به گزارش خبرنگار ایرنا، عملیات فتح میمک، یکی از حماسههای ماندگار دوران دفاع مقدس ایران است که در دیماه ۱۳۵۹ به وقوع پیوست، این عملیات نه تنها نشاندهنده دلاوری و ایثار رزمندگان ایرانی بود، بلکه نمادی از اتحاد و همبستگی ملت، ارتش و عشایر غیور منطقه در برابر تجاوز دشمن به شمار میرود.
عملیات ضربت ذوالفقار با رمز "یا الله" در تاریخ ۱۹ دیماه ۱۳۵۹ به فرماندهی ارتش انجام شد و هدف آن آزادسازی ارتفاعات میمک بود که پیش از آغاز رسمی جنگ توسط نیروهای عراقی تصرف شده بود.
این در شرایطی انجام شد که انقلاب اسلامی تازه به پیروزی رسیده بود، درگیر جنگی نابرابر با رژیم بعث عراق شده بود، این عملیات با هدف آزادسازی مناطق اشغالشده و تقویت روحیه نیروهای مسلح انجام شد، رزمندگان ایرانی با استفاده از تاکتیکهای ابتکاری و شجاعت مثالزدنی خود، موفق شدند به پیروزیهای قابل توجهی دست یابند.
مراسم گرامیداشت این عملیات هر ساله در نزدیکترین جمعه به ۱۹ دیماه برگزار میشود، تبیین این حماسه برای نسل جوان امروز، نه تنها ضروری است بلکه میتواند الهامبخش آنها در مواجهه با چالشهای زندگی باشد.
برای برنامه ریزی برگزاری باشکوه آیین گرامیداشت این حماسه رزمندگان اسلامی در استان ایلام، امروز شنبه(۱۵ دی) جلسهای در سالن جلسات شهید سلیمی استانداری ایلام برگزار شد.
جانشین فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام روز شنبه در نشست هماهنگی و هماندیشی برگزاری گرامیداشت عملیات فتح میمک در ۱۹ دیماه ۱۳۵۹، اظهار کرد: ضربت ذوالفقار اولین عملیات موفق ایران در جنگ تحمیلی و حاصل همکاری نزدیک و مشترک ارتش و عشایر ایل خزل بود که منجر به خلق حماسه بیبدیل و بازپسگیری ارتفاعات میمک شد.
سردار «قدرتاله کریمیان» ابراز کرد: این عملیات جاودانه و منحصربه فرد که متشکل از قوای نظامی ارتش و عشایر بومی بود، در تاریخ دفاع مقدس ایران اسلامی ماندگار مانده است.
وی افزود: مردم و عشایر در عملیات ضربت ذوالفقار جریانساز بودهاند و در برگزاری گرامیداشت این یادواره همچنان جریانساز ماندهاند و شاکله اصلی این یادواره حماسی را مردم ایل خزل و جوانان این ایل تشکیل دادهاند.
کریمیان ادامه داد: سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام برای برگزاری هرچه باشکوه این یادواره مردمی، آماده هرگونه همکاری و همیاری است تا با همراهی دیگر دستگاههای مرتبط و طوایف مختلف ایل خزل این یادواره به گونهای باشکوه و منظم برگزار شود.
فرماندار ایلام نیز در این نشست، اظهار کرد: برای برگزاری یادواره ایل خزل نیازسنجیهای لازم احصا و فهرست بندی شده است و باید این یادواره با توجه به مقیاس مهم عملیات ضربت ذوالفقار با حضور اقشار مختلف مردم به ویژه نسل جوان برگزار شود.
«عبدالصاحب نادری» افزود: باید در فرصت اندک باقیمانده تا زمان برگزاری این مراسم، از ظرفیت رسانههای جمعی و همجین نصب بنر و اطلاعیه، اقشار مختلف مردم از ایلات و طوایف مختلف را برای حضور در این مراسم دعوت کرد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام نیز در این نشست با بیان اینکه هدف از برگزاری اینگونه یادواره ها جذب جوانان و نوجوانان است، گفت: بایستی در چگونگی برگزاری آیین گرامیداشت عملیات فتح میمک، از ظرفیت مردم به ویژه قشر جوان جنگ ندیده استفاده شود.
«محمد رحیمی» یادآور شد: رسالت خطیر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی نسل جوان با تاریخ گرانبهای دفاع مقدس است و این نهاد انقلابی برای مشارکت در برگزاری باشکوه مراسم فتح میمک با تمام ظرفیت آماده همکاری است.
جانشین مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان ایلام در مورد آخرین وضیعت احداث حسینیه یادمان میمک هم توضیح داد: حسینه این یادمان دارای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
سرهنگ «سیدحسین همتی» یادآور شد: تاکنون برای این حسینیه با یک هزار و ۲۰۰ متر مربع ۴۱ میلیارد ریال هزینه شده و ۵۰ میلیارد دیگر برای تکمیل نهایی و بهره برداری از آن نیاز است.
وی بیان کرد: با تکیمل این حسینیه مراسمهای مربوط به گرامیداشت فتح میمک در این مکان سرپوشیده انجام خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، برگزاری پویش میمک فتح اول در فضای مجازی و رسانه ها، ایجاد غرفههای فرهنگی و هنری و برپایی سیاه چادر از جمله پیشنهادهای مطروحه در این نشست برای مراسم گرامیداشت سالروز فتح میمک بود.
«میمک» یکی از ارتفاعات مهم در جنوبغربی استان ایلام است.
این ارتفاعات مهم که حدود ۱۵ کیلومتر طول و هشت کیلومتر عرض دارد، در سراسر نوار مرزی مشترک بین ۲ کشور ایران و عراق، دارای نزدیکترین فاصله تا پایتخت عراق (حدود ۱۸۰ کیلومتر) است.
عملیات ضربت ذوالفقار یا خوارزم با رمز «یا الله» در محور ایلام - میمک به صورت نیمه گسترده در تاریخ ۱۹ دی ماه ۱۳۵۹ به فرماندهی ارتش انجام شد و در این عملیات ۲ گردان از لشکر ۸۱ زرهی، یک گردان از ستاد مشترک و عشایر ایل خزل و ژاندارمری حضور داشتند.
ارتفاعات میمک ۲۰ شهریور سال ۱۳۵۹ و قبل از شروع رسمی جنگ توسط نیروهای اشغالگر عراقی به تصرف درآمد.