شناسهٔ خبر: 70640507 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: طرفداری | لینک خبر

گزارش سازمان ملل به شورای امنیت درباره حملات اسرائیل به غزه + جزئیات

صاحب‌خبر -

با گذشت بیش از ۴۵۰ روز از جنگ پیوسته اسرائیل در نوار غزه، نماینده سازمان جهانی بهداشت در فلسطین در نشست شورای امنیت گزارشی ارائه داد و اعلام کرد که از ماه اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون، حدود هفت درصد از ساکنان غزه شهید یا زخمی شده‌اند.

سازمان ملل

به نقل از ایسنا، «ریک پی‌یرکورن» در این نشست بیان کرد که از ماه اکتبر ۲۰۲۳، حدود هفت درصد از جمعیت غزه کشته یا دچار جراحت شده‌اند. همچنین، ۲۵ درصد از مجروحان که بیش از ۱۰۰ هزار نفر هستند، آسیب‌های دائمی دیده‌اند که زندگی آن‌ها را تحت تأثیر قرار داده و به توانبخشی و کمک‌های پزشکی مادام‌العمر نیاز دارند.

بیش از ۱۲ هزار فلسطینی، از جمله کودکان، به درمان خارج از غزه نیاز دارند؛ اما روند انتقال آن‌ها بسیار کند است زیرا رژیم اسرائیل تنها برای تعداد محدودی مجوز صادر می‌کند.

وی هشدار داد که اگر جنگ در غزه با همین وضعیت ادامه یابد، انتقال مجروحان برای درمان ممکن است پنج تا ۱۰ سال طول بکشد. اسرائیل معمولاً با درخواست‌های سازمان جهانی بهداشت برای انتقال بیماران و کمک‌های پزشکی به بیمارستان‌ها مخالفت می‌کند و تنها به حدود ۴۰ درصد از این درخواست‌ها پاسخ مثبت می‌دهد.

«فولکر تورک»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز در این نشست گفت که فاجعه انسانی در نوار غزه در حالی ادامه دارد که تاکتیک‌های جنگی رژیم صهیونیستی منجر به جان باختن ده‌ها هزار فلسطینی، آواره شدن آن‌ها و ویرانی گسترده شده است.

ویرانی غزه

او در گزارش خود به حملات هدفمند هوایی و زمینی رژیم اسرائیل به بیمارستان‌ها و بازداشت بیماران و کادر درمانی اشاره کرد و تأکید کرد که طرفین درگیر باید به مراکز درمانی احترام بگذارند.

تورک همچنین به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به بیمارستان کمال عدوان و بازداشت «حسام ابوصفیه»، مدیر این بیمارستان اشاره کرد و گفت تخریب بیمارستان‌ها نه تنها حق دسترسی فلسطینی‌ها به خدمات بهداشتی را نقض می‌کند؛ بلکه این بیمارستان‌ها پناهگاه هزاران فلسطینی هستند که جایی برای ماندن ندارند.

او با اشاره به اعلام ارتش رژیم صهیونیستی درباره پایان عملیات خود در شمال غزه گفت که گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه بخش‌هایی از شمال غزه کاملاً خالی از سکنه شده‌اند. 

به نقل از العربی الجدید، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین گفت که نزدیک به ۱۰۰ هزار فلسطینی در یک سال اخیر در غزه جان خود را از دست داده‌اند و بسیاری از زخمی‌ها که منتظر درمان بودند، جانشان را از دست داده‌اند. همه اینها در شرایطی رخ می‌دهد که موانع برای کمک‌رسانی افزایش یافته و سازمان‌های بشردوستانه از ارسال کمک‌های انسانی، شامل امدادهای فوری پزشکی، منع می‌شوند. آمار وزارت بهداشت فلسطین نشان می‌دهد که بیش از ۱۰۰۰ نفر از کادر پزشکی در غزه شهید شده‌اند.

تورک تأکید کرد که در عملیات‌های نظامی باید بین اهداف غیرنظامی و نظامی تمایز قائل شد و قوانین بین‌المللی باید رعایت شود. بی‌احترامی به این اصول نقض قوانین بین‌المللی انسانی است. حملات عمدی علیه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در صورتی که اهداف نظامی نباشند، جنایت جنگی محسوب می‌شوند. تحت شرایط خاص، تخریب عمدی مراکز بهداشتی ممکن است نوعی مجازات جمعی باشد که خود جنایت جنگی است. اگر این اقدامات بخشی از حمله گسترده یا هدفمند علیه غیرنظامیان باشد، می‌تواند به عنوان جنایات ضد انسانی شناخته شود.

او همچنین به ادعاهای اسرائیل مبنی بر استفاده گروه‌های مسلح فلسطینی از بیمارستان‌ها اشاره کرد و گفت که دفترش پیام‌هایی از نماینده رژیم صهیونیستی دریافت کرده است؛ اما تل‌آویو شواهد کافی برای اثبات ادعاهای خود ارائه نکرده و غالباً ادعاهایش مبهم هستند. تورک بر لزوم انجام تحقیقات شفاف و مستقل درباره تمامی حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های مدنی تأکید کرد.

برچسب‌ها: