شناسهٔ خبر: 70629454 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مهدی غضنفری در پاسخ به خبرگزاری صدا و سیما؛

منعی برای اعطای تسهیلات به نیروگاه‌های تجدیدپذیر نداریم

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: بدهی‌های نیروگاه‌های حرارتی مانع پرداخت تسهیلات به نیروگاه‌های تجدید پذیر نیست، ما روش پرداخت تسهیلات را تغییر داده‌ایم تا ریسک کمتری شامل صندوق توسعه شود.

صاحب‌خبر -

**منعی برای اعطای تسهیلات به نیروگاه‌های تجدیدپذیر نداریم

مهدی غضنفری رئیس هییت عامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به این سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درخصوص نحوه تامین مالی ایجاد نیروگاه‌های تجدید پذیر گفت: روشی با عنوان تامین مالی نامقید ۲ و عاملیت ۲ تعریف کردیم که تضامینی در لایه‌های بالاتری را  دریافت کنند. این روش مانعی برای تامین مالی این طرح‌ها نیست.

مهدی غضنفری ادامه داد: ابتدا این نیروگاه‌ها ، طرح‌های خود را به بانک‌ها ارائه می‌کنند، بعد از تایید به صندوق ارجاع می‌شوند و ما هیچ مانعی برای تامین آن نداریم.

آقای غضنفری گفت: کارشناس رسمی تایید طرح برای ارائه تسهیلات به نیروگاه‌های تجدید پذیر وزارت نیروست و ما خواستارآنیم که هر چه بیشتر در تعیین عدد کارشناسی دقت کنند زیرا گا‌هی در شرایطی مانند ناترازی انرژی ما گا‌ه شاهد تقاضای مازاد نیاز می‌شویم منابع صندوق هم نامحدود نیست و ثانیا تسهیلات است و باید به نرخ ارز ETS بازگردد.

آقای صادقی عضو دیگر هیئت عامل صندوق توسعه ملی در ادامه گفت: ما به بانک‌ها اعلام کردیم برای تامین مالی نیروگاه ها، دو برابر اعتبار قبلی تامین مالی خواهیم کرد البته فعالانی که درخواست ایجاد نیروگاه‌های تجدید پذیر دارند بین ۲۰ تا ۲۵ درصد منابع مالی آورده خودشان است و مابقی درخواست ارزی آن‌ها را با کارشناسی وزارت نیرو ، صندوق پرداخت می‌کند.

او ادامه داد: طبق کارشناسی‌های انجام شده به طور میانگین هر هزار مگاوات ۲۵۰ میلیون دلار تامین مالی نیاز دارد. باید اشاره کنم که طرحی با ۱۵۰۰ مگاوات را بانگ پاسارگاد در دست انجام دارد که ۷۸۰ میلیون دلار ارزش طرح برآورده شده که سهم صندوق توسعه در این طرح ۵۸۵ میلیون دلار است.

آقای صادقی افزود:طرحی دیگر از نیروگاه‌های تجدید پذیر با ۱۵۰۰ مگاواتی در گردشگری در دست اجراست. طرحی دیگر در فولاد خوزستان با عنوان سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی است که به ارزش ۳۱۰ میلیون دلار با سهم ۱۶۱ میلیون دلار در دست پرداخت است. نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاوات در بانک خاورمیانه با ارزش ۱۸ میلیون دلار با سهم ۱۲ میلیون دلاری صندوق توسعه در دست تخصیص است و طرحی دیگر با نام مانا انرژی با ارزش ۲۶۰ میلیون دلار با سهم ۱۹۵ میلیون دلار صندوق در دست اجراست.

آقای صادقی گفت: سهم صندوق توسعه ملی برای مشارکت در تاسیس نیروگاه‌های تجدید پذیر ۲ میلیارد دلار تعریف شده که در سال آتی باید یک میلیارد و ۵۲۱ میلیون دلار به این طرح‌ها بپردازد.