به گزارش ایلنا، سازمان تامین اجتماعی در واکنش به گزارش ایلنا تحت عنوان «دردسری به نام اصلاح عناوین شغلی/ کارگران نمیتوانند بازنشست شوند؟» جوابیهای ارسال کرد که طبق قانون مطبوعات بطورکامل منتشر میشود.
متن جوابیه این سازمان به شرح ذیل است:
عطف به مطلب منتشر شده در آن خبرگزاری با عنوان «دردسری به نام اصلاح عناوین شغلی / کارگران نمیتوانند بازنشست شوند؟» مورخ چهارم دی ماه ۱۴۰۳ خواهشمند است، دستور فرمائید، توضیحات زیر در ارتباط با موضوع یادشده، جهت تنویر افکار عمومی منتشر شود. پیشاپیش از همکاری آن رسانه سپاسگزاری میشود.
برابر قانون تأمین اجتماعی؛ کارفرمایان مسئولیت صحت اطلاعات مندرج در لیستهای پرداخت حقوق و حق بیمه را برعهده داشته و باید مطابق با دستمزد واقعی اشخاص، آن را تکمیل و به سازمان تأمین اجتماعی ارسال کنند، لیکن در مواردی مشاهده میشود برخی کارفرمایان جهت کاهش مبلغ حق بیمه پرداختی، از درج دستمزد واقعی کارگران در لیستهای ارسالی خودداری و مبالغی بسیار کمتر از مزد دریافتی کارگران را به این سازمان ارسال میکنند و متأسفانه باعدم ثبت مشاغل واقعی و یا درج عناوینی مانند کارگر ساده، اپراتور و غیره در لیستها، این اقدام نادرست را توجیه میکنند.
حال، پس از گذشت چندین سال همان کارگر جهت احقاق حقوق خود و جهت بهرهمندی از مزایای قانون سخت و زیانآور اقدام به طرح شکایت در مبادی ذی¬ربط و اخذ رأی برای اصلاح عنوان شغلی خویش کرده و با استناد به مدارک متقن ثابت میکند که به عنوان مثال شغل ایشان کارگر ساده نبوده بلکه اپراتور درجه یک دستگاه بوده است و بدیهی است که سازمان تأمین اجتماعی پس از بررسی و پذیرش اصلاح عنوان شغل باید نسبت به بررسی و اصلاح لیست ارسالی از منظر تناسب بین عنوان جدید شغلی با دستمزد درج شده اقدام کند. در این راستا برابر بخشنامه صادره، این سازمان بررسی میکند که آیا حقوق اعلام شده در لیستهای ارسالی با حقوق اپراتور درجه یک در همان کارگاه برابر بوده یا خیر و چنانچه این مبلغ یکسان باشد هیچ مبلغ مابهالتفاوت حق بیمهای به کارگاه مربوطه تعلق نمیگیرد. گواه این مدعا بسیاری از محاسبات صفر یا کمتر از چند صدهزار تومان در سیستمهای سازمان تامین اجتماعی است.
در این بین برخی افراد سعی در عدم پرداخت حق بیمه واقعی و بهره بردن از حداکثر منافع قانون تامین اجتماعی داشته و گاهی از طرف جامعه شریف و زحمتکش کارگران صحبت میکنند. حال آنکه پرواضح است منابع این سازمان متعلق به قشر زحمتکش کارگر بوده و در راستای اعتلای فرهنگ کار هزینه میشود. از این روی واقعیسازی مبلغ حق بیمه و جلوگیری از فرار بیمهای به نفع تمامی کارگران این مرز و بوم است.
در بخشی از مطلب منتشر شده در این رسانه عنوان شده که سازمان تأمین اجتماعی در پی کسب نقدینگی و کاهش ناترازی خود از محل اصلاح عنوان شغلی است که در این رابطه باید اذعان کرد هر تغییر عنوان شغلی در سال جاری بیش از ۳.۳ میلیارد تومان به این سازمان و در واقع به صندوق کارگران خسارت وارد میکند. چرا که هیچ محل جبران کمبود پرداختی، برای کارگران به جز ۴درصد حق بیمه دیده نشده است.
سازمان تامین اجتماعی همواره علاوه بر احقاق حقوق کارگران، رسیدگی دقیق به امور کارفرمایان را نیز در نظر داشته و به همین دلیل امکان اعتراض و بررسی مجدد بدهیهای شکل گرفته را وفق قانون برای ایشان متصور میداند و بسیاری از کارفرمایان توانستهاند در هیأتهای تشخیص مطالبات با انجام دفاعیه و اثبات صحیح بودن مبالغ پرداختی، مابهالتفاوت مذکور را کاهش یا حتی صفر کنند که این موضوع خود دلیلی بر ابطال نظرات عنوان شده در مطلب منتشر شده در خبرگزاری مربوطه است.
باید اشاره کرد سازمان تأمین اجتماعی در جهت افزایش شفافیت، تسریع امور و تسهیلگری در امر پاسخگویی و مدنظر داشتن اسناد و مدارک متقن اقدام به صدور بخشنامه جایگزین در این ارتباط کرده است تا با شفافیت بیشتری نسبت به بررسی موضوع اصلاح عنوان شغلی اقدام کند.
در پایان یادآوری میشود این سازمان همواره مدافع حقوق هر دو بخش کارگران و کارفرمایان بوده و به هیچ عنوان در پی تضعیف شرکای اجتماعی خود نیست چرا که تضعیف آنها را تضعیف جامعه کاری کشور و به زیان تمامی مردم ایران میشمارد به همین علت در رابطه با مطالب عنوان شده نیز آماده همکاری لازم با نهادهای متولی امور بیمهشدگان و کارفرمایان است.