شناسهٔ خبر: 70648434 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آب و راه اولویت‌های مهم توسعه ای دولت وفاق در کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا - استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده و ارایه عملکرد ۱۰۰ روزه حضور و شروع فعالیت خود در دولت چهاردهم برای توسعه زیرساخت های مختلف و این استان گفت: موضوع آب اعم ازشرب و کشاورزی و زیر راه ها به ویژه اتصال به آزادراه از جمله اولویت های مهم توسعه ای در این استان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا،یدالله رحمانی شامگاه شنبه در گفت و گویی خبری عملکرد ۱۰۰ روزه دولت وفاق ملی در حوزه‌های مختلف را اعلام کرد.

وی بیان کرد: مسئولان با برنامه‌ریزی و تلاش شبانه روزی در راستای عمل به شعارهای دولت وفاق ملی ملزم به همکاری همه جانبه شدند.

تلاش شبانه روزی مدیران برای تحقق شعار دولت وفاق ملی لازم است

رحمانی ادامه داد: وقتی صحبت از وفاق ملی می‌شود باید با استفاده از همه ظرفیت ها در راستای تحقق شعارهای دولت در راستای خدمت رسانی بهتر شبانه روز تلاش کرد.

رحمانی تصریح کرد: برای تحقق برنامه های دولت وفاق ملی نیاز است همه مسئولان در کنار مردم با برنامه‌ریزی و همکاری همه جانبه فرایند توسعه در استان را سرعت بخشند.

وی ادامه داد: برای تحقیق این شعار استفاده از ظرفیت همه نهادها از جمله دانشجویان, متخصصان، نخبگان و دیگر سیاسیون برای ریل گذاری فرایند توسعه در استان برنامه ریزی شده است.

رحمانی دربخش دیگر از سخنان خود با اشاره به فصل سرد و برنامه های دولت برای برای عبور از ناترازی انرژی و صرفه‌جویی در مصرف برق و گاز تصریح کرد: کمیته صرفه جویی مصرف انرژی در استان تشکیل شد و با همکاری مردم تا حدود زیادی این طرح به خوبی اجرا شد.

رحمانی تصریح کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت کشور و یک درصد وسعت که از این جمعیت ۵۶ درصد شهرنشین و ۴۴ درصد در روستاها زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه جمعیت روستایی استان از میانگین کشوری ۱۵ درصد بیشتر است برنامه ریزی برای خدمات رسانی بهتر در این استان سخت است.

استاندار افزود: جمعیت روستایی استان در یکهزار و ۶۴۶ روستای استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۲۶ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در نظام برنامه ریزی کشور هدف تامین نیازهای روستاهای بالای ۲۰ خانوار است در استان برنامه ریزی برای شناسایی و تامین نیازهای روستاهای زیر ۲۰ خانوار که ۸۹۰ روستا را شامل می شود به جد در اولویت است.

استفاده از ظرفیت آبها در کهگیلویه وبویراحمد

رحمانی در خش دیگری از صحبت های خود با اشاره به احداث چندین سد در این استان گفت: این سدها عمدتاً در خروجی استان قرار دارند و نتوانستیم از این ظرفیت برای توسعه استان استفاده کنیم .

وی افزود: یکی از اولویت های اصلی در دولت چهاردهم احداث پروژه های زیرساختی در بالادست این سدها برای توسعه همه جانبه خواهد بود.

رحمانی بیان کرد: میزان تخصیص اعتبار استفاده از روان آب‌ها در استان ۱۰ هزارو ۷۰۰ میلیارد ریال است که تاکنون نیمی از این میزان از برداشت شده است.

وی ادامه داد:بیش از ۵۰۰ میلیون متر مکعب روان آب سهم تخصیص استان است که برنامه‌ریزی برای برداشت این میزان روان آب در دستور کار است.

رحمانی به دیگر پتانسیلهای توسعه استان از جمله گردشگری، حوزه گیاهان دارویی، کشاورزی و جنگل اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی برای توسعه این ظرفیت های می تواند روند توسعه اقتصادی استان را شتاب بخشد.

استاندار ادامه داد: در کنار این ظرفیت ها با همکاری مسوولان محیط زیست ضوابط استقرار صنایع مختلف در استان برای بهره مندی بهتر و توسعه اشتغال در دستور کار است.

یدالله رحمانی با اشاره به محرومیت های تاریخی این استان ادامه داد: با توجه به اینکه دولت از بعد انقلاب تاکنون سرمایه‌گذاری خوبی در استان انجام داده ولی به دلیل عمق محرومیت روند توسعه به خوبی پیش نرفت.

وی شاخص های بیکاری جمعیت استان را متوسط دانست و گفت: شاخص فعالیت اقتصادی از متوسط کشوری پایین تر است.

رحمانی افزود: نرخ اشتغال ۶ درصد و نرخ فعالیت هفت درصد نسبت به میانگین کشوری پایین تر است.

وی مهمترین قابلیت توسعه استان را نیروی انسانی توانمند دانست و گفت: استفاده از این ظرفیت می تواند به توسعه استان کمک کند.

استاندار وضع موجود را اینگونه بیان کرد: استان قابلیت خوبی دارد ولی شاخص های موجود خوبی ندارد اما پتانسیل جهش و حرکت به سمت توسعه و پیشرفت با توجه به ظرفیت های اعلم شده را دارد.

اولویت توسعه استان

رحمانی اولویت توسعه استان را توسعه زیرساخت های در حوزه راه ها، راه آهن ،فرودگاه و فناوری اطلاعات اعلام کرد.

وی اظهار داشت: توسعه شبکه راهها یکی از اولویت های اصلی در استان است که به جد دنبال می شود.

رحمانی اظهار کرد: اتصال استان به شبکه آزاد راه های کشور از مسیر سابق یاسوج - اقلید در دستور کار است که با کاهش ۷۱ کیلومتری به آزاد راه شیراز اصفهان متصل می کند که برآورد اولیه احداث این طرح بیش از ۸۰ هزار میلیارد ریال است.

وی ادامه داد: مطالعات این طرح طی دو جلسه با وزیر راه و شهرسازی در دستور کار قرار گرفت.

رحمانی گفت: برای توسعه شبکه راهها ۶۶۰ میلیارد توان اعتبار نیاز است.

وی تصریح کرد: برای پیشبرد اهداف توسعه استان علاوه بر دیدار با نمایندگان استان برای برنامه ریزی جلسات مختلفی با مسوولان کشوری در حوزه های مختلف برگزار و مصوبات خوبی نیز لحاظ شد.

رحمانی بیان کرد: در کنار توجه به زیرساخت ها در این صد روز، به حوزه تولید ، اشتغال و سرمایه گذاری توجه ویژه ای شده و همه مدیران مکلف به تلاش شبانه روزی در این زمینه شدند.