شناسهٔ خبر: 70630132 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

اعتراض جدید واردکنندگان برنج به رئیس جمهور

اقتصادنیوز: واردات برنج پس از پایان فصل ممنوعیت مطابق روال همیشگی از سر گرفته شد اما این بار تعداد زیادی از واردکنندگان با ارسال یک نامه به رئیس‌جمهور اعتراض خود را به سهمیه‌بندی واردات اعلام کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، واردات برنج پس از پایان فصل ممنوعیت مطابق روال همیشگی از سر گرفته شد اما اینبار تعداد قابل توجهی از واردکنندگان به صورت گسترده و با ارسال یک نامه به رئیس جمهور اعتراض خود را به وضعیت اختصاص سهمیه واردات اعلام کردند.

اسحاق آژریگی که سال‌ها است در این حوزه فعالیت دارد با بیان اینکه به وضوح می‌توان رانت گسترده ایجاد شده در اختصاص سهمیه واردات برنج را دید در این خصوص گفت: متأسفانه امروز باید با صراحت بگوییم چند شرکت خاص بخش قابل توجهی از سهمیه واردات تخصیص پیدا کرده را از آن خود کرده‌اند و واردکنندگان دیگر از امر واردات سهمی بسیار ناچیزی برده‌اند. ما این موضوع را به رئیس جمهور اعلام کردیم و امیدواریم نامه اخیر تأثیری در این وضعیت داشته باشد.

وی در خصوص نامه اخیر واردکنندگان و درخواست شفاف‌سازی فرایند واردات برنج، اظهار کرد: مهمترین هدف از ارائه این نامه به مقام نخست دولت، ناعادلانه بودن روند ثبت سفارش برای واردات برنج است. تنها خواسته ما این است که همه چیز روشن، شفاف قانونی و البته عادلانه باشد.

خبر مرتبط
درخواست وارد‌کنندگان برنج از رئیس جمهور

اقتصادنیوز: شرکت‌های واردکننده برنج در نامه‌ای به مسعود پزشکیان خواستار اصلاح فرآیند و شفافیت سهمیه بندی واردات برنج شدند.

وی افزود: خود ما به عنوان واردکننده باسابقه برنج نسبت به سنوات گذشته به میزان بسیار کمتری سهمیه ثبت سفارش واردات برنج گرفته‌ایم و شواهد حاکی از وجود رانت گسترده در اعطای سهمیه ثبت سفارش‌ها بوده است. اگر میزان واردات کاهش پیدا کرده این نسبت باید برای همه شرکت‌ها مشابه و متناسب باشد. نمی‌شود یک شرکت هر میزانی که مایل بود واردات داشته باشد و فقط سایرین محدود شوند. طبیعتاً کاهش سهمیه و البته اختصاص سهمیه خاص به برخی شرکت‌ها شرایط بازار را تغییر خواهد داد و دیگر امکان فعالیت و رقابت تجاری برای بعضی از واردکنندگان وجود ندارد.

وی تصریح کرد: رانت ایجاد شده در واردات برنج سبب خواهد شد که بازار برنج دچار اختلال شود، این در حالی است که این بازار در وضعیت فعلی نیز روزگار جالبی را سپری نکند و حتی با افزایش شدید قیمت‌ها در این بازار مواجهیم. این وضعیت بلاشک سبب ایجاد انحصار گسترده در بازار برنج خواهد شد و به مانند برخی بازارهای دیگر بازار برنج نیز طی سالیان آینده با این روند دچار مشکلات اساسی می‌شود به طوری که در وضعیت فعلی نیز نابسامانی زیادی بازار را فراگرفته است.

این فعال بازار برنج در پایان یادآور شد: امیدواریم با نامه نگاری به رئیس جمهور محترم کاری برای جلوگیری از این اتفاقات و وضعیت صورت گیرد تا شاهد رقابت آزاد بین همه واردکنندگان و عرضه کنندگان برنج باشیم و سفره خانوارها به مشکل برنخورد چرا که ثبات و آرامش بازار بدون شک به سود مصرف کننده و خصوصاً طبقات پایین اقتصادی جامعه خواهد بود.