شناسهٔ خبر: 70635632 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

مسئولان! به داد دل خونین اهالی گِردخون شیراز برسید

روستای گردخون شیراز، تنها یک‌ونیم کیلومتر از این شهرستان فاصله دارد و آنگونه که از چهره و سخن اهالی مشخص بود، اغلب ساکنان این منطقه، طعم تلخ محرومیت و فقر را با تمام وجود چشیده‌اند و زندگی خود را با حداقل امکانات در میان خروار‌ها مشکل فرهنگی و اقتصادی سپری می‌کنند.

صاحب‌خبر -

مسئولان! به داد دل خونین اهالی گِردخون شیراز برسید

به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، فرماندار شهرستان شیراز در بازدیدی مشترک با مجید علی‌پور (فرمانده قرارگاه احمد ابن موسی(ع) سپاه فجر استان فارس) و عباس قره‌خانی (فرمانده سپاه ناحیه احمد ابن موسی(ع) شیراز) راهی روستای گردخون شیراز شدند.

این روستا از شهر شیراز، تنها یک و نیم کیلومتر فاصله دارد و آنگونه که از چهره و سخن اهالی مشخص بود، اغلب ساکنان این منطقه، طعم تلخ محرومیت و فقر را با تمام وجود چشیده‌اند و زندگی خود را با حداقل امکانات در میان خروار‌ها مشکل فرهنگی و اقتصادی سپری می‌کنند.

زمانی که وارد این روستا شدیم با خاکی بودن و وضعیت نابسامان آسفالت خیابان‌ها در روستای گردخون روبه‌رو شدیم که قطعاً این مسیر‌های خاکی افزون بر سلب آسایش مردم روستا باعث شده تا این منطقه، چهره نامناسبی به خود بگیرد.

ضعف زیرساخت‌ها، عدم خدمات‌رسانی مناسب، تجمع آب‌های سطحی، مشکلات جاده ورودی که سالانه خانواده‌های زیادی از اهالی منطقه را داغدار می‌کند و رسیدگی نشدن به مطالبات مردم از جمله عواملی است که باعث گلایه‌مندی و نارضایتی ساکنان این روستا شده است.

مردم این روستا در چندین مصاحبه با رسانه‌ها در گذشته اظهار کرده بودند که از بوی بد زباله‌های ر‌هاشده در منطقه و عدم رسیدگی مسئولین، ابراز ناراحتی می‌کنند و همچنین وجود زباله‌های بسیار در این منطقه وضعیت بسیار نامناسبی را برای ساکنین ایجاد کرده است.

وضعیت کوچه و خیابان‌های روستای گردخون به علت کمبود امکانات رفاهی و بهداشتی، نامناسب بوده و مشکلات فراوانی را برای ساکنان این منطقه نیز به وجود آورده است.

سبزی خوردن با آب فاضلاب و طعم سرطان در گردخون شیراز

این منطقه هم مانند سایر مناطق حاشیه‌ای شهرستان شیراز از کمترین امکانات برخوردار است و ساکنان آن‌ها از این موضوع رنج می‌برند. متأسفانه مناطق حاشیه‌نشین توسط شهرداری‌های مناطق و دهیاری‌ها مدیریت می‌شوند و این موضوع سبب تشدید محرومیت و عقب‌افتادگی این مناطق شده است.

مجید علی‌پور، جانشین فرمانده سپاه فجر فارس در قرارگاه حضرت احمدبن موسی(ع) در حاشیه بازدید از روستای گردخون خطاب به فرماندار شهرستان شیراز گفت: آب فاضلاب در این روستا وارد زمین‌های زراعی می‌شود و در گذشته چندین بار در شورای تأمین، مطرح و قلع و قمع شده است.

علی‌پور با اشاره به سبزی خوردنی که در شیراز توزیع می‌شود، افزود: سبزی خوردنی که در بازار میوه و تره‌بار از این منطقه به دست مردم می‌رسد و استفاده می‌کنند از همین آب فاضلاب است و اداره بهداشت، سرطان‌زا بودن آن را تایید کرده است.

