شناسهٔ خبر: 70632822 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

رشد ۲۰ درصدی تولید مرغ در ۳ ماهه فصل پاییز

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: برآوردها حاکی از آن است که جوجه ریزی دی ماه از ۱۵۰ میلیون قطعه فراتر رود که این میزان مازاد بر نیاز بازار است.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: براساس آمار تا ۱۰ دی ماه حدود ۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که این امر بدان معناست که این ماه جوجه ریزی از ۱۵۰ میلیون قطعه فراتر می رود.

 او روند تولید مرغ طی ماه های اخیر را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: هم اکنون قیمت مرغ زنده بشدت پایین است به طوریکه برخی استان ها تا ۵۰ هزارتومان کاهش یافته و همین امر منجر به ضرر و زیان و نگرانی مرغداران شده است.

ابراهیمی میانگین قیمت مرغ زنده در سطح کشور را ۵۴ هزارتومان اعلام کرد و گفت: برای واحدهای مستقل نرخ خرید ۵۴ هزارتومان زیان بدنبال دارد که براین اساس احتمال کاهش یا عدم جوجه ریزی در دوره های بعد وجود دارد، از این رو ما در تلاشیم که این فضا تغییر کند.

 مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر خرید و جمع آوری روزانه هزار تا هزار و ۵۰۰ تن مرغ از سطح بازار بیان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام باید شروع به خرید حمایتی کند که متاسفانه بدلیل عدم همخوانی بخشی از شرایط با واحدهای مستقل استقبال صورت نگرفت که براین اساس انتظار می رود بخشی از پول مرغداران با نهاده تهاتر شود و بخشی بصورت نقدی پرداخت شود.

ضرورت جمع آوری و خرید حمایتی روزانه ۲ هزارتن مرغ از سطح بازار 

 او ادامه داد: تصور بنده برآن است که روزانه ۱۵۰۰ تا ۲ هزارتن مرغ باید از سطح بازار جمع آوری شود چراکه مرغ مازاد منجر به کاهش قیمت در سطح بازار  و افزایش هزینه تولیدکنندگان شده است،از این رو روش خرید باید تغییر کند چراکه تمام نیاز مرغدار نهاده نیست و باید مکمل دارو و هزینه های کارگری بپردازد که براین اساس بخشی از وجه خرید حمایتی باید نقدا پرداخت شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر برنامه ریزی صادرات افزود: با توجه به محدودیت ظرفیت ذخایر پشتیبانی امور دام باید برنامه ریزی صادرات صورت بگیرد چراکه در شرایط فعلی مجوز جدیدی برای صادرات صادر نشده و صادرات مربوط به ماه های قبل است. گفتنی است  تا پایان شهریور ۲۰ هزار و ۸۰۰ تن مرغ صادر شده که با احتساب مرغ های منجمد موجود در سردخانه پیش بینی می شود که میزان صادرات به ۳۰  تا ۳۱ هزارتن برسد.

رشد ۲۰ درصدی تولید مرغ در ۳ ماهه فصل پاییز نسبت به سال قبل

او با بیان اینکه میزان جوجه ریزی در ۶ ماهه ابتدای امسال نسبت به سال قبل ۲۰ درصد رشد داشته است، گفت: بنابر آمار در ۳ ماهه پاییز میزان جوجه ریزی ها نسبت به سال قبل ۲۰ درصد رشد داشته که پیش بینی می شود همین ضریب رشد تا پایان سال حفظ شود.

 ابراهیمی با بیان اینکه نگرانی بابت تامین مرغ ایام پایانی سال نداریم، افزود: براساس آمار در آذرماه ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و پیش بینی می شود که ۶ ماهه دوم نسبت به سال قبل که تولید بالا و قیمت کاهشی بود،مجدد این اتفاق بیفتد. همه سالع در ایام‌پایانی سال و ماه رمضان، مصرف به طور سنتی بالا می رود و این موضوع اثر خود را در فروردین و اردیبهشت می گذارد که این موضوعات بازار را تحت تاثیر قرار می دهد‌.

تولید ماهانه گوشت مرغ به ۲۶۰ هزارتن رسید

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته، مزارع مرغ مادری که فعال هستند نشان می دهد مشکلی در ارتباط با تولید نداریم و اصلی ترین نگرانی این است که واحدهای مرغداری مستقل در مقطع زیان هستند که دیگر به این راحتی نمی توانند به چرخه تولید بازگردند، از این رو باید فکر مرغدارانی باشیم که جوجه ۳۰ هزارتومان به بالا خریداری کردند و مجبورند مرغ تولیدی شان را ۵۳ تا ۵۴ هزارتومان عرضه کنند.

او از رشد ۲۰ درصدی تولید مرغ گوشتی در ۳ ماهه فصل پاییز خبر داد و گفت: براساس آمار متوسط تولید ماهانه گوشت مرغ ۲۶۰ هزارتن است و ازآنجاکع مرغ تولیدی در کشورهای منطقه طرفدار دارد، از این رو باید فضا را به نحوی فراهم کنیم که فضای بازارهای منطقه را در دست بگیریم‌.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه مرغداران مستقل  بشدت در زیان هستند، گفت: مرغداران مستقل به فوریت باید مورد حمایت قرار بگیرند، براین اساس پشتیبانی امور دام شرایط خرید باید مناسب تر کند تا اثرش در بازار بگذارد چراکه ظرفیت تولید مرغ برای نیاز بازار داخل و صادرات کاملا فراهم است و همواره برنامه ریزی برای حضور در بازارهای منطقه باید فراهم شود.