شناسهٔ خبر: 70638214 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تمرکز بازار هنر اصفهان بر طلا فروشی نگران‌کننده است

اصفهان- ایرنا- باستان‌شناس و پژوهشگر تاریخ اصفهان گفت: تمرکز «بازار هنر اصفهان» بر طلا فروشی، نگران‌کننده و نیازمند بازنگریست.

صاحب‌خبر -

علیرضا جعفری زند شامگاه شنبه در گردهمایی «اساتید و معلمان هنر اصفهان» در استانداری افزود: تمرکز بازار هنر اصفهان بر مقوله اقتصاد، ذهن نسل جوان را از توجه به هنرهای سنتی دور کرده است.

وی افزود:‌ چنانچه هنرمندان، تنها به بُعد درآمدزایی هنر بسنده کنند، هنرمند دیگر مفهوم خود را از دست خواهد داد.

جعفری زند پیشنهاد کرد تا تالار «اشرف» اصفهان با هدف پیوند با نسل جدید و کمک به آگاهی آنها، به موزه هنرهای این دیار تبدیل شود.

این اصفهان شناس به مسوولیت هنرمندان در انتقال مفاهیم این حوزه به نسل‌های آینده اشاره و بیان کرد: هنر در اصفهان ریشه‌دار است و اینگونه نیست که به یکباره به وجود آمده باشد، از این رو زنده نگه داشتن آن برای انتقال آن به نسل‌های آینده ضروریست.

وی افزود: عصر سلجوقی و صفوی دوره شکوفایی هنر در اصفهان محسوب می شود؛ همچنانکه آثار هنری این دوران هنوز قابل مشاهده است.

جعفری زند، تداوم برگزاری نشست‌های هنرمندان با مسوولان را خواستار شد و افزود: جایگاه هنرمند باید در جامعه تقویت شود، زیرا زبان هنر در بزنگاه های جامعه، همواره راهگشا و اثرگذار بوده است.

وی با اشاره به تأثیر منفی جنگ‌ها و بیماری‌ها بر عرصه هنر تاکید کرد: مسوولیت هنرمندان در این شرایط سنگین‌تر است و مسوولان نیز باید مقوله هنر و هنرمند را در اولویت قرار دهند.

به گزارش ایرنا، «بازار هنر اصفهان» یکی از قدیمی‌ترین بازارهای این شهر تاریخی است که لقب «شاهکار معماری» به آن داده‌اند.

ساخت این بازار در دوران صفویه از سال ۱۱۱۶ تا ۱۱۱۸ هجری طول کشید. این بازار در ۲ طبقه ۷۸ غرفه را در خود جای داده و از آنجا که اکنون به بورس فروش طلا،‌ نقره و انواع زیورآلات و حتی بدلیجات تبدیل شده، به «بازار طلایی» معروف است.

از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا، ۲۹۹ مورد آن مربوط به ایران و از این تعداد ۲۰۰ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.

بیش از ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در این استان فعالیت می‌کنند که در چهار سال گذشته ۴۰ هزار نفر از آنها شناسایی و شناسنامه‌دار شده‌اند.