شناسهٔ خبر: 70638137 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

شیوع ویروسی «متاپنومونیه انسانی» در چین/ بیمارستا‌ن‌ها شلوغ شد

شیوع ویروس HMPV در نقاط مختلف کشور چین باعث بروز نگرانی از گسترش به سایر نقاط جهان و درگیر شدن تعداد زیادی از مردم به این ویروس شده است.

صاحب‌خبر -

نورنیوز- گروه اجتماعی: مصطفی نوری‌زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران اظهار کرد:  ویروس  Human Metapneumovirus (متاپنومونیه انسانی)، یک ویروس تنفسی است که در سال ۲۰۰۱ شناسایی شد.

وی افزود: این ویروس موجب عفونت‌های تنفسی در انسان می‌شود و با درگیر کردن  سیستم تنفسی فوقانی و تحتانی، می‌تواند تمام سنین و افراد را درگیر کند، اما برای نوزادان، کودکان، سالمندان و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند، می‌تواند خطرناک باشد.

نوری‌زاده توضیح داد: علائم متاپنومونیه شبیه سرماخوردگی و آنفلوآنزا بوده یعنی با سرفه، تب، آبریزش بینی و گلودرد همراه است که در موارد شدیدتر، می‌تواند باعث ذات‌الریه و برونشیت شود؛ این ویروس هوابرد بوده و از طریق تماس با ترشحات فرد آلوده و قطرات تنفسی منتقل می شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران خاطرنشان کرد: از آنجایی که علائم بیماری شبیه سایر سرماخوردگی‌ها است، بنابراین، تست PCR مطمئن‌ترین روش شناسایی این ویروس است و گاهی از روش‌های تشخیص آنتی‌ژن یا کشت ویروسی نیز استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: برای ویروس متاپنومونیه، درمان اختصاصی وجود ندارد و بیشتر درمان‌ها به صورت حمایتی و کنترل علائم است.

نوری‌زاده اظهار کرد: از آنجایی که در موارد شدیدتر احتمال پنومونی وجود دارد، ممکن است از اکسیژن‌درمانی و یا ضد التهاب‌ها نیز استفاده شود.

وی افزود: واکسن تاییدشده ای برای این بیماری وجود ندارد و مهمترین راه پیشگیری، رعایت بهداشت و استفاده از ماسک در مواجهه با فرد بیمار است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران گفت: گسترش این بیماری از چین و شبیه بودن علائم آن به کووید، موجب  نگرانی‌های زیادی شده است، چراکه علائم آن شبیه کرونا است و از طرفی، گزارش شدن آن از چین، مردم را یاد کرونا انداخته است.

نوری‌زاده با اشاره به اینکه جای نگرانی نیست و برخلاف کرونا، این ویروس از خیلی قبل‌تر نیز وجود داشته و در زمستان  موجب ابتلا برخی افراد شده و بعد فروکش می‌کند،اظهار کرد: از آنجایی که جنس ژنوم ویروس از  RNA است،  شاید ضد ویروس‌هایی که برای سایر ویروس‌های شبیه به این موثر هستند، بتوانند در مقابله با متاپنومونیه نیز موثر باشند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: لومی‌سیتابین از جمله داروهایی است که در برخی مطالعات به اثر گذاری آن اشاره شده است.