شناسهٔ خبر: 70629612 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

نگاهی بر حوادث تروریستی اخیر در آمریکا؛

تروریست‌ها روبه‌روی آمریکا؟/ چاقویی که دسته خودش را برید

عامل حمله در نیواورلئان شناسایی شد. مهاجم ۴۲ساله شمس‌الدین جبار نام دارد و اهل تگزاس است. جو بایدن رئیس جمهور شکست خورده آمریکا مدعی شده فرد مهاجم از داعش الهام گرفته است. همچنین مقامات اف‌بی‌آی ظاهرا در حال تحقیق در خصوص حادثه انفجار کامیون در مقابل برج ترامپ در لاس وگاس هستند. نکته قابل تامل این‌که ترامپ در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۴ میلادی بارها اذعان کرده داعش، دست پرورده آمریکاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فضای رسانه‌ای آمریکا و اروپا مملو از اخبار و تحلیل‌هایی در خصوص حوادث اخیر در نیواورلئان، لاس وگاس و نیویورک شده است. در این روایتگری رسانه‌ای، داعش به عنوان عامل حادثه و امنیت آمریکا به عنوان قربانی آن مورد شناسایی قرار گرفته است!

روایتگری رسانه‌های غربی کاملا باروایتگری ناقص وتحریف شده آنها پس ازحادثه مشکوک۱۱سپتامبر۲۰۰۱ میلادی شباهت دارد! در هر دو حادثه، آمریکا خود را قربانی تروریسمی قلمداد کرد که خود در ایجاد، تقویت و استمرار حیات آن نقش داشت. حتی اگر توصیف‌های صورت گرفته درخصوص حوادث اخیر آمریکا را بپذیریم (به این معنا که چنین عملیاتی بدون هدایت بخشی از نهادهای پشت پرده قدرت در این کشور صورت گرفته است)، از کنار بعد تحلیلی ماجرا نباید گذشت. 

   عامل حمله کیست؟

عامل حمله در نیواورلئان شناسایی شد. مهاجم ۴۲ساله شمس‌الدین جبار نام دارد و اهل تگزاس است. جو بایدن رئیس جمهور شکست خورده آمریکا مدعی شده فرد مهاجم از داعش الهام گرفته است. همچنین مقامات اف‌بی‌آی ظاهرا در حال تحقیق در خصوص حادثه انفجار کامیون در مقابل برج ترامپ در لاس وگاس هستند. نکته قابل تامل این‌که ترامپ در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۴ میلادی بارها اذعان کرده داعش، دست پرورده آمریکاست. موضوعی که تبدیل به یک گزاره جنجالی در صحنه سیاسی و امنیتی ایالات متحده شده و شواهد زیادی نیز دال بر اثبات آن وجود دارد. حال چگونه مقامات آمریکایی تاکتیک متفاوتی را در پیش گرفته‌اند؟!
   
صورت مسأله فدای اصل مسأله! 

در ساعت سه و ۱۵دقیقه بامداد روز اول سال نوی میلادی، یک دستگاه کامیون در نیواورلئان با سرعت وارد جمعیت انبوه مردم شد. پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی حمله نیواورلئان را تروریستی رده‌بندی کرده بود‌. طبق داده‌های پلیس فدرال، فرد مهاجم چند ساعت پیش از حادثه ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد که نشان می‌داد او از گروه تروریستی داعش (ISIS) الهام گرفته بود. شمس‌الدین جبار در شب سال نو میلادی در یک منطقه تفریحی در نیو‌اورلئان مردم رازیرگرفت و در پی یک درگیری مسلحانه با پلیس کشته شد.

فوری؛ حادثه برای ترامپ/ احتمال حمله تروریستی به رییس‌جمهوری امریکا

در هنگام حمله، او پرچم داعش رابه همراه داشت. این حمله در خیابان بوربن واقع در محله فرانسوی، مرکز توریستی و تفریحی نیواورلئان و هنگام جشن سال نوی میلادی رخ داد. دراین حادثه ۱۵نفر ازجمله عامل این حمله کشته و ۳۵ نفر دیگر مجروح شدند. یک پروفایل در شبکه‌های اجتماعی که به او نسبت داده شده، نشان می‌دهد جبار یک عضو قدیمی ارتش ایالات متحده بوده است.اما این تنها توصیف مسأله است، نه اصل ماجرا! اتفاقا تلاش خاص شبکه امنیتی-رسانه‌ای غرب طی روزهای اخیر معطوف به رابطه علی-معلولی داعش و آمریکاست.

