با شلوغی برخی مراکز تعویض پلاک خودرو، دلالان از این وضعیت سوءاستفاده کرده و نوبتها را به مبلغهای بالا در فضای مجازی میفروشند. همچنین، پلاکهای تهران بهطور غیرقانونی به خودروهای شهرستانی اختصاص داده میشود. این تخلفات باعث شده برخی رسانهها امروز به این موضوع انتقاد کنند.
تبلیغات زیادی در فضای مجازی به چشم میخورد که به کاربران وعده میدهند نوبت تعویض پلاک خودرو را با پرداخت مبالغی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به سرعت دریافت کنند. این فرآیند بهوضوح نشاندهنده کمبود نظارت و برنامهریزی صحیح در تخصیص نوبتهاست.
این تخلفات پیش از این نیز در رسانهها پرداخته شده بود، اما به نظر میرسد هنوز هم این شیوهها در مراکز تعویض پلاک به صورت کامل حذف نشدهاند. این وضعیت نیازمند برخورد قاطع و راهکارهای عملی برای جلوگیری از سوءاستفادههای بیشتر است.
امروز نیز برخی از رسانهها با انتشار این موضوع به آن انتقاد کردند. گویا هنوز هم عدهای افراد به ازای دریافت مبلغی بین ۱.۲ تا ۱.۵ میلیون تومان پلاک تهران را به مالکین خودروهای شهرستانی اختصاص میدهند. این امر، علاوه بر نارضایتی عمومی، تبعات منفی دیگری از جمله ترویج تقلب در فرآیند ثبت خودروها و افزایش حجم تقاضا برای پلاکهای تهران را به دنبال دارد.
به نظر میرسد که برای حل این مشکل، نیاز به افزایش نظارت و اصلاح فرآیندهای مرتبط با تعویض پلاک وجود دارد تا این بخش از خدمات عمومی به درستی و بدون سوءاستفاده ارائه شود.
پلیس راهور و شرکت راهگشا که از متولیان اصلی مدیریت مراکز تعویض پلاک هستند باید هر چه سریعتر اقداماتی عملی برای حل معضل شلوغی مراکز تعویض پلاک و جلوگیری از سوءاستفاده دلالان در این مراکز انجام دهند. با توجه به افزایش شلوغی و حضور دلالان که از این وضعیت بهرهبرداری میکنند، ضروری است که این دو مجموعه به ایجاد نظارتهای دقیقتر و بهبود فرآیند تخصیص نوبتها بیشتر توجه کنند.
∎