شناسهٔ خبر: 70643197 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

فرآوری سه‌هزار تن سیب زمینی در کردستان با وجود تولید ۳۵۰ هزار تن محصول

به گفته مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان کردستان سالانه ۳۴۰ تا ۳۵۰ هزار تن سیب زمینی در این استان تولید می‌شد که تنها یک واحد فرآوری این محصول در استان فعال است.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیه‌سلیمانی- امید سلیمی اظهار کرد: هشت هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی کردستان هر سال زیر کشت سیب زمینی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه این استان از قطب‌های تولید این محصول در کشور است، ادامه داد:  تنها واحد فرآوری سیب زمینی در کردستان، در سال حدود سه هزار تن محصول را جذب و فرآوری می‌کند.

به گفته مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان کردستان، هشت جواز  تاسیس صنایع فرآوری به ظرفیت ۷۹ هزار تن صادر شده است که حمایت بانک‌های عامل برای تامین تسهیلات را لزام دارد.

سلیمی با بیان اینکه سالانه بخش زیادی از محصول سیب زمینی تولیدی برای فرآوری به خارج از کردستان صادر می‌شود، افزود:  سالانه در کردستان ۳چهار میلیون تُن محصولات مختلف باغی و زراعی تولید می‌شود و برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر و جلوگیری از خام فروشی، صادرات و سود بیشتر کشاورزان نیاز به احداث و بهره برداری بیشتر صنایع فرآوری و تبدیلی در استان وجود دارد.

وی اظهار کرد: از این میزان تولید ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در بخش‌های فرآوری، انبار داری و نگهداری  در استان ذخیره و فرآوری می‌شود.

مدیر صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: سال گذشته ۲۶ طرح فرآوری محصولات کشاورزی در استان با ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات به بانک‌ها معرفی و موفق به جذب اعتبار لازم شد ولی امسال تنها سه طرح توانسته تسهیلات چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی جذب کند.