به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن حکیما روز شنبه به مناسبت برگزاری مسابقات ملی مناظرات دانشجویی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور در جمع خبرنگاران قزوین اظهار کرد: هدف از برگزاری این مسابقات، ارتقا فرهنگ گفت و گو و توسعه اخلاق و نشاط علمی و همچنین تقویت تفکر نقاد و خلاق است.
وی اضافه کرد: کسب دانش عمومی در موضوعات مورد بحث، ایجاد انگیزه برای بالا بردن آگاهی، تقویت قوه ابتکار و استدلال از عمده اهداف برگزاری مسابقات مناظره دانشجو معلمان است.
حکیما تصریح کرد: مناظرات ابتدا در سطح پردیس کشوری هر استان و با مشارکت ۲ تیم دختران و پسران برگزار شده و سپس ۲۰ دختر و ۲۰ پسر در گروههای چهار نفره با یکدیگر رقابت کرده و ۲ گروه نهایی به مسابقات پایانی راه می یابند.
این مسوول با بیان اینکه تمام مناظرات در سه روز انجام خواهد شد، ادامه داد: تعداد گزارهها در مجموع ۱۳۰ عدد بوده که پس از بومی سازی به استانها اعلام شده است.
حکیما در خصوص نمونه گزارهها بیان کرد: گزارههایی مثل "گره خوردن حجاب با مد یا فلسفه حجاب در تعارض است"، "تورم بالا به منبع درآمدی برای دولتها تبدیل شده است"، "در صورت حذف دلار از معاملات ارزی تورم انتظاری منفی خواهد بود" و "قانون انحصار رادیو و تلویزیون در دست حکومتها با شرایط فضای مجازی عملا بی تاثیر است" را میتوان در این دوره از مسابقات عنوان کرد.
دبیر مسابقات ملی مناظرات دانشجویی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور خاطرنشان کرد: گروههای داوری که از اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان هستند، چهار نفر بوده و یک نفر رییس جلسه خواهدبود، با این نکته که هر مناظره با نظر داوران حدودا یک ساعت به طول میانجامد.
برندگان مسابقات مناظرات دانشجویی در آینده معلمان بهتری خواهند بود
حمیدرضا مشهدی، رییس دانشگاه فرهنگیان قزوین نیز در این نشست و در خصوص برگزاری مسابقات ملی مناظرات دانشجویی دانشجو معلمان اظهار کرد: محوریت مناظره ربطی به بحث تخصصی ندارد و ملاک ما توان استدلال شرکت کنندگان، قدرت بیان، تحمل دیگران و تمرین برای پذیرش نقادی است.
وی اضافه کرد: تجربه ما نشان داده دانشجویانی که در مناظرات برنده می شوند، در آینده معلمان بهتری خواهند بود.
گفتنی است، برنامه قزوین گردی و برگزاری ۲ گارگاه آموزشی از دیگر موارد در خلال این مسابقات است.