بحرانهای زیست محیطی مختلفی از جمله کاهش آبهای زیرزمینی، فرونشست، خشکی تالابها، تغییرات اقلیمی،آلودگی هوا بیش از پیش در کشور قابل لمس شده است این در حالیست که سهم سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نهادی که حفاظت از اکوسیستمهای طبیعی کشور و ترمیم اثرات سوء گذشته در محیط زیست، پیشگیری و ممانعت از تخریب و آلودگی محیط زیست، ارزیابی ظرفیت قابل تحمل محیط در جهت بهره وری معقول و مستمر از منابع محیط زیست و برخورد فعال با زمینههای بحرانی محیط زیست شامل آلودگیهای بیش از ظرفیت قابل تحمل محیط را بر عهده دارد، از بودجه کشور ناچیز و در سال گذشته تنها ۰.۲ درصد بوده است.
در این شرایط سازمان حفاظت محیط زیست در سال جاری تلاش کرد با پیشنهاد دادن احکامی مثل تخصیص ۱۰ درصد از عوارض آلایندگی به سازمان محیط زیست، تخصیص ۱۰ درصد از عوارض بهرهبرداری معادن به عنوان عوارض جبران خسارت زیستمحیطی، راهاندازی «نظام مهندسی محیط زیست، معافیت سازمان محیط زیست از هزینههای دادرسی سهم بیشتری از بودجه را به حفاظت از محیط زیست سوق دهد.
شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه اظهار کرد: به جلسات بودجه امسال دیر رسیدیم اما تلاش کردیم در کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ احکام بودجهای را پیش بینی کنیم البته نیمی از احکام پیشنهادی به تصویب نرسیدند.
وی تصریح کرد: شش حکم مشخص داشتیم که از این میان سه حکم به تصویب رسید و پیگیر هستیم اعتبارات سازمان حفاظت محیط زیست هم افزایش پیدا کند.
انصاری در پایان اظهارکرد: بودجه سازمان حفاظت محیط زیست در سال گذشته ۰.۲ بودجه درصد بودجه کل کشور بود. در این شرایط انتظار داریم با توجه به مسائل و مشکلات محیط زیستی در کشور بودجه سازمان محیط زیست در خور و قابل قبول باشد تا بتوانیم تکالیف خودمان را به نحو مطلوبی انجام دهیم.