به گزارش جام جم آنلاین، سمیه رفیعی درباره اینکه چند سال است بحث معرفی و برخورد با دستگاههایی که در خصوص اجرای قانون هوای پاک ترک فعل کردهاند مطرح شده، اما چرا این مساله به نتیجه نمیرسد، گفت: البته این مساله در برخورد قضایی با مدیران به نتیجه رسیده و برای مدیرانی که بیشترین ترک فعل را در این خصوص داشتهاند، احکامی نیز صادر شده است.
وی یادآور شد: اما در این بین نتیجه بخشی قانون در بهبود کیفیت هوا برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل اگر مدیران به این نتیجه میرسند که قانون نمیتواند اهداف آنها را محقق کند یا اهداف در نظر گرفته شده به راحتی محقق نمیشوند، آنها باید چنین نکاتی را مطرح کنند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این در حالی است که مدیران دستگاههای مسئول در اجرای قانون هوای پاک درباره این نکات تاکنون اقدامی انجام ندادهاند. به عبارت دیگر تاکنون لایحه اصلاح قانون را مطرح نکردهاند.
رفیعی عنوان کرد: چنین رویکردی سبب میشود تا قانون متناسب با ظرفیت، ساختار و توانایی دستگاهها باشد و به این شکل مدیران نیز قادر خواهند بود به شکل واقعگرایانه اهداف را دنبال کنند.
وی خاطرنشان کرد: بارها در این خصوص با دستگاهها مکاتبه کردهایم اما به نظر میرسد که آنها تمایلی به انجام چنین هدفگذاریهایی ندارند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی درباره اینکه با ورود دوباره مجلس به ترک فعل دستگاهها چه رویکرد متفاوتی را شاهد خواهیم بود به جام جم آنلاین گفت: در دوره گذشته مجلس نیز پروندههای ترک فعل دستگاهها را بررسی کردهایم. در این بین نظر دادستانی کل کشور و قوه قضاییه بر این بود که این پروندهها مختومه نشود. در واقع با توجه به وضعیت آلودگی هوا و اینکه اجرای قانون در جهت کاهش آلودگی هوا وضعیت مستمری است، تکالیف دستگاهها نیز منقضی نشده است.
رفیعی عنوان کرد: در واقع پروندههای ترک فعل در خصوص آلودگی هوا باز است و این پروندهها دوباره بررسی میشود.
وی با اشاره به اینکه در این دوره از بررسی پروندهها، مدیران بیشتری در خصوص ترک فعل به دستگاه قضا معرفی میشوند، خاطرنشان کرد: البته در این خصوص مجلس با یک محدودیت روبروست. در واقع مجلس باید مدیرانی را در سطح وزیر، معاون وزیر و معاون رئیس جمهور در خصوص ترک فعلها معرفی کند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این در حالی است که در دستگاهها بیشتر مدیران میانی مانند مدیرانکل به عنوان مدیران تخصصی فعالیت میکنند به همین دلیل در مجلس شورای اسلامی همه تلاش خود را به کار خواهم گرفت تا پرونده ترک فعل مدیران در این سطح نیز بررسی شود.
رفیعی درباره اینکه کدام دستگاهها بیشترین ترک فعل را در خصوص اجرای قانون هوای پاک دارند، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست، برنامه و بودجه و وزارت نفت، صمت و نیرو بیشترین ترک فعلها را به خود اختصاص دادهاند.
∎