به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، غلامرضا ابدالی در دومین جلسه کمیته دامپزشکی این سازمان پیرامون بررسی وضعیت پلنگ دماوند افزود: با وجود اینکه پلنگ دماوند با شرایط پیچیدهای روبرو است؛ اما با تلاش جمعی که در حال انجام است امیدواریم بتوانیم گامی مثبت و موثر برای بهبود این گونه با ارزش برداریم.
دومین جلسه کمیته دامپزشکی سازمان حفاظت محیط زیست پیرامون بررسی وضعیت پلنگ دماوند با حضور ۱۲ دامپزشک بخش خصوصی و ۴ دامپزشک شاغل در سازمان حفاظت محیط زیست دیروز (شنبه ۱۵ دی ) در دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش تشکیل شد.
در این جلسه پس از ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پلنگ یاد شده توسط دامپزشکان سازمان محیط زیست هر یک از حاضران با توجه به تجاربی که در این زمینه داشتند، راهکارهایی برای بهبود وضعیت گونه مذکور پیشنهاد دادند که پس از ۲ ساعت بحث و تبادل نظر و با در نظر گرفتن شرایط جسمی پلنگ، به نسخه درمانی واحدی برای ادامه درمان گونه رسیدند.
به گزارش ایرنا، چندی پیش مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ابتلای پلنگ دماوند به ویروس کرونا گفت: متخصصان برای زنده ماندن این پلنگ درصد پایینی متصور هستند اما با جدیت سیر درمانی پلنگ را ادامه خواهیم داد.
غلامرضا ابدالی افزود: بعد از آن پلنگ به مرکز تیمار و درمان پردیسان در سازمان حفاظت محیطزیست منتقل شد و در شرایط قرنطینه تحت درمان قرار گرفت که انجام آزمایشات تکمیلی، تصویر برداری و تکمیل مراحل تشخیصی و درمانی در دستور کار سازمان قرار دارد که در این فرایند از مشاوره و راهنمایی صاحبنظران مختلف بهره خواهیم برد.
وی اظهارداشت: با وجود اینکه از نظر تخصصی ابتلای گونه مذکور به بیماری ویروسی ادامه حیاتش را با مخاطره جدی مواجه کرده است که متخصصان برای زنده ماندنش درصد پایینی متصور هستند اما به دستور رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با جدیت سیر درمانی پلنگ را ادامه خواهیم داد.
هشتم دی ماه یک قلاده پلنگ در نزدیکی روستای مغانک در دماوند مشاهده شد و با اقدام به موقع محیط بانان و کارشناسان محیطزیست، پلنگ زنده گیری و برای درمان به تهران منتقل شد.
این پلنگ نر حدود ۵ تا ۶ ساله است و زمانی که زنده گیری شد بسیار ضعیف بود، شواهد نشان می داد که با پلنگ دیگری درگیر شده است، جای ناخن روی صورت حیوان بود که موجب عفونت و ضعف آن شده بود.