به گزارش خبرنگار ایرنا سیداحمد علوی روز شنبه در حاشیه بازدید از پروژههای گردشگری منطقه چهار تهران، این منطقه را بهعنوان یکی از مهمترین مناطق شهری از نظر وسعت، جمعیتپذیری و ظرفیتهای گردشگری معرفی کرد.
وی افزود: طی سه سال گذشته اقدامات متعددی برای توسعه گردشگری در این منطقه انجام شده است؛ هدف این است که این فضاها به سبد تفریح و گردشگری مردم منطقه و شرق تهران اضافه شود.
فرش ایرانی میراثدار تاریخی کهن است
علوی همچنین در بازدید موزه فرش استاد عربزاده با اشاره به اهمیت هنر در جامعه و غنای فرهنگی ایران، فرش را یکی از نمادهای هنر اصیل ایرانی دانست و گفت: فرش ایرانی تنها یک زیرانداز نیست؛ بلکه هنری است که پیامهای فرهنگی و تاریخی را منتقل میکند.
وی ادامه داد: آثار هنرمند بزرگ استاد عربزاده که تولید برخی از آنها سالها زمان بردهاند، نماد تلاش و هنر ایرانی هستند و باید این میراث ارزشمند را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
علوی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت حضور خانوادهها در فضاهای فرهنگی مانند خانهموزهها تأکید کرد و گفت: این مکانها علاوه بر نمایش آثار هنری، به آموزش نیز میپردازند و میتوانند نسل جدید را با میراث فرهنگی آشنا کنند، امیدواریم چنین پروژههایی در سبد تفریحی خانوادهها جای بگیرند.
وی همچنین درباره برنامههای آینده منطقه ۴ افزود: با رویکرد شورای ششم و شهرداری تهران، پروژههای فرهنگی با پیوستهای عمرانی و اجتماعی در دستور کار قرار دارند. این پروژهها شامل توسعه خانههای کشتی، مراکز فرهنگی و دیگر طرحهای عمرانی است که به تقویت گردشگری فرهنگی در این منطقه کمک خواهند کرد.
علوی از شهروندان درخواست کرد تا از این فضاها بازدید کنند و گفت: حضور خانوادهها در این مکانها، علاوه بر غنیسازی اوقات فراغت، به انتقال فرهنگ و هنر ایرانی به نسلهای آینده کمک خواهد کرد.
در ادامه علی اصغر کمالی زاده شهردار منطقه ۴ تهران هم گفت: با توجه به اهمیت موضوعات فرهنگی و نقش آن در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان، تلاش داریم تا با اجرای پروژههای عمرانی با رویکرد فرهنگی، سرانههای فرهنگی منطقه را بهبود بخشیم.
وی اظهار کرد: بناهایی که در اختیار داریم باید به نحوی توسعه یابند که ارزشهای فرهنگی و تاریخی آنها حفظ شود و در عین حال، به نیازهای آموزشی و اجتماعی جامعه نیز پاسخ دهند.
کمالی زاده گفت: شهرداری آمادگی دارد با همکاری سایر نهادها، بناهای موجود را به یک نماد فرهنگی پایدار تبدیل کند؛ این پروژهها میتوانند فرصت مناسبی برای ارتقای هویت فرهنگی منطقه و شهر تهران فراهم کنند و بستری برای تعامل و بهرهبرداری شهروندان از ظرفیتهای فرهنگی فراهم آورند.
قدمت امامزاده ۵ تن به دوره قاجار میرسد
رییس کمیته گردشگری شورای شهر تهران پس از بازدید از امامزاده ۵ تن در لویزان تهران، گفت: بنای اصلی این امامزاده به دوره قاجار باز میگردد که در دهه ۸۰ با همکاری اوقاف بهسازی و مرمت شده است.
وی با اشاره به تجهیز این امامزاده به پله برقی، افزود: این اقدام برای تسهیل دسترسی شهروندان به این مکان که در ارتفاعی قرار دارد به انجام رسیده است.
علوی اظهار امیدواری کرد: شهروندان تهرانی، به ویژه ساکنان شرق تهران، این مکان را به عنوان یک مقصد گردشگری در نظر بگیرند.
باغ پرندگان یک مقصد گردشگری منحصر بفرد است
علوی در ادامه بازدید پروژههای گردشگری منطقه ۴ و پس از بازدید از باغ پرندگان افزود: باغ پرندگان تهران به عنوان یک مقصد گردشگری منحصر به فرد است در این باغ، تنوع بالایی از گونههای پرندگان وجود دارد که بازدیدکنندگان میتوانند از آنها دیدن کنند.
