حمزه عشوری ادامه داد: باتوجه به آنکه زمان تعیین قلمرو و جفتگیری این گونه آغاز شده، حیات وحش در این زمان بیشتر از قبل بیقرار بوده و مرتب در حال گشت و گذار هستند.
وی با قدردانی از کشاورزان، دامداران، جنگل نشینان و مردم حاشیه مناطق جنگلی در حفاظت از آخرین بازمانده های ذخیرههای ژنتیکی استان توصیه میشود از رها کردن دام و احشام بصورت سرگردان و تنها در جنگل خودداری کنند و در صورت مشاهده و یا آسیب به آنها مراتب را بلافاصله به ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانها اعلام کنند.
عشوری بیان کرد: فرهنگسازی و آموزش برای حفظ این گونههای شاخص و مهم طبیعت کشور و استان باید مورد توجه باشد، همراهی همه دوستداران حیات وحش و اهالی بومی مناطق چهارگانه در حفظ تنوع زیستی استان ضروری است.
وی تاکید کرد: مشاهده پلنگ به عنوان گونه مهم جانوری مناطق حفاظت شده نشانگر پویایی اکوسیستم و به تبع آن پویایی جمعیت سایر گونههای حیات وحش بخصوص گوشتخواران بزرگ جثه است از اینرو باید همه اهالی منطقه و دوستداران محیط زیست همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانیم این گونههای ارزشمند را در زیستگاه طبیعی خود حفظ کنیم و شاهد روند زادآوری و افزایش جمعیت آن در منطقه باشیم.
پلنگ ایرانی یکی از بزرگترین زیرگونههای پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب شده و در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت(IUCN) در طبقه جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.