جایی که واشنگتن، در کسوت کارفرمای داعش در منطقه غرب آسیا و دیگر نقاط دنیا ایفای نقش می‌کند و رژیم اشغالگر قدس نیز تروریسم تکفیری را به مثابه ابزاری جهت خلق بحران‌های امنیتی پایدار در منطقه می‌داند. در چنین شرایطی سؤال و دغدغه اصلی، صورت ماجرا نیست، بلکه انعکاس روابط پشت پرده آمریکا-داعش در اصل وقوع چنین حوادثی است. 
   
تروریست‌ها روبه‌روی آمریکا؟!

بدون شک آنچه اخیرا در آمریکا رخ داده، مصداق طغیان کامل داعش علیه واشنگتن نیست زیرا نه تنها این گروه تروریستی، بلکه دیگر گروه‌های مسلح تروریستی در منطقه غرب آسیا و دیگر نقاط دنیا جملگی به شبکه سلطه آمریکا تعلق دارند.

با این حال می‌توان فرضیه‌ای تحت عنوان طغیان بخش فرمان‌ناپذیر داعش از کارفرمایان غربی (ودرراس آنها آمریکا) را مورد توجه و تحلیل قرار داد. بدیهی است که بخش اندکی از تروریست‌های تکفیری، قادر به هضم رابطه با کارفرمایان و صاحبان غربی خود نبوده و همین مسأله، آنها را به سوی طغیان علیه واشنگتن پیش می‌برد. حدود یک دهه قبل، رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید فرمودند که شر گروه‌های تروریستی، متوجه حامیان آنها می‌شود. آنچه امروز در آمریکا رخ می‌دهد، مصداق بارز این پیش‌بینی مدبرانه است. این قاعده در خصوص برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان و بلژیک نیز صادق است.

این کشورها نیز بارها ازاقدامات تروریستی داعش در بر هم زدن نظم و امنیت منطقه غرب آسیا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم حمایت کردندودر مواردی،امنیت کشورشان قربانی همین مهره‌های تروریستی وابسته شده است. حوادث تروریستی سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ اروپا معلول همین مسأله بوده است.

ماهی‌گیری ترامپ از آب گل‌آلود

در روزهای اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا تلاش کرده از حوادث اخیر در راستای پیشبرد برخی سیاست‌های خود بهره گیرد. ترامپ، به رغم آن‌که فرد مهاجم اهل تگزاس معرفی شده، نوشته است: «وقتی من گفتم جنایتکارانی که به کشور ما می‌آیند، از جنایتکارانی که در داخل کشور داریم، بسیار بدتر هستند، صحبت‌های من همواره از سوی دموکرات‌ها و رسانه‌های جعلی رد شده بود، اما حالا این سخن حقیقت خود را نشان داده است. آمار جرم و جنایت در کشور ما به سطحی رسیده که هیچ‌کس تا به حال شاهد آن نبوده است.»

اما ترامپ هرگز به این سؤال پاسخ نمی‌دهد که چرا قاتل متولد آمریکا، شهروند این کشور، مهاجر قانونی و عضو ارتش این کشور بوده است! همچنین ترامپ وزارت دادگستری آمریکاواف‌بی‌آی رادرخصوص ناتوانی درتامین امنیت کشورش موردهجمه قرارداده است.

وزارت دادگستری آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن نقش مهمی دربه گردش درآوردن پرونده‌های قضایی علیه ترامپ (در پرونده‌های چهار گانه) داشته واصلاح ساختار اف‌بی‌آی (براساس ذائقه سیاسی وتشکیلاتی ترامپ) نیز از اهداف انتخاباتی وی اعلام شده بود. حتی انتصاب رئیس جدید اف‌بی‌آی نیز بر همین مبنا صورت گرفته است. 

گزارش از محمد جهاد