شناسهٔ خبر: 70648999 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

در گفتگو با تابناک مطرح شد

شوک جدید به بازار روغن گیاهی/ وزیر جهادکشاورزی بی توجهی کرد

خروج بزرگترین سرمایه گذار و سهامدار بسیاری از برندهای معتبر روغن پس از چند دهه فعالیت در ایران رفتن را به ماندن در ایران ترجیح داده و به نظر می رسد تا تعیین تکلیف سهام این شرکت بازار روغن های گیاهی با چالش مواجه شود.

صاحب‌خبر -
شوک جدید به بازار روغن/ چه بلایی برسر کارخانه لادن و بهار می‌آید؟ 
خروج ناگهانی شرکت سعودی صافولا از ایران پس از چندین دهه فعالیت درحالیکه بخش مهمی از بازار روغن نباتی ایران را در اختیار دارد یا سرمایه گذار بسیاری از برند‌های روغن معروف است، شوک جدیدی به بازار روغن وارد کرد. ترک این شرکت تنها مختص به بازار روغن نبوده بلکه موجب شد تا بازار سرمایه بیش از ۱۹۰ میلیون دلار را از دست بدهد. 
 
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، هلدینگ عربستانی «صافولا» در روز‌های گذشته در وب‌سایت خود منتشر کرد که بنا بر سیاست‌های داخلی‌اش تصمیم گرفته کشور ما را ترک کند. برخی ها از عدم تاثیر آن بر بازار داخلی ایران گفته اند اما شواهد نشان می دهد واقعیت چیز دیگری است. 
 
شوک جدید به بازار روغن/ چه بلایی برسر کارخانه لادن و بهار می‌آید؟ 
چالش خروج صافولا به اقتصاد ایران
 
محسن نقاشی، دبیرکل فدراسیون تشکل‌های صنایع غذایی و کشاورزی ایران در خصوص اثرات خروج این شرکت از ایران و احتمال گرانی‌ها به تابناک گفت: خروج صافولا اقتصاد ایران را با چالش مواجه می کند و بی توجهی به این موضوع اوج کوته نظری افرادی را می‌رساند که معتقدند این خروج تاثیری بر بازار روغن ایران ندارد.
 
نقاشی افزود: این شرکت، شرکت کوچک یا زیرزمینی نبوده است که خروج آن اثری بر بازار روغن ایران نداشته باشد بلکه حتی جابه جایی سهام و تغییر مدیران آن ممکن است ماه‌ها به طول بیانجامد و به احتمال زیاد به لحاظ کمی و قیمتی بازار روغن را تحت تاثیر قرار داده و فشار مضاعفی برمردم وارد می شود که تیم‌های اقتصادی دولت برای جایگزینی سهام آن باید وارد عمل شوند. 
 
این فعال حوزه صنایع غذایی با اشاره به عدم شناخت مسئولان حوزه کشاورزی با اقتصاد و آسیب پذیری ناشی از آن اظهار داشت: بحث روغن ارتباط مستقیمی با جهاد کشاورزی دارد، اما متاسفانه مدیران اقتصادی دولت و خصوصا افراد حاضر دربدنه وزارت جهاد کشاورزی کمترین آشنایی با زنجیره اقتصادی ندارند. 
 
فرش قرمز عمان و امارات برای تولیدکنندگان صنایع غذایی
 
وی به هشدار‌های مداوم به وزیرجهاد کشاورزی و بی توجهی وی به فرار سرمایه‌ها اشاره کرد و گفت: بار‌ها به وزیر جهاد هشدار دادیم که کشور‌های حوزه خلیج فارس به ویژه عمان و امارات با ارائه فراخوان به تولیدکنندگان صنایع غذایی ایران و دعوت تشریفاتی از آنها شرایط مطلوبی را پیش پای آن‌ها قرارداده است، اما اقای وزیر نشنیده گرفت. 
 
به گفته نقاشی، عمان و امارات با ارائه تسهیلات ۴ درصدی و زمین‌های رایگان به تولیدکنندگان صنایع غذایی آماده خدمات است این درحالی است که از دو سال پیش زنگ خطر مهاجرت سرمایه گذاران این بخش به صدا درآمده و به مسئولان بار‌ها هشداردادیم، اما گوش شنوایی نیست. حتی آفریقا تا چند سال دیگر یکی از رقبای جدی ایران در این زمینه می شود و بسیاری از بازار‌های صادراتی ایران را قبضه می کند. 
 
به گزارش تابناک، به نظر می رسد با خروج صافولا بهشهر از کشور، بازار روغن های خوراکی ایران که تحت مالکیت و سهامداری این شرکت سعودی اداره می شد با چالش مواجه شده و امکان عرضه کم روغن های گیاهی در بازار حتی منجر به افزایش قیمت ها شود و تا تعیین تکلیف این شرکت ادامه دارد. هنوز مشخص نیست که چه کسی جای این شرکت را می گیرد و خریدار سهام ۱۸۷ میلیون دلاری «صافولا بهشهر» می شود.