باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - دانشمندان چینی از دانشگاه تیانجین، فاکتور منفی جدیدی از تنهایی را کشف کردند که بر سلامت سیستم قلبی و عروقی انسان تأثیر میگذارد.
احساس تنهایی یک وضعیت عاطفی است که در آن فرد احساس عزلت، عدم ارتباط و عدم تعلق به دیگران را تجربه میکند. این احساس به صورت فیزیکی و روحی تجربه میشود و در اغلب موارد، به طور عمده به دنبال عدم وجود ارتباطات اجتماعی یا عدم احساس پذیرش و ارتباط با افراد دیگر رخ میدهد. احساس تنهایی میتواند باعث ایجاد احساسات ناخوشایندی مانند اضطراب، افسردگی، ناامیدی و کمبود اعتمادبهنفس شود.
حس تنهایی در مواقعی روی میدهد که فرد در محیط ناشناس قرار بگیرد یا با تغییرات جدید روبهرو شده یا تجربه از دست دادن عزیزان دارد یا در شرایط اجتماعی نامساعد قرار بگیرد.
تنهایی با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن، از جمله حملات قلبی و سکته مغزی همراه است.
در مطالعه جدیدی که انجام شد، ۹۷ دانش آموز سالم بین ۱۷ تا ۲۹ سال شرکت داشتند. به شرکت کنندگان توصیه شد که ۲۴ ساعت قبل از آزمایش، نیکوتین و کافئین مصرف نکنند و یک ساعت قبل از آزمایش غذا نخورند. داوطلبان تحت آزمایشی قرار گرفتند که برای القای اضطراب اجتماعی حاد طراحی شده بود. یک جلسه سخنرانی در جمع پنج دقیقهای و پس از آن یک کار سنگین ذهنی در مقابل ارزیابانی که عمداً ظاهری خونسرد و غیردوستانه داشتند.
در حالی که دانش آموزان تکالیف را تکمیل میکردند، دانشمندان تغییرپذیری و ضربان قلب را پیگیری کردند. دادهها برای مقایسه پاسخهای فیزیولوژیکی شرکتکنندگان در زمانهای قبل، حین و بعد از شرایط استرسزا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. محققان دریافتند که تنهایی با تغییرات ضربان قلب و استرس اجتماعی مرتبط است.
این مطالعه نشان داد بدن افرادی که احساس تنهایی میکنند، انعطاف کمتری در سازگاری با یک موقعیت استرس زا نشان میدهد. دانشمندان همچنین دریافتند که این تأثیر بیشتر در زنان تنها دیده میشود؛ در حالی که مردان تنها بهتر با استرس سازگار میشوند.
این مطالعه در مجله علمی Biological Psychology (BioPsy) منتشر شده است.
پیش از این، محققان ارتباطی بین تنهایی و احتمال بالای ابتلا به زوال عقل پیدا کرده بودند.
منبع: gazeta.ru