به گزارش ایلنا؛ شرکت صنایع مس "شهید باهنر"، در نزدیکی بزرگترین معادن مس خاورمیانه و در دوازده کیلومتری شهر کرمان قرار گرفته است. این شرکت که در نیمه دوم سال ۱۳۷۰ راهاندازی شده، بزرگترین مجتمع صنعتی ارتباط دهنده معادن مس و روی کشور با صنایع تولیدی به شمار می رود.
این شرکت گستردهترین محصولات مسی و آلیاژهای آنرا به صورت ورق (شامل کویل، تسمه و فویل)، لوله (به صورت شاخه، کویل و پن کیک) و مقاطع (شامل سه گوش، چهار گوش، شش گوش و میلگرد توپر و توخالی) تولید میکند.
شرکت صنایع مس شهید باهنر یک شرکت پویا بوده که با تبادل تجارب و همکاری با سایر شرکتها، محصولات خود را مطابق استانداردهای روز دنیا عرضه میکند. این شرکت با استفاده از نیروی انسانی ماهر و ماشین الات پیشرفته بهترین خدمات را به مشتریان رو به گسترش خود ارائه میکند.
کارخانه ذوب با بهره گیری از تکنولوژی شرکت "کروپ آلمان" و دانش فنی شرکت "اتوکومپو" در سطحی معادل ۱۳۵۰۰ متر مربع طراحی و ساخته شده است و ظرفیت تولید آن ۶۴۰۰۰ تن در سال است.
این کارخانه دارای ۴ خط ذوب و ریخته گری است و کوره های آن از نوع القایی بوتهای و کانالدار است. تولیدات این کارخانه به سه گروه اسلب و بیلت و تسمه مسی و آلیاژهای مس از قبیل برنج، برنج سربدار، کاپر نیکل، نیکل برس و نیکل سیلور تقسیم می شوند که در واقع مواد اولیه دو کارخانه نورد و اکستروژن را تامین می کنند. همچنین این کارخانه قادر به تولید محصولاتی به صورت اسلب و بیلت به صورت مستقیم برای مشتریان است.
خطوط ۱، ۲ و ۳ این کارخانه قادر به تولید بیلت با قطرهای ۱۹۰ و ۲۵۰ میلیمتر و اسلب در ابعاد ۶۶۰ × ۱۲۷ میلیمتر هستند. خط ۴ این کارخانه قابلیت ریخته گری استریپ با ضخامت ۱۴ و عرض ۵۰۰ میلیمتر به صورت پیوسته را داراست.به این ترتیب میتوان تمام آلیاژهایی را که با مشکل تولید از طریق نورد گرم و آلیاژهایی که با دامنه انجماد طولانی مواجه هستند، از قبیل ورق و تسمه سربدار، فسفر برنز و برنج های دریایی، ریخته گری کرد.
کارخانه اکستروژن که از ماشین آلات ساخت کارخانه مانسمان دماگ آلمان استفاده میکند بر روی زمینی به وسعت ۲۷۳۶۰ متر مربع بنا شده است.
دانش فنی این کارخانه نیز از کشور فنلاند و شرکت اتوکومپو خریداری شده است. در حال حاضر ظرفیت تولی د این کارخانه ۱۹۵۵۰ تن شامل انواع لوله، مقاطع چهارگوش و شش گوش و باسبار مسی با آلیاژهای پایه مس است. این کارخانه دارای دستگاه های پرس ۲۵۰۰ تنی، تجهیزات تنش گیری و اسید شویی، ماشین های کلاف پیچ و برش، مستقیم کننده و انواع دستگاه های کشش سرد است و محصولات آن در صنایع مختلف کاربرد دارد.
کارخانه نورد با ۳۲۰۰۰ متر مربع زیر بنا دارای انواع دستگاه های نورد سرد و نورد گرم، کوره های آنیل و پیش گرم، دستگاه های اسید شویی و برش است.
تکنولوژی، دانش فنی و ماشین آلات این کارخانه از شرکت کوبه استیل ژاپن خریداری شده است. در حال حاضر ظرفیت تولید کارخانه نورد ۳۵۰۵۰ تن در سال می باشد که نسبت به تولید انواع ورق و تسمه مسی، برنجی و آلیاژی در ابعاد مختلف و ضخامت از ۰٫۰۴ میلیمتر به بالا و با حداکثر عرض ۶۶۰ میلیمتر اقدام می گردد. در واقع با وجود تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته و دستگاه نورد سرد ۲۰ غلطکه مجهز به سیستمهای کنترل اتوماتیک صافی سطح (AFC) و کنترل ضخامت (AGC) امکان کاهش ضخامت تا اندازه مذکور فراهم آمده است.
از سالیان بسیار دور از آلیاژهای مس برای ساخت سکه استفاده می شده است. سکه های مسی دارای دوام زیادی هستند و ساخت آنها نسبتا آسان است. ترکیبات مختلف آلیاژی مس دارای رنگ های گوناگونی هستند، از این رو سکه های ساخته شده از آلیاژهای مختلف دارای ارزش متفاوتی است.
سکهها برای مدت زمان بیشتری نسبت به پول کاغذی در چرخه گردش پول دوام می آورند و از این رو کاربردهای گوناگونی پیدا می کنند از قبیل استفاده در ماشین خودپرداز انواع نوشیدنی، باجه های تحویل روزنامه و بسیاری موارد دیگر. سالیانه هزاران تن مس در جهان تبدیل به سکه میشود.
کارخانه مطلس شرکت صنایع مس شهید باهنر با ۳۰۰۰ متر مربع زیر بنا دارای دو خط تولید مطلس است که مجهز به بهترین ماشین آلات آلمانی و فرانسوی میباشد. مجموع ظرفیت این دو خط ۶۰۰۰ تن انواع مطلس در سال است.
کارخانه لوله مسی در سال ۱۳۸۶ با زیر بنای ۱۷۰۰۰ متر مربع و با سرمایه گذاری اولیه ۳۲۰۰۰۰۰۰ یورو تاسیس شد. این کارخانه با هدف تولید ۱۵۰۰۰ تن لوله مسی در سال راه اندازی شد.
تکنولوژی تولید این کارخانه CAST & ROLL بوده که بروزترین روش تولید لوله مسی است. تجهیزات این کارخانه همگی از گروه شرکت های SMS-MEER آلمان خریداری شده اند، این شرکت بزرگترین تولید کننده تجهیزات تولید لوله مسی در جهان است.
این کارخانه تولیدکننده باسبارهای تخت و بغل گرد و وایر مسی (آلیاژ ETP) با روش کانفورم میباشد که محصول با کیفیت بالا برای صنایع زیر تولید میکند:
صنایع برق و تابلوهای توزیع
مهمترین مزایای جایگزینی این روش با سایر روش های تولید:
کیفیت بالاتر باسبارهای مسی
امکان کنترل اکسیژن در پایین ترین حد ممکن