌ویژه با توجه به تهدیدهای مداوم داعش و تنش‌های حل‌نشده بین گروه‌های قومی.

تصمیم واشنگتن برای خروج ممکن است تلاشی برای خارج شدن از منطقه‌ای تلقی شود که مدت‌هاست به باتلاقی برای آمریکا تبدیل شده، اما این اقدام می‌تواند سوریه را در برابر درگیری‌های داخلی و دخالت‌های خارجی، به‌ویژه از سوی ترکیه که مدت‌هاست نیروهای کُرد مورد حمایت آمریکا را هدف قرار داده، آسیب‌پذیر کند.

اگر ایالات متحده واقعاً خواهان سوریه‌ای باثبات و متحد است، نمی‌تواند در این مقطع حساس، سوریه را رها کند. خروج نیروها نه تنها خطر احیای نیروهای افراطی را به همراه دارد، بلکه می‌تواند به شکست در دستیابی به راه‌حل سیاسی که از منافع اقلیت کُرد سوریه محافظت می‌کند، منجر شود.

نبود استراتژی مشخص برای مدیریت این پویایی‌های پیچیده، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا هدف واقعی واشنگتن، حفاظت از منافع آمریکاست یا رها کردن سوریه به حال خود و تعمیق بی‌ثباتی در منطقه‌ای که پیش از این نیز رنج بسیاری را متحمل شده است.