شناسهٔ خبر: 70643344 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

سخنی با رئیس جمهور؛ در ایام انتخابات نیستیم/ هم تخصص می‌خواهیم هم تعهد

متأسفانه، در همین دولت، اتفاق افتاده که فردی به صورت غیر قانونی مسئولیت گرفته و با اعتراض شدید هم روبرو شده است، اما رئیس جمهور هنوز این فرد را کنار نگذاشته است!

صاحب‌خبر -
گروه سیاسی جهان نیوز: اخیراً رئیس جمهور در همایش کارگزاران گزینش کشور گفته است: «اگر در سیستم‌ اداری مشکلی وجود دارد، در انتخاب‌های ماست که منصفانه و درست، کار را به کاردان نسپردیم، پس باید دقت کنیم، کمک بکنیم که بهترین ها را انتخاب کنیم، متقی ترها را انتخاب کنیم».
 
همچنین به این مضمون بیان کرده است: «یک آدمی هیچ مرحله ای را طی نکرده، می آید ... مدیر کل یک سازمانی می شود، می گوییم چون فلانی اینجوری است، حالا مثلاً حزب اللهی است. حزب اللهی، بدون امتحان باید بیاید بالا؟ بدون تجربه باید بیاید بالا؟ می شود یک مسئولیتی را به کسی سپرد که تجربه و علم آن را ندارد؟ خیانتی بالاتر از این وجود دارد؟»

علاوه بر این، در همین همایش، رئیس جمهور اشاره کرده است: «به تعبیر امیرالمومنین(ع) خیانتی بالاتر از این نیست که به خاطر روابط و دوستی، کسانی را بر سر کار بیاوریم که شایستگی و تجربه کافی برای آن کار را ندارند؛ اتفاقی که متاسفانه در کشور ما شاهد آن هستیم».
 
در این راستا، چند نکته قابل ذکر است:
 
یک: هر چند که اصل سخنان آقای پزشکیان، در جای خود صحیح است، اما چرا ایشان باید به گونه ای سخن بگویند که در مجموع، اصل تدین و متعهد بودن مسئولین در جمهوری اسلامی، به نوعی تضعیف شود و یا احیناً عده ای از آن، حالت تخریب به ذهنشان بیاید؟

دو: رئیس جمهور باید توجه کند که دیگر در شرایط رقابت های انتخاباتی و کلی گویی و ... قرار ندارد. مردم عادی و نخبگان در حال مشاهده رفتار و نوع انتخاب مسئولین از سوی رئیس جمهور و مسئولین دولت هستند. متأسفانه بعضاً خلاف گفته رئیس جمهور را مشاهده می کنند.

سه: در همین دولت شاهد هستیم که بعضاً افرادی که تجربه یا سابقه کافی ندارند - و یا با وجود اینکه افراد بسیار بهتر از آنها برای تصدی مسئولیت وجود دارد – مسئولیت گرفته اند. متأسفانه بعضاً نه در حد یک مسئول اداره، بلکه در بالاترین مناصب اجرایی کشور!

چهار: متأسفانه، در همین دولت، اتفاق افتاده که فردی به صورت غیر قانونی مسئولیت گرفته و با اعتراض شدید هم روبرو شده است، اما رئیس جمهور هنوز این فرد را کنار نگذاشته است!

پنج: در همین دولت برخی افراد فتنه گر یا آتش بیار فتنه، مسئولیت گرفته اند. آیا واقعاً در قحطی گرفتار شده ایم که بعضاً شاهد حضور افراد دارای سوءسابقه در جایگاه های مهم دولتی هستیم؟!
 
شش: رئیس جمهور اشاره کرده است که متقی‌ترها را انتخاب کنیم. پرسش این است که تضعیف برخی از احکام اسلامی - که وظیفه ذاتی جمهوری اسلامی، اجرای آن است – در جامعه که متأسفانه از سوی برخی از دولتی ها مشاهده می شود، با کجای تقوا سازگاری دارد؟!
 
هفت:
در همین دولت، پرونده چند هزار نفر از افرادی که قبلاً در گزینش معلمی، رد شده بودند، دوباره به جریان انداخته شد. اینکه در چند مورد، اشتباه رخ داده باشد، طبیعی است و جلوی تضییع حق باید گرفته شود؛ اما آیا در مورد بازگشت پرونده چند هزار نفر، تخصص و تعهد با هم ملاک بوده است یا نه؟!
 
هشت: مهرماه سال 1360، امام خمینی(ره) در جمع مدیران کل آموزش و پرورش سراسر کشور و در حضور وزیر آموزش و پرورش، فرمودند: «شما سعی کنید از متخصصین متدین و متعهد استفاده کنید. ما بارها گفته‌ایم که ما متخصص می‌خواهیم، ولی متخصص متعهد. ولی دشمنان فریاد زدند که اینها با تخصص مخالفند. البته که متخصص منحرف از هرکس خطرناکتر است». (صحیفه امام ره، ج15، ص310)
 
نه: برای احراز مسئولیت، نه حزب اللهی بودن صرف، ملاک است و نه تخصص صرف؛ هر دوی اینها باید در کنار هم باشند. طبیعی است که در جامعه اسلامی، نمی توان با مسئولی که تعهد ندارد، در جهت اهداف مورد نظر حرکت کرد.

ده: در جامعه اسلامی، تخصص و تجربه باید در مسیر اهداف والای انسانی و در نهایت، در مسیر الهی قرار گیرد؛ در غیر این صورت می تواند در مسیر ظلم به مردم و یا در جهت امیال گوناگون استفاده شود.