جانشین فرمانده سپاه فجر فارس در قرارگاه حضرت احمد‌بن موسی(ع) گفت: در آب‌های فاضلاب این روستا لوله‌گذاری شده و وارد زمین‌های زراعتی می‌شود و با آن سبزی‌کاری می‌شود.

فارس

فرمانداری از جنس مردم به میدان آمد و از روستا بازدید کرد

سیدعلاءالدین کراماتی، فرماندار شهرستان شیراز در حاشیه بازدید از این روستا در خصوص استفاده از آب فاضلاب در کشاورزی گفت: با متخلفین باید برخورد قضایی شود و همچنین دستگاه‌های متولی باید بررسی‌ها را انجام دهند و با متخلفین برخورد کنند و حتی بازداشت کنند. چرا که با جان مردم بازی می‌کنند.

وی افزود: در این روستا بسیاری از عامل‌های بی‌ثباتی و بیماری به چشم می‌خورد.

فرماندار شیراز با بیان اینکه جمع‌آوری آب‌های سطحی به شدت باید پیگیری شود، گفت: باید برای جمع‌آوری آب‌های سطحی این منطقه از دانشگاه‌ها و متخصصین حوزه شهرسازی کمک بگیریم.

مسئولان فارس! آیا شما هم صدای مردم این روستا را می‌شنوید؟ 

ساکنین این منطقه، بار‌ها دست کمک به سوی مسئولان دراز کرده‌اند و به جایی نرسیده‌اند. حتی بار‌ها هم دست به دامن رسانه‌ها شده‌اند.

باید گفت مردم، دل خونی از گِردخون دارند و دیگر توان تحمل مشکلات را ندارند و گِردخون تماماً دارای مشکل است و هیچ جای‌امیدواری برای بهبود شرایط کنونی وجود ندارد.

مسئولان استان فارس متأسفانه طی این سال‌ها رنج محرومیت موجود بر دل روستا‌های حاشیه این شهرستان را ندیدند و غفلت‌هایی را انجام دادند که دیگر‌امیدی برای مردم باقی نمانده است.

همیشه نباید راه دور رفت. گاهی در دل همین کلانشهر‌ها، شاهد محرومیت‌هایی هستیم که اگر بیان شود، دل مردم را ریش کرده و کوتاهی مسئولین در برطرف کردن آن مشکلات را رسوا می‌کند.

وقتی مسئولان، انتخاب شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا توسط مجمع شهرداران آسیایی در سال ۲۰۲۴ را یک برگ برنده و کارت طلایی برای این کلانشهر تاریخی، فرهنگی و مذهبی می‌دانند، آیا به روستا‌های حاشیه این شهر نیز توجه کرده‌اند؟ مردم همین روستا هم با سایر مردم در کلانشهر شیراز مشغول کار، تحصیل و گذران روزمرگی هستند و بدون شک آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی موجود این روستا به شهر شیراز انتقال خواهد یافت.

وقتی مسئولان از محرومیت‌زدایی سخن می‌گویند اما در این روستا از محرومیت‌زدایی خبری نیست! مدیران شهری شیراز باید روستای گردخون شهرستان شیراز را هم جزئی از این شهر بدانند و پاکیزگی این شهرستان را تنها در مناطق ١١‌گانه خود ندانند اما انگار اینطور نیست و جهاد کشاورزی این شهرستان، محیط زیست شیراز، مرکز بهداشت و شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز هم در خواب غفلت رفته و این روستا را به فراموشی سپرده‌اند.

امیدواریم مسئولان در آینده نه چندان دور به داد حال این روستای شهرستان شیراز برسند و همچنین از سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه‌های اجتماعی و محیط زیست دعوت می‌شود که برای حال و روز این روستا فکری کنند. همچنین از استاندار فارس جهت بازدید از این روستا دعوت به عمل می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری پانا

انتهای پیام/