به گزارش خبرنگار ایکنا، همزمان با نوزدهمین سالگرد درگذشت زندهیاد سعید کاظمی آشتیانی، ظهر امروز ۱۵ دیماه محفل انس با قرآن کریم با حضور حسن مسلمینائینی، رئیس جهاددانشگاهی، حسن فارسی، قائم مقام رئیس جهاددانشگاهی، عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان و جمع دیگری از مدیران و معاونان جهاددانشگاهی و پژوهشگاه رویان برگزار شد.
در ابتدای این محفل نورانی و پس از طنینانداز شدن سرود ملی کشورمان، مهدی قرهشیخلو، قاری بینالمللی به تلاوتی آیاتی از قرآن کریم پرداخت.
وی قبل از تلاوت خود در سخنان کوتاهی به سابقه همکاری دو ساله با مرحوم سعید کاظمی آشتیانی، در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: در این دو سال متوجه شدم شخصیت ایشان ابعاد مختلفی دارد، یکی از ویژگیهای این دانشمند فقید، علاقه خاص به قرآن کریم بود.
وی افزود: مرحوم کاظمی آشتیانی همیشه یک قرآنی جیبی که در آن سالها چندان رایج هم نبود همراه خود داشت و در وقتهای فراغت به قرائت قرآن میپرداخت. حتی به تلاوت حرفهای هم علاقه داشت و گاه سؤالاتی در مورد تلاوت قاریان میپرسید.
قرهشیخلو در پایان اظهار کرد: انس با قرآن کریم در ساختن شخصیت ایشان و موفقیتهایی که در مسیر خدمت به کشور پیدا کرد، بسیار مؤثر بوده است.
در ادامه این مراسم، حسن مسلمینائینی، رئیس جهاددانشگاهی، یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، شهدای جهاددانشگاهی و به خصوص سعید کاظمی آشتیانی را گرامی داشت و از برنامههای پژوهشگاه رویان در سالگرد درگذشت این دانشمند فقید قدردانی کرد.
مسلمینائینی در ادامه به فرارسیدن ماه رجب و فضائل این ماه پرداخت و با اشاره به اینکه ماه رجب مقدمهای برای ورود به شعبان و رمضان است، افزود: یکی از زمانهای بسیار عالی برای انسان همین سه ماه پیش رو است، روایات و احادیث متعددی در مورد فضیلتهای این سه ماه مبارک وجود دارد که یکی از معروفترین آنها از امام سجاد (ع) نقل شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی در بخش دیگری از صحبتهای خود به سالگرد درگذشت دانشمند فقید سعید کاظمی آشتیانی اشاره و اظهار کرد: سعید کاظمی آشتیانی چراغ راه خودسازی و پیشرفت و رستگاری ماست، چراغی که در مقصد نورافشانی کرده است.
مسلمینائینی در ادامه با بیان اینکه این جهادگر فقید نقشی بیبدیل در اعتلای هویت ملی داشته است، بیان کرد: امیدوارم با الگو گرفتن از سیره علمی، فرهنگی و اجتماعی ایشان بتوانیم مسیر موفقیت را طی کنیم.
وی با اشاره به اینکه توفیق دیدار با مرحوم سعید کاظمی آشتیانی را نداشته است، گفت: با این وجود نکات ارزشمند بسیاری از جنبههای معنوی ایشان و تکیه بر ایمان و باور عمیق به توانستن شنیدهام. ایشان بیشتر دنبال علمی نافع بودند.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: این جهادگر فقید عاشقانه و با جان و دل کار کرد، شجاع بود و قدرت تصمیمگیری بالایی داشت. خوشرو، خوشبرخورد و خوشمشرب بود و زندگی شخصی سادهای داشت. در جریان تمام مسائل علمی تا مشکلات شخصی کارکنان رویان بود و هر جا لازم بود بیشترین حمایت و کمک را به عمل میآورد.
وی در ادامه صحبتهای خود، تبیین اندیشه و منش این دانشمند فقید بر اساس بیانات مقام معظم رهبری را ادای دینی به ایشان عنوان کرد و گفت: ترویج و اشاعه منش این جهادگر، معرفی ابعاد شخصیتی و مدیریتی استاد کاظمی آشتیانی به دانشجویان و محققان امری لازم و ضروری است که امیدواریم بیش از پیش به آن پرداخته شود.
