شناسهٔ خبر: 70636574 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

در گفتگو با عضو کمیسیون تلفیق بودجه مطرح شد

پاشنه آشیل ارز دارو در لایحه بودجه ۱۴۰۳

موجودی پایین مواد اولیه شرکت‌های دارویی، ذخیره مواد اولیه در این شرکت‌ها را بحرانی کرده و در صورت عدم سیاست‌گذاری درست دولت و مجلس حوزه سلامت در سال آینده تحت تاثیر چالش دارو و البته تجهیزات پزشکی قرار خواهد گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، وضعیت صنایع تولید دارو و واردات دارو در آستانه بحران است. بانک مرکزی اما می‌گوید از ابتدای امسال تا امروز برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تأمین شده است. اما به گفته رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی، موجودی پایین مواد اولیه شرکت‌های دارویی، ذخیره مواد اولیه در این شرکت‌ها را بحرانی کرده و در صورت عدم سیاست‌گذاری درست دولت و مجلس حوزه سلامت در سال آینده تحت تاثیر چالش دارو و البته تجهیزات پزشکی قرار خواهد گرفت.

تاکنون هم دو نشست اضطراری در زمینه راهکارهای تامین مالی حوزه دارو برگزار شده و نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، سازمان غذا و دارو و انجمن‌های مرتبط با تولید و واردات دارو در آن حضور داشتند.

احمد راستینه، عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در این باره همشهری آنلاین می‌گوید: نمایندگان در بخش دوم بودجه پیگیر مشخص‌شدن ارز تخصیصی به این حوزه هستند تا مشکلی در زمینه تامین دارو به وجود نیاید.

راستینه ادامه می‌دهد: ارز ترجیحی مورد نیاز دارو پیش‌بینی شده، اما ایراد کار اینجاست که مبنای ارز ترجیحی تک‌نرخی است و مشخصا عدد تک‌نرخی آن در بودجه تعیین نشده است. اینکه دارو با چه ارزی تعیین می‌شود یکی از ابهامات بودجه است. مجلس باید در بخش دوم بودجه یعنی در جداول عدد مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی کشور برای سال آینده را به صورت شفاف پیش‌بینی کند.

او با اشاره به تلاش نمایندگان برای جلوگیری از بروز چالش در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تاکید می‌کند: تلاش خواهیم کرد که در ردیف‌ها این ابهام را برطرف و به صورت دقیق عدد مورد نیاز و تجهیزات پزشکی را پیش‌بینی‌ کنیم. حقیقت این است که اگر این کار را نکنیم حتما سال آینده دچار مشکل خواهیم شد.

به گفته عضو کمیسیون تلفیق بودجه در بخش دوم بودجه به صورت شفاف موضوع را پیگیری می‌کنیم که مشکلی برای صنایع داروسازی و تجهیزات پزشکی ما به وجود نیاید.

***

البته پیش از این هم فعالان تولید و واردات حوزه دارو در نشست اضطراری تامین مالی، خواستار در نظر گرفتن راهکارهای فوری و راهبردی برای تامین نقدینگی و جلوگیری از توقف خطوط تولید دارو در کشور شده بودند. در این باره سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفته بود اکنون کمبود دارو، به ۱۱۶ قلم رسیده و اگر تدبیری برای آن اتخاذ نشود تا پایان سال به ۱۰ برابر می‌رسد. در چنین شرایطی باید دید که دولت و مجلس چه راهکاری برای جلوگیری از بحران در زمینه تامین دارو و تجهیزات پزشکی اتخاذ می‌کنند. موضوعی که به زندگی مردم گره خورده و بروز بحران در آن می‌تواند پیامدهای بسیاری داشته باشد.