شناسهٔ خبر: 70626766 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای اردستان:

استقبال صنایع از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کم است

رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای شهرستان اردستان با اشاره به اینکه استقبال صنایع از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کم است، گفت: این آمادگی در این مرکز وجود دارد که اگر صنایع نیاز به تربیت نیروی ماهر و فنی داشته باشند نیروی انسانی را آموزش دهیم.

صاحب‌خبر -

محمدهادی ملایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شهرستان اردستان شش مرکز فنی و حرفه‌ای در شهرهای اردستان، زواره و مهاباد دارد که از این تعداد دو مرکز مختصِ خواهران است.

وی با بیان اینکه اکنون شش کارگاه فعال شامل برق ساختمان و صنعتی، مکانیک، تأسیسات، تراشکاری، لوازم‌خانگی و کشاورزی در مراکز فنی و حرفه‌ای برادران فعال است، افزود: در هر کدام از این کارگاه‌ها به طور متوسط پنج تا شش حرفه آموزش داده می‌شود. همچنین در بخش خواهران پنج کارگاه فعال شامل کامپیوتر، صنایع‌دستی، آشپزی و تزئینات، هنرجویان را آموزش می‌دهند.

رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای اردستان، تصریح کرد: اکثر کلاس‌های مراکز دولتی فنی و حرفه‌ای به صورت رایگان است و فقط هزینه‌ای محدود برای ثبت‌نام هنرآموزان دریافت می‌شود.

ملایی با بیان اینکه مشارکت بخش غیردولتی در اجرای دوره‌های مهارتی در کنار بخش دولتی اهمیت بسزایی دارد، گفت: با تلاش‌های انجام شده اکنون ۳۸ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در این شهرستان وجود دارد که ۲۵ آموزشگاه به صورت فعال  و ۱۳ آموزشگاه دیگر به صورت مناسبتی و فصلی خدمات می‌دهند.

وی تعهد اشتغال مرکز فنی و حرفه‌ای شهرستان اردستان را برای سال جاری ۱۳ نفر اعلام و اظهار کرد: مرکز فنی و حرفه‌ای امسال تاکنون ۱۴ نفر را در سامانه کشوری رصد تعهد اشتغال ثبت نام کرده است.

۴۰ درصد از افرادی که مدرک فنی و حرفه‌ای می‌گیرند وارد بازار کار می‌شوند

رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای اردستان با اشاره به مجموع ساعات کلاس آموزشی که در مراکز فنی و حرفه‌ای از ابتدای مهرماه سال جاری انجام شده است، گفت: از ابتدای مهر تا پایان آذرماه سال جاری ۲۲۱ نفر از کلاس‌های آموزشی مراکز دولتی فنی و حرفه‌ای خدمات دریافت کردند. همچنین در این مدت ۴۱ دوره آموزشی برگزار شده است.

ملایی با بیان اینکه از سه ماهه گذشته تاکنون ۵۲۳ نفر در آزمون‌های فنی و حرفه‌ای شرکت کردند که ۲۸۳ نفر آنها موفق به کسب مدرک فنی و حرفه‌ای شدند، گفت: با برآوردهای انجام شده ۴۰ درصد از افرادی که مدرک و مهارت فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند مستقیماً در همان رشته وارد بازار کار می‌شوند.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا علیرغم برگزاری کلاس‌های آموزشی ولی همچنان بخش صنعتی شهرستان با کمبود نیروهای ماهر و فنی مواجه هستند؟ گفت: استقبال صنایع از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای کم است در صورتی که این آمادگی در مراکز فنی و حرفه‌ای شهرستان اردستان وجود دارد که اگر هر واحد صنعتی نیاز به تربیت نیروی ماهر و فنی داشته باشد را آموزش دهیم.

رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای اردستان در خصوص راه‌اندازی رشته‌های جدید در مرکز فنی و حرفه‌ای گفت: راه‌اندازی یک رشته جدید نیاز به صرف هزینه و زیرساخت‌های لازم دارد. امسال دو رشته جدید در بخش مکانیک و تأسیسات به رشته‌های فنی و حرفه‌ای اضافه شده است ولی باز هم آمادگی داریم که اگر متقاضی برای رشته جدید در شهرستان زیاد باشد زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی آن رشته را فراهم کنیم.

انتهای پیام