به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران به منظور مدیریت و پیشگیری از افزایش جمعیت مگس میوه مدیترانهای اطلاعیه برداشت به موقع میوههای رسیده نارنج و روشهای مبارزه گسترده با مگس میوه به روش غیرشیمیایی در فصل زمستان را منتشر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: با توجه به شرایط ویژه آب و هوایی سالجاری و تجربیات چند ساله مشکلات بوجود آمده از فعالیت آفت خطرناک مگس میوه مدیترانهای در باغات استان، از آنجائیکه وجود میوههای مرکبات باقیمانده روی درختان، به ویژه نارنج به عنوان اولین و مهمترین میزبان در اوائل فصل بهار بوده و کانونهای اولیه آلودگی از میوههای رسیده برداشت نشده و نارنج شکل میگیرد و همچنین با توجه به پایش و رصد آفت توسط تلههای نصب شده در ایستگاههای ردیابی و پیشآگاهی در نظر گرفته شده و شکار مگس بعد از سرما و برف اخیر در برخی تلهها و همچنین مشاهده لارو زنده آفت در داخل میوه نارنگی رسیده برداشت نشده روی درخت بصورت موردی و به منظور کاهش جمعیت زمستانگذران و پیشگیری از شکلگیری کانونهای اولیه آلودگی، ضرورت مبارزه گسترده با مگس میوه به روش غیرشیمیایی در فصل زمستان بسیار مهم و موثر خواهد بود.
۱-تسریع در برداشت کلیه میوههای رسیده و باقیمانده مرکبات به ویژه در حاشیه جادهها و محوطه شهری و شهرکها و حاشیه و داخل باغات.
۲- جمعآوری و دفن کلیه میوههای ریخته شده پای درختان در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک.
۳- با عنایت به حساسیت مراحل مختلف رشدی آفت، علیالخصوص شفیرهی آفت به سرما، پابیل کردن یا شخم سطحی سایهانداز درختان سیاهریشه و مرکبات جهت از بین بردن شفیرههای موجود در خاک بسیار موثر بوده و در کاهش جمعیت انتقالی نقش بسزایی دارد.
۴-جلوگیری از ریختن میوههای پوسیده و ضایعات انبار و سورتینگها در حاشیه جاده، رودخانهها و فضای باز و رعایت ضوابط بهداشتی دفن میوهها در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک مورد تاکید است.
۵-پاکسازی و برداشت کامل میوههای نارنج در حاشیه باغات و پارکها و فضای سبز شهرها حداکثر تا پایان اسفند ماه الزامیاست.
شایان ذکر است رعایت و انجام نکات فنی اشاره شده در خانه سراها، ویلا سراها، شهرکهای ساحلی، ادارات دولتی، پارکها و فضای سبز شهری و روستایی... که دارای درختان میزبان مگس میوه (مرکبات، هلو و شلیل، انجیر، خرمالو، سیب، گلابی، انار و...) میباشند تاکید میشود.
سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در نظر دارد با مشارکت گسترده باغداران، همکاری و مساعدت کلیه نهادهای اجرایی ذیربط استان در اطلاع رسانی نکات فنی اشاره شده از طریق رسانههای استانی (صدا و سیما)، سازمان پدافند غیرعامل استان، فرمانداریها، شهرداریها، دهیاریها و شوراهای اسلامی روستاها در فصل زمستان اقدامات لازم با این آفت را انجام دهد.