شناسهٔ خبر: 70652210 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

اتوبان های قرمز پاکسازی شدند

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی تهران بزرگ از کاهش معتادان متجاهر خبر داد و گفت که این کار با مشارکت همه نهادها محقق شده است.

صاحب‌خبر -

همشهری- زینب زینال زاده: براساس آمارها تهران، ۲۵ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود داشت که با تشکیل قرارگاه اجتماعی توسط مدیریت شهری در این دوره و مشارکت نیروی انتظامی اجرای طرح جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر اکنون تعداد آنها در پایتخت کاهش چشمگیری یافته است. موضوعی که سرهنگ حسین باباپور، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی تهران بزرگ هم آن را تایید و آخرین وضعیت معتادان متجاهر در تهران را تشریح کرد.

جمع آوری روزانه ۲۰۰ معتاد

زمانی بود که طی چند ساعت اجرای یک طرح، از صبح تا ظهر حدود ۳ تا ۴ هزار معتاد متجاهر جمع‌آوری می‌شد؛ اما اکنون این رقم به طور میانگین به ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر رسیده و شاهد کاهش چشمگیر تعداد معتادان متجاهر در تهران هستیم. در واقع با تلاش‌های گسترده تمامی دستگاه‌ها و اجرای مأموریت‌های مستمر، وضعیت جمع‌آوری معتادان متجاهر در مناطق مختلف پایتخت بهبودیافته است.

بهبود شرایط در کلونی های آسیب

درگذشته محلاتی مانند شوش، مولوی و هرندی، به دلیل حضور معتادان متجاهر به کلونی‌های آسیب تبدیل شده بودند و ساکنان از این موضوع رنج می‌بردند و گلایه داشتند. اکنون با هماهنگی و اجرای برنامه‌های منسجم توسط نهادها و دستگاه‌های مختلف و جمع‌آوری معتادان متجاهر، این محلات در شرایط مطلوب‌تری قرار دارند.

اتوبان های قرمز پاکسازی شدند

تداوم طرح‌های جمع‌آوری

مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر در حوزه جمع‌آوری معتادان متجاهر تلاش شبانه‌روزی دارند. به‌صراحت عنوان می‌کنم که دیگر طرح‌های دوره‌ای و موقت برای جمع‌آوری معتادان متجاهر اجرا نمی‌شود و اقدامات به‌صورت مستمر و پایدار پیگیری و اجرایی می‌شوند.

پذیرش در مراکز بازپروری

دو عامل در کاهش تعداد معتادان متجاهر مؤثر بودند. بخش زیادی از این افراد در مراکز بازپروری پذیرش شده‌اند و تعدادی هم به محدوده‌های خارج از تهران منتقل شده‌اند. همین اقدامات سبب شده تا امروز شاهد حضور کمتر معتادان متجاهر در محلات و مناطق باشیم.

حمایت از مددجویان

برای جلوگیری از بازگشت این افراد به چرخه اعتیاد، خدمات مختلفی ارائه می‌شود که می‌توان به آموزش مهارت، ایجاد فرصت‌های شغلی و حمایت از خانواده‌هایشان، اشاره کرد. مددجویان در مرکز سروش مشغول کار هستند.

پاکسازی اتوبان‌های قرمز

برخی نقاط حاشیه اتوبان‌ها به پاتوق معتادان متجاهر تبدیل شده و به‌عنوان نقاط قرمز شناخته می‌شدند و شهرت داشتند، اما با اجرای طرح ساماندهی و جمع‌آوری اکنون این نقاط پاکسازی شده و دیگر آلوده نیستند.