به گزارش خبرنگار ایرنا، هم اکنون بار مصرف برق در استان ایلام حدود ۲۱۵ مگاوات ساعت در روز است و مسئولان محلی در تلاش هستند تا از طریق کاهش مصرف در حوزه اداری، پایداری شبکه برق را تضمین کنند و این در حالی است که در فصل زمستان، با توجه به افزایش نیاز به روشنایی شب، انتظار میرود مصرف برق بیشتر شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام روز شنبه در این خصوص اظهار کرد: مصرف برق در حوزه اداری به طور متوسط روزانه ۱۹ مگاوات ساعت است و با همکاری ادارات و دستگاههای اجرایی، انتظار میرود که ۱۰ تا ۱۵ درصد از این میزان کاهش یابد که این کاهش میتواند نقش مهمی در تأمین برق برای صنایع و بخش خانگی ایفا کند.
«ولیالله ناصری» با اشاره به اینکه تا کنون یک هزار بازدید از ساختمانهای اداری نقاط مختلف استان در راستای کنترل مدیریت مصرف انرژی انجام شده است، افزود: تذکرات لازم به دستگاههای اجرایی با مصرف بیش از الگو داده شده و خوشبختانه همکاری خوبی در کنترل و مدیریت مصرف انرژی مشاهده شده است.
وی بیان کرد: همچنین، بازرسی استانداری به همراه گشتهای پایش شرکت برق از ادارات بازدید کرده و هشدارهای لازم به بیش از ۱۰۰ اداره و نهاد اجرایی در زمینه مدیریت و کنترل مصرف انرژی ارائه شده است.
ناصری بیان کرد: در مراکز و اداراتی که بیشتر جنبه اقتصادی دارند با توجه با نیاز این مجموعهها به انرژی برق، باید در حوزه کنترل مصارف خود همکاری بیشتری داشته باشند که البته تذکرات لازم در این زمینه نیز به این دستگاههای اجرایی داده شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام با تاکید بر اینکه وسایل اندازهگیری مصرف برق تمام مشترکان اداری، کشاورزی، صنعتی استان هوشمندسازی شده است، تصریح کرد: کمتر از پنج درصد از مشترکان برق خانگی استان خیلی پر مصرف هستند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۷۰ هزار انشعاب برق در استان ایلام وجود دارد، گفت: در حال حاضر، مصرف انرژی نزدیک به چهار هزار مشترک برق در ایلام تا ۲.۵ برابر الگو است و حدود ۱۵ درصد مشترکان خانگی نیز پرمصرف محسوب میشوند که در راستای مدیریت این وضعیت، برنامهریزی برای هوشمندسازی کنتورهای برق این مشترکان در حال انجام است.
ناصری با اشاره به اینکه با توجه به سرمای زمستان، تا کنون هیچ گونه قطعی برق و خاموشی در استان گزارش نشده است، یادآور شد: قبل از آغاز فصل سرما، شبکه برق استان از لحاظ پایداری، تقویت شبکه و تعمیر و نگهداری مورد رصد و پایش قرار گرفته است.
وی بیان کرد: هوشمندسازی نزدیک به ۲۰ هزار انشعاب برق خانگی و ۱۰ درصد کنتورهای برق استان تا تابستان سال آینده در دستور کار قرار دارد که میتواند تأثیر به سزایی در کاهش، کنترل و اعمال مدیریت مصرف انرژی در این استان داشته باشد.
بر اساس اعلام معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری ایلام با توجه به افزایش برودت هوا و رشد فزاینده مصرف انرژی و تاکید رئیس جمهور مبنی بر لزوم مصرف بهینه سوخت و همچنین مصوبه هیأت وزیران، ساعات کاری کلیه دستگاههای دولتی، بانکها، شهرداریها، موسسات عمومی غیردولتی و دانشگاهها بهجز دستگاههای خدماترسان در بازه زمانی اول دی ماه تا ۳۰ بهمن ماه امسال از ساعت هشت صبح تا ۱۴ بعدازظهر تعیین شده است.
به طور قطع، کاهش ساعات اداری میتواند به طور قابل توجهی به کاهش مصرف برق کمک کند، با کاهش ساعات کار ادارات، نیاز به روشنایی و تهویه در ساعات اوج مصرف کاهش مییابد، انتظار میرود که این تغییر ساعت اداری، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، امکان مدیریت بهتر زمان را برای کارکنان فراهم و به آنها این فرصت را دهد که در ساعات کمتری از روز، کارهای خود را انجام دهند.
همچنین، این اقدام میتواند به کاهش فشار بر شبکه برق کمک کرده و از خاموشیهای احتمالی جلوگیری کند.
به گفته مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام تا کنون بیش از ۶ هزار اخطار به مشترکان پرمصرف بخشهای مختلف مصرف برق برای مدیریت بهینه مصرف صادر شده است.
این در حالی است که مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند، مصارف آنان به صