به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، رضا بهراملو افزود: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیب زمینی اختصاص داشت و متوسط برداشت محصول از مزارع ۴۲ تن در هر هکتار است.
او با بیان اینکه یک پنجم سیبزمینی کشور در استان همدان تولید میشود، تأکید کرد: با توجه به حجم بالای تولید سیب زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه چهار واحد صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان در دست ساخت است، تصریح کرد: در حال حاضر ۸۵ واحد سردخانه و بیش از هزار و ۴۰۰ انبار سنتی با مجوز بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال هستند.
بهراملو با بیان اینکه استان همدان در منطقه غرب کشور بیشترین سردخانه را دارد، گفت: علاوه بر تولید استان، سیب زمینی تولیدی سایر استانها در سردخانههای استان ذخیره میشود.
او گفت: همانگونه که نیاز استان همدان در اقلام مختلف از جمله برنج و خرما و میوه از سایر استانهای کشور تامین میشود، برخی اقلام مورد نیاز سایر استانها از جمله سیر، سیب زمینی و انگور در همدان تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سالانه بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی شامل سیب زمینی، گردو، سیر، انگور و مرکبات در این استان تولید میشود.
بهراملو افزود: در برنامه الگوی کشت استان همدان، کشت سیب زمینی در سالهای آینده کاهش مییابد و گیاهان کم آب بر مانند گیاهان دارویی، زعفران و گل محمدی کشت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: بهره وری آب در کشت سیب زمینی در استان بین ۶ تا هشت کیلوگرم است و مزارع سیب زمینی آبیاری مکانیزه است.