به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در شانزدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری در خوزستان که در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر برگزار شد، طرح ماده هیبریدی تثبیت کننده کانونهای گرد و غبار مورد ارزیابی و توجه داوران قرار گرفت و رتبه دوم در رشته مهندسی ایمنی، بهداشت و محیط زیست را به خود اختصاص داد.
اصغر صادق آبادی، رئیس اداره توسعه فناوری مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران که تاکنون موفقیتهای متعددی در زمینه اختراع مواد و تجهیزات کاربردی در صنعت نفت و مهندسی پزشکی داشته است در این خصوص گفت: در این جشنواره ۱۵۰ طرح در موضوعات مکانیک، Hse، مهندسی شیمی و مکاترونیک ارائه و ۶۰ طرح به مرحله حضور در جشنواره راه یافت و از این تعداد ۱۰ طرح برگزیده شدند.
وی در تشریح جزئیات طرح خود میگوید: حدود ۵ سال روی این طرح مطالعه شده و هدف آن نیز رفع مشکل گرد و خاک و ریزگردها درکانون انتشار است.
صادق آبادی افزود: تحقیقات و بررسیهای انجام شده در این زمینه به تولید مادهای سازگار با محیط زیست منجر شده که تجهیزات و مواد مورد نیاز آن در استان خوزستان موجود است و با توجه به وضعیت کشور از نظر بیابان زایی و خشکسالی، اختراع تثبیت کننده هیبریدی خاک با قابلیت نگهداری رطوبت و ایجاد مرتع میتواند در مهار پدیده گرد و غبار و ریز گردها بسیار موثر واقع شود.
مخترع ماده هیبریدی تثبیت کننده کانونهای گرد و غبار با بیان اینکه در تولید این محصول از دانش کامپوزیتهای زیستی استفاده به عمل آمده است، ادامه داد: با استفاده از این ماده، کنترل کانونهای فوق بحرانی ریزگرد در استان و جلوگیری از فرسایش زاگرس امکان پذیر میشود و با کاشت بذرهای مناسب، کانونها به مرتع تبدیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح پیش از این نیز از سوی جشنواره فناوری پارکهای علم و فناوری کشور به عنوان طرحی برتر انتخاب شده بود، اضافه کرد: طرح پیش گفته میتواند فرامنطقهای تلقی و صادرات آن منجر به ارز آوری شود.
صادق آبادی اضافه کرد: هم اکنون ایده کپسول فرار دکلبان و دستکش ضد ضربه با استفاده از سیال غیر نیوتنی برای جلوگیری از آسیب کارکنان دکل حفاری را مطرح نموده و تحقیقات آن در مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت آغاز شده است که میتواند میراث ماندگاری برای صنعت حفاری کشور باشد.