وی افزایش تعداد شهربازیهای فعال و مطابق با استانداردها در سطح شهر تهران را از دیگر برنامههای گردشگری در تهران عنوان کرد و افزود: امروز در یکی از مجموعههایی هستیم که با همکاری همکاران در سازمان سرمایهگذاری و شهرداری منطقه ۴ به ثمر نشسته و تمام تستها انجام شده که البته به دلیل فصل سرما و عدم حضور مخاطب، هنوز افتتاح رسمی آن انجام نشده است.
وی تاکید کرد: این مجموعه آماده است و به محض بهتر شدن وضعیت هوا، افتتاح میشود.
علوی ابراز امیدواری کرد: روند توسعه مجموعههای شهربازی در تهران ادامه یابد و شاهد افزایش تعداد آنها در آینده باشیم.
۱۸۰ شهربازی فعال در تهران
در ادامه امیر قاسمی هم گفت: هفته گذشته در نمایشگاه شهربازیها که در شهر آفتاب برگزار شد، فرصتی پیش آمد تا توضیحاتی در خصوص وضعیت شهربازیها به رسانهها بدهم. در گذشته، بسیاری از شهربازیهای تهران یا فرسوده شده بودند یا به رکود رفته و تعطیل شده بودند اما خوشبختانه در حال حاضر بیشتر این مجموعهها نوسازی و اورهال شدهاند و اکنون در حال بهرهبرداری هستند.
رییس ستاد گردشگری شهرداری تهران افزود: در حال حاضر، تهران حدود ۱۸۰ شهربازی فعال دارد که بیشتر این شهربازیها توسط متخصصان داخلی ساخته شدهاند.
وی تاکید کرد: در گذشته برای تامین تجهیزات این شهربازیها مجبور بودیم از کشورهای خارجی مانند چین و دیگر کشورها استفاده کنیم، اما اکنون به لطف پیشرفتهای علمی و فناوری در کشور، شرکتهای داخلی و دانشبنیان خود تجهیزات مورد نیاز را تولید میکنند.
وی در ادامه افزود: این تغییرات تاثیر زیادی بر کیفیت و امنیت تجهیزات دارد. اکنون علاوه بر استانداردهای ساخت، شرکتهای داخلی مسوول نگهداری و تعمیرات این تجهیزات هستند که باعث افزایش کیفیت و ایمنی بیشتر میشود. همچنین، شهرداری تمام تلاش خود را میکند تا این تجهیزات به درستی نگهداری و حفظ شوند تا تجربهای ایمن و لذتبخش برای بازدیدکنندگان فراهم شود.
این مسوول گردشگری در شهرداری تهران با بیان اینکه قصد داریم شهربازی ها را به یکی از مقاصد گردشگری پر مخاطب بدل کنیم، اظهار کرد: قطعا این توسعهها فراتر از تجهیزات و استانداردهاست برای این هدف، تفاهمنامههایی با انجمنهای شهربازیها امضا کردهایم تا مردم بتوانند با قیمتهای مناسبتر از این مجموعهها استفاده کنند.
وی تاکید کرد: هدف این است که بتوانیم در ایام تعطیلات، بهویژه در نوروز، امکان استفاده از این امکانات را برای عموم مردم با هزینه مناسب فراهم کنیم.
قاسمی هم در توضیحاتی درباره پرندگان تاکید کرد: این مکان به دلیل فضای سبز و سازههای بینظیرش، جایگاه ویژهای دارد.
وی همچنین، از شهروندان دعوت کرد تا از این ثروت طبیعی بازدید کنند و آن را به دیگران معرفی کنند.
قاسمی تاکید کرد: در باغ پرندگان، امکان رهاسازی پرندگان وحشی نیز وجود دارد اگر پرندگانی مانند عقاب از نظر جسمی و سنی آماده باشند، با همکاری محیط زیست به زیستگاههای طبیعی خود رهاسازی میشوند تا به زندگی و تولید مثل ادامه دهند و از انقراض گونهها جلوگیری شود.
وی یادآور شد: این اقدامات نشاندهنده اهمیت حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی در این مکان است.
وی با اشاره به وضعیت فعلی آب و هوا هم افزود: اکنون منتظر بهبود وضعیت هوا هستیم. به محض اینکه شرایط جوی بهتر شود، افتتاح رسمی این مجموعهها انجام خواهد شد.
قاسمی پیشبینی کرد : در یکی از روزهای شنبه نزدیک به ایام نوروز، این مجموعهها به طور کامل افتتاح شوند و به بهرهبرداری برسند.