به گزارش خبرنگار مهر، علی بهرهمند رئیس اتحادیه قنادان تهران امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال مهر درباره تأثیر افزایش قیمت روغن بر قیمت نهایی شیرینی اظهار کرد: در حال حاضر تأمین مواد اولیه تبدیل به یک دغدغه و چالش مهم برای قنادان شده است.
وی افزود: پیگیر این مسئله بودیم و حتی با مسئولان ذی ربط نامهنگاری هم کردیم اما طبق اعلام تولیدکنندگان کمبود روغن در بازار نیست بلکه بحث گران کردن روغن است.
بهرهمند ادامه داد: طبیعتاً وقتی مواد اولیه یک محصول گران میشود در قیمت نهایی هم تأثیر میگذارد.
وی تصریح کرد: گفته میشود که قرار است قیمت روغن بین ۱۵ تا ۲۱ درصد افزایش یابد.
رئیس اتحادیه قنادان ادامه داد: در حال حاضر دغدغه این است که قناد با مشکلات زیادی باید روغن بخرد تا در تأمین مواد اولیه به مشکل نخورد.
وی درباره خروج سهامداران عربستانی از کارخانه تولید روغن گفت: شرکت عربستانی از ایران خارج شد اما یک شرکت ایرانی قدرتمند سهام را خرید که به نظر نمیرسد در تأمین روغن به مشکل برخورد کنیم.
بهرهمند تصریح کرد: به هر حال سرمایه هنگفتی از کشور خارج شده اما به نظر من در موجودی بازار تأثیری نمیگذارد.
رئیس اتحادیه قنادان درباره قیمت روغن در بازار اظهار کرد: در حال حاضر کمبود مواد اولیه روغن نداریم بلکه طبق اعلام تولیدکنندگان بحث مربوط به گران شدن روغن است.
وی گفت: هم اکنون در بازار سیاه روغن ۱۶ کیلویی یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است اما حدود ۲ ماه پیش ۶۰۰ هزار تومان بود. متأسفانه سودجویان وارد بازار شده و این اتفاقات میافتد.
رئیس اتحادیه قنادان در پاسخ به سوال مهر درباره تأمین آرد و شکر نیز تصریح کرد: سامانه خرید آرد و نان زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد که هر واحدی به اندازه مصرف میتواند خرید کند بنایراین در بحث تأمین آرد مشکل نداریم. آرد عرضه شده در سامانه قیمت پایینتری از بازار آزاد دارد.
وی افزود: اما با توجه به اینکه این آرد به لحاظ کیفیتی جوابگوی تولید خیلی از محصولات ما نیست ناچاریم آرد از استانهای گلستان یا قم را بخریم که کیفیت بالاتری دارند که این آردها را به صورت آزاد تهیه میکنیم.
بهره مند تصریح کرد: شکر هم در سامانه بازارگاه عرضه میشود اما شرکتها نمیتوانند مستقیم از سامانه خرید کنند بلکه از طریق تعاونی عرضه میشود که کیلویی ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان است اما تا به دست قناد برسد حدود ۴۳ هزار تومان میشود.
رئیس اتحادیه قنادان تهران همچنین به تأثیر افزایش قیمتها و تورم بر مصرف شیرینی اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش قیمتها، شیرینی به یک کالای فوق لوکس تبدیل شده و بسیاری از خانوارها توان خرید شیرینی را ندارند. این موضوع باعث شده است که شیرینی از سفره بسیاری از مردم حذف شود.
وی افزود: فروش شیرینی نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشته است.
بهرهمند در ادامه به وضعیت صادرات شیرینی اشاره کرد و گفت: آمار دقیقی از صادرات شیرینی ندارم، اما در سالهای اخیر صادرات به صورت محدود انجام شده است. برای رونق این بخش، زیرساختهای لازم باید فراهم شود، اما متأسفانه در این زمینه توجهی از سوی مسئولان صورت نمیگیرد. با این حال، توانمندی لازم برای توسعه صادرات وجود دارد، و دولت باید از صادرکنندگان این بخش حمایت کند.
وی افزود: در حال حاضر بیشترین میزان صادرات شیرینی به کشورهای حوزه خلیج فارس انجام میشود و این صادرات عمدتاً به صورت چمدانی صورت میگیرد.
رئیس اتحادیه قنادان تهران همچنین از برگزاری سومین مراسم گرامیداشت روز ملی قناد در تاریخ ۱۸ دی ماه خبر داد و گفت: در این مراسم از پیشکسوتان صنعت قنادی تجلیل میشود.