وی در پایان اظهار کرد: انتظار بود در سالگرد یادبود این جهادگر فقید کارهای بیشتر از این انجام شود، باید این الگو را تکثیر کرد، همه رویان ایشان را میشناسند، اما اکتفا به یک مراسم در سازمانی که در آن خدمت کرده است کافی نیست، باید این مراسمهای گرامیداشت و یادبود از اینجا خارج شود تا دانشجویان کشور ایشان را بشناسند. اگر کسانی هستند که این جهادگر فقید را نمیشناسند به دلیل کمکاری ما بوده است.
در ادامه این مراسم محمدتقی نوران، قاری ممتاز کشور برای تلاوت آیاتی از کلامالله مجید به روی جایگاه رفت.
وی قبل از تلاوت به ۱۰ سال سابقه همکاری با مرحوم سعید کاظمی آشتیانی اشاره کرد و گفت: افتخار داشتهام تلاوت جلسه دفاع از پایاننامه دکترای ایشان را داشته باشم.
نوران تصریح کرد: بعد معنوی استاد کاظمی آشتیانی نسبت به بعد علمی ایشان غلبه داشت؛ من در طول ۱۰ سال سابقه همکار بودن ایشان متوجه شدم ایشان در تمام مسائل کاری قبل از طرح مسائل از دیدگاه علمی، در مورد آن آیه و حدیث مطرح میکردند.
بر اساس این گزارش، در بخش دیگری از این مراسم، گروه مدیحهسرایی و همخوانی محراب به اجرای سه قطعه با موضوع پیامبر اکرم (ص)، امام زمان (عج) و قرآن، کتاب جاوید پرداختند که مورد توجه حاضران در این محفل نورانی قرار گرفت.
در بخش پایانی این مراسم سیدحسن شهرستانی، از اساتید ادبیات فارسی و عضو کمیته اخلاق پژوهشگاه رویان به بیان نکاتی در مورد ادبیات و قرآن پرداخت و گفت: قرار بود در مورد تجلی ادبیات در آیات قرآن کریم چند جلسهای در رادیو قرآن صحبت داشته باشم، ابتدا فکر میکردم چند جلسه بیشتر نشود، اما به حدی این دریا عمیق است، در حالی که هنوز قرآن به پایان نرسیده بود، تعداد جلسات از ۶۰۰ جلسه فراتر رفته بود.
وی افزود: غیر از ظرفیتهای وحیانی و تفسیری، ظرفیت ادبی و هنری قرآن هم بالاست و یکی از دلایل جاودانگی قرآن فصاحت آن است. زیبایی ظاهری یکی از علل جاودانگی است دلیل اینکه قرآن تحریف نشده، زیبا بودن آن است، قرآن کریم اینقدر زیبا بود که همه آن را حفظ میکردند و چون در سینهها بود کسی نمیتوانست آن را تحریف کند.
شهرستانی در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: یکی از برگهای برنده افرادی همچون سعید کاظمی آشتیانی، وجود حکمی و انس با قرآن کریم است، این خصلت یک جامعیتی به انسان میدهد و این جامعیت، چاشنی لطیف و زیبای علوم انسانی است. فرودسی در ادبیات و حتی در حکمت و خردورزی پدر همه شعراست، اما ارادتی که مردم به حافظ دارند از نوع دیگر است، چرا؟ چون این گنج سعادت از دعای شب و ورد سحری بود. این شعر حافظ فقط تکنیک ادبی نبوده بخشی از آن معنویت و دل صاف بوده است.
وی به یکی از آیات قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: در قرآن آمده است کسانی که ایمان میآورند و عمل صالح را بدون ریا انجام میدهند خداوند عمیقترین شکل عشق مردم به آنها که همان «ود» است را در دل مردم قرار میدهد. عشق و علاقه مردم به افرادی همچون سردار سلیمانی، استاد سعید کاظمی آشتیانی و ... از این نوع است. انس با قرآن بود که سعید کاظمی آشتیانی را ساخت.
انتهای پیام