شناسهٔ خبر: 70649305 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اجرای طرح «مدیریت مورد» با محوریت توانمندسازی معتادان بهبودیافته در بهزیستی زنجان

سرپرست اداره فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی استان زنجان با اشاره به حمایت این نهاد از ۴۶۴ معتاد بهبودیافته و بازگشت موفق این افراد به جامعه، گفت: طرح «مدیریت مورد» یکی از اقدامات بسیار مؤثر در توانمندسازی و بازگشت معتادان بهبودیافته به اجتماع است.

صاحب‌خبر -

مریم کرمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: نیازهای معتادان بهبودیافته با سایرین متفاوت است و چون بیشتر این افراد طرد شده و از توانمندی‌های خود بی‌خبرند، برای بهبودی کامل آنها نیازمند اقدامات مددکاری اجتماعی هستند.

وی شناسایی نیازها و اولویت‌بندی آنها در مسیر درمان، کمک به تداوم مراقبت و درمان جسمی و روانی، فراهم کردن محیط امن و حمایت‌کننده از سبک زندگی بدون مواد، افزایش دسترسی به خدمات حمایتی پس از درمان، آماده‌سازی خانواده‌ها برای پذیرش فرد در حال بهبودی، مشاوره و حمایت در زمینه دسترسی به خدمات اولیه را از اهداف اختصاصی این طرح برشمرد.

سرپرست اداره فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی استان زنجان همچنین به نقش مددکاران در این طرح اشاره کرد و گفت: در طرح «مدیریت مورد» هر معتاد تحت حمایت یک مددکار به عنوان تسهیل‌گر قرار می‌گیرد تا ضمن کمک به درمان، بازگشت فرد به خانواده و جامعه را تسهیل و صیانت اجتماعی افراد در مسیر درمان را فراهم کند.

وی افزود: این طرح قصد دارد تا وضعیت معتادان بهبودیافته را پس از درمان نیز پیگیری کند و در صورت نیاز، حمایت‌هایی همچون اسکان و سرپناه، کمک‌های معیشتی، خدمات مشاوره فردی و خانوادگی، حرفه‌آموزی، خدمات بهداشت و درمان، پیگیری حقوقی و قضائی را به آنان ارائه دهد.

کرمی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین خدمات این طرح، ارجاع مراجعان بی‌خانمان به مرکز توانمندسازی برای اقامت موقت (حداکثر یک سال) است تا پس از دریافت آموزش‌های لازم و با کمک مددکار، به شبکه اجتماعی و به ویژه خانواده بازگردند. این مرکز محیطی امن و عاری از مواد است و مطابق با دستورالعمل‌های تدوین‌شده فعالیت می‌کند.

سرپرست اداره فوریت‌های اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد بهزیستی استان زنجان همچنین بر تأثیر معضلات اجتماعی مانند بیکاری در بازگشت فرد بهبودیافته به اعتیاد تأکید کرد و گفت: در این طرح، مهارت‌ها، علایق و استعدادهای افراد شناسایی و براساس آن، برنامه‌های اشتغال‌زایی برای آنها تدوین می‌شود.

انتهای پیام