به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «ریک پییرکورن» نماینده سازمان جهانی بهداشت در فلسطین در این نشست طی گزارشی اعلام کرد از ماه اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون حدود هفت درصد از ساکنان غزه شهید یا زخمی شدهاند. ۲۵ درصد مجروحان که بیش از ۱۰۰ هزار مجروح میشوند، دچار آسیبهای دائمی شدهاند که زندگی آنها را تغییر میدهد و مادامالعمر نیاز به توانبخشی و کمکهای پزشکی دارند. بیش از ۱۲ هزار فلسطینی از جمله کودکان نیاز دارند که برای درمان به خارج از غزه منتقل شوند اما روند انتقال بسیار کُند است زیرا رژیم صهیونیستی تنها برای تعداد محدودی مجوز صادر میکند.
وی تصریح کرد در صورتی که جنگ غزه با همین روند ادامه یابد انتقال زخمیها برای درمان، پنج تا ۱۰ سال طوال خواهد کشید. رژیم صهیونیستی غالبا با درخواستهای سازمان جهانی بهداشت برای انتقال بیماران، انتقال کمکهای پزشکی و امدادی به بیمارستانها مخالفت میکند و تنها به حدود ۴۰ درصد آنها اجازه داده است.
همچنین «فولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت فاجعه انسانی در نوار غزه در حالی در برابر چشمان جهانیان ادامه دارد که تاکتیکهای جنگی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه منجر به شهادت دهها هزار فلسطینی، آواره و ویرانی گسترده شده است.
او این اظهارات را در گزارشی در نشست روز جمعه شورای امنیت ایراد کرد که به درخواست الجزایر، رئیس دورهای این شورا با هدف حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و مراکز درمانی غزه برگزار شد.
تورک در ابتدای سخنان خود به گزارشی اشاره کرد که دفترش درباره جنگ غزه تا پایان ماه ژوئن ۲۰۲۴ منتشر کرده است. وی گفت این گزارش حملات هدفمند هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی به بیمارستانها، بازداشت بیماران، پرسنل درمانی و دیگران را مستند کرده است. باید طرفین درگیر در درگیریها به مراکز درمانی احترام بگذارند.
جنایات جنگی در غزه
فولکر تورک در این گزارش به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به بیمارستان کمال عدوان، محاصره و بازداشت «حسام ابوصفیه» مدیر این بیمارستان پرداخت که یکی از آخرین بیمارستانهای فعال در شمال غزه بود. او همچنین به گزارشها درباره بدرفتاری و شکنجه فلسطینیها از جمله کادر درمانی اشاره کرد و گفت تخریب بیمارستانها در سراسر غزه فراتر از محروم کردن فلسطینیها از حق برخورداری از مراقبتهای بهداشتی کافی است، زیرا این بیمارستانها پناهگاه هزاران فلسطینی است که جایی برای ماندن ندارند.
او به اعلام ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر پایان عملیات چند ماهه خود در شمال غزه و جداسازی شمال از شهر غزه پرداخت و گفت گزارشهایی وجود دارد که نشان میدهد بخشهایی از شمال غزه کاملاً خالی از فلسطینیها شده است.
به نقل از العربی الجدید، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در ادامه گزارش خود گفت نزدیک به ۱۰۰ هزار فلسطینی در طول یکسال اخیر در غزه شهید شدند، بسیاری از زخمیها که در انتظار درمان بودند، جان خود را از دست دادند. همه اینها در شرایطی رخ میدهد که موانع در حال افزایش است و سازمانهای بشردوستانه از انتقال کمکهای انسانی از جمله امدادهای فوری پزشکی منع میشوند. آمار وزارت بهداشت فلسطین نشان میدهد که بیش از هزار و ۵۰ تن از پرسنل پزشکی در غزه به شهادت رسیدهاند.
تورک تأکید کرد در عملیاتهای نظامی باید میان اهداف غیرنظامی و نظامی تفاوت وجود داشته باشد و قوانین بینالمللی محترم شمرده شوند. بیاحترامی به اصول مربوطه نقض قوانین بینالمللی انسانی است. حملات عامدانه علیه بیمارستانها و مراکز درمانی در صورتی که اهداف نظامی نباشند، جنایت جنگی محسوب میشوند. تحت شرایط خاص، تخریب عامدانه مراکز بهداشتی ممکن است نوعی مجازات جمعی باشد که جنایت جنگی است. اگر این اقدامات به عنوان بخشی از حمله گسترده یا هدفمند علیه غیرنظامیان رخ دهد، در سطح جنایات ضد انسانی هستند.
وی به ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره اینکه گروههای مسلح فلسطینی از بیمارستانها استفاده نظامی میکنند، اشاره کرد و گفت دفترش پیامهایی از نماینده رژیم صهیونیستی در این خصوص دریافت کرده است اما تلآویو اطلاعات کافی ارائه نکرده، برای اثبات ادعاهای خود شواهد و ادله نیاورده و غالبا ادعاهایش مبهم و کلی هستند و در برخی موارد با اطلاعات موجود مغایرت دارند. تورک بر لزوم انجام تحقیقات شفاف، مستقل و جامع در مورد تمامی حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و زیرساختهای مدنی از جمله زیرساختهای پزشکی و پرسنل بهداشتی تأکید کرد.
∎