شناسهٔ خبر: 70651227 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امضای قرارداد ساخت نخستین دستگاه دسته بندی هوشمند مرسولات پستی در تبریز + فیلم

تبریز- ایرنا- با همکاری اداره کل پست آذربایجان شرقی و یک شرکت دانش بنیان، قرارداد ساخت نخستین دستگاه سورتینگ ( جداسازی و دسته بندی ) هوشمند مرسولات پستی در تبریز منعقد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مدیرکل پست آذربایجان شرقی یکشنبه در آیین انعقاد این قرارداد، اظهار کرد: مجموعه شرکت های دولتی و خصوصی جهت حفظ موجودیت در مسیر حرکت و پیشرفت علم و فناوری دنیا به ناچار باید به سمت توسعه فناوری و هوشمندسازی ماموریتهای ابلاغی خود بروند.

جواد دباغ صادقی پور افزود: هزینه‌های بالای نیروی انسانی و مشکلات و ایرادات کنترل دستی شاخص‌های مربوطه به خصوص در شرکت‌های دولتی، کیفیت خدمات را کاهش می‌دهد.

وی با بیان این‌که شرکت ملی پست در حوزه هوشمندسازی فرایندها و خدمات پستی، گام‌های موثری برداشته است، اظهار کرد: هوشمندسازی این شرکت در ۲ حوزه خدمات پستی و فرایندهای پستی در داخل مجموعه امکان پذیر است.

وی با اشاره به غیرحضوری شدن احراز هویت کدپستی ۱۰رقمی جهت تسهیل امور دستگاه‌های خدمات رسان، گفت: برنامه داریم این خدمات تا پایان سالجاری به تمامی بانک‌ها تسری یابد و احراز آدرس و کدپستی مراجعه کنندگان به صورت الکترونیکی انجام شود.

نرم افزار قبول مرسولات پستی به زودی در اختیار مردم قرار می گیرد

دباغ با اشاره به چهار فرایند قبول، آماده سازی، رهسپاری و توزیع در شرکت پست، افزود: به زودی با پیگیری‌ها و برنامه ریزیهای انجام گرفته، اپلیکیشن ( نرم افزار ) قبول مرسولات پستی در اختیار تمامی مردم قرار می‌گیرد.

وی با بیان این‌که در راستای هوشمندسازی مرحله آماده سازی و توزیع بسته ‌های پستی در نمایشگاه رینوتکس سال ۱۴۰۱ فراخوانی صادر شده بود، گفت: پس از بررسی‌های انجام گرفته با یکی از شرکت‌های دانش بنیان متقاضی توانستیم به تفاهم برسیم و از اواسط آن سال تا سالجاری (به مدت ۲ سال) فقط مراحل مطالعاتی را انجام دادیم.

وی با اشاره به مشکلات دستگاه‌های سورتینگ در کشور، ادامه داد: پنج دستگاه سورتینگ در شرکت ملی پست وجود دارد که وارداتی هستند و در صورت بروز مشکل در بخشی از این دستگاه‌ها، مدتی خدمات رسانی پست دچار مختل می‌شود که در راستای این مشکلات، دستگاه سورتینگ هوشمند با بکارگیری هوش مصنوعی و دانش بومی در برنامه ساخت قرار گرفت.

مدیرکل پست آذربایجان شرقی تاکید کرد: نیازهای بومی پستی استان در این مطالعات لحاظ شد و می‌توان گفت که نخستین دستگاه سورتینگ هوشمند مرسولات پستی در کشور است و هدف از ساخت آن نیز کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت ارائه خدمت پستی است.

سعید جعفری راد، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی نیز با بیان این‌که وفاق فناوری در چارچوب شعار دولت باید اجرایی شود، گفت: اجرای این طرح یک الگوی خوب است و از توانمندی یک شرکت دانش بنیان قوی نیز بهره گرفته شده است.

وی با اشاره به لزوم بهره گیری از ظرفیت‌های قانون دانش بنیان، افزود: زنجیره ارزش قطعه سازی و ماشین آلات پیشرفته در استان شکل گرفته است و شرکتهای دانش بنیان این حوزه شناسایی و نظام داده شده‌اند.

وی هم‌چنین از برگزاری نمایشگاه رینوتکس پارک علم و فناوری استان با موضوع شهر هوشمند و نرم افزارهای کاربردی و هوش مصنوعی از یکم بهمن ماه خبر داد.

یوسف زندی، رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی نیز گفت: علم باید به فناوری، فناوری به صنعت و صنعت به ثروت منتهی شود.

وی با اشاره به فعالیت ۳۱ کارگروه تخصصی در این بنیاد، افزود: این بنیاد، نماینده معاونت علمی ریاست جمهوری در استان‌ها است و از طرحهای نخبگان در حیطه‌های مختلف استقبال می کنیم.

الهام صفوی، مدیرکل فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و شبکه دولت استانداری آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: حوزه فناوری اطلاعات از مهمترین حوزه هایی است که نقش تاثیرگذار در توسعه دارد.

وی افزود: حوزه مخابرات صرفا الکترونیکی است ولی پست ۲ بخش الکترونیکی و فیزیکی را شامل می شود و مباحث پستی در صنعت حمل و نقل بسیار تاثیرگذار است.

وی با بیان این‌که استان آذربایجان شرقی از مباحث هوش مصنوعی عقب مانده‌ و باید برای رسیدن به ایده آلها در این حوزه تلاش کنیم، ادامه داد: یکی‌ از برنامه های معاونت علمی ریاست جمهوری، کاربردی کردن هوش مصنوعی در استانها است.

جلال رئوف، مدیرعامل شرکت دانش بنیان بینا صنعت ویرا سازنده این دستگاه هوشمند نیز اظهار کرد: ۲ سال فرایند تحقیق و توسعه بر روی این دستگاه انجام گرفته و تمامی چالشها بررسی و شناسایی شده اند.

وی با اشاره به تحقیقات دستگاه ها و فرایندهای مشابه در کشورهای مختلف و شرکتهای پستی بین المللی، ادامه داد: سطح تکنولوژی این دستگاه سورتینگ، های تک بوده و ضمن ساخت دستگاهی که در شرکتهای بین المللی استفاده میشود، برخی موارد را نیز اضافه کنیم و از طریق هوش مصنوعی، ایرادات رفع شدند.

وی با بیان این‌که ظرفیت سورتینگ این دستگاه، چهار هزار مرسوله در ساعت است، گفت: اگر قسمتی از دستگاه خراب شود در عرض چند دقیقه با قطعه دیگری جایگزین می شود.

رئوف با اشاره به سایر ویژگی های این دستگاه، خاطرنشان کرد: اطلاعات و آمار مرسولات به صورت آنلاین ( بر خط ) گزارش داده می شود.