شناسهٔ خبر: 70651432 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

به صورت رایگان؛

۶۲ هزار کتاب دیجیتال در اختیار پژوهشگران جهان قرار گرفت

بیش از ۶۲ هزار عنوان کتاب موجود در کتابخانه دیجیتال نور از امروز به صورت رایگان در اختیار پژوهشگران، محققان و علاقمندان قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، رئیس پژوهشکده علم اطلاعات و دانش شناسی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در نشستی با اصحاب رسانه افزود: بیش از شصت و دو هزار عنوان کتاب در قالب هشتاد و هشت هزار جلد کتاب که هفتاد درصد از کتب موجود در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور را تشکیل می‌دهد از امروز به صورت رایگان در اختیار مخاطبان قرار گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا رضوی گفت: این کتاب‌ها در حوزه‌های تفسیر، علوم قرآنی، فقه، اصول و سایر علوم انسانی_ اسلامی گردآوری شده و طی قراردادی که با نویسندگان مولفان و ناشران منعقد شده، این کتاب‌ها به صورت قانونی و حلال در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد.

وی به برخی از امکانات کتابخانه دیجیتال نور به آدرس noorlib.ir اشاره کرد و افزود: حجم عظیمی از این کتاب‌ها در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور تایپ شده و امکان جست‌و‌جو در متن کتاب برای محققان وجود دارد و همچنین امکاناتی نظیر فضایی برای ایجاد کتابخانه شخصی، معنی لغوی هر کلمه و... در کتابخانه مجازی نور فراهم شده است.

رئیس پژوهشکده علم اطلاعات و دانش شناسی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور به استقبال پژوهشگران و محققان از کتاب خانه دیجیتال نور اشاره کرد و گفت: روزانه به طور متوسط یازده هزار نفر از محتوا و کتب موجود در این کتابخانه استفاده می‌کنند که حدود ۳۰ درصد از این تعداد را محققان و پژوهشگرانی غیرایرانی تشکیل می‌دهند.

حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا رضوی گفت: با رایگان شدن بیش از هفتاد درصد کتاب‌های موجود در کتابخانه دیجیتال نور، مخاطبان خارجی که تاکنون به دلیل تحریم‌ها امکان انتقال پول و خرید کتاب از کتابخانه را نداشتند می‌توانند از محتوای موجود در کتابخانه بهره‌مند شوند و که این امر سبب افزایش قابل توجه مخاطبان خارجی در کتابخانه دیجیتال نور خواهد شد.

وی از گردآوری آثار موجود در دوازده کتابخانه تخصصی علوم اسلامی در کتابخانه دیجیتال نور خبر داد و گفت: امیدواریم در ادامه محتوای موجود در سایر کتاب خانه‌ها از جمله کتابخانه ملی ایران را بتوانیم در کتابخانه مجازی نور ارائه کنیم.

وی به برخی از برنامه‌های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در آینده‌ای نزدیک برای گسترش امکانات و فعالیت‌های کتابخانه مجازی نور اشاره کرد و گفت: در آینده کتابخانه‌ای برای گردآوری کتاب‌های چاپ سنگی نیز راه اندازی می‌شود و همچنین با بهره گیری از هوش مصنوعی امکان تحلیل کتاب، خلاصه نویسی، پرسش و پاسخ و... نیز برای محققان فراهم خواهد شد.

علاقمندان می‌توانند با مراجعه به تارنمای کتابخانه دیجیتال نور به نشانی noorlib.ir به صورت رایگان از شصت و دو هزار عنوان کتاب در قالب هشتاد و هشت هزار جلد در حوزه علوم اسلامی به صورت رایگان بهره‌مند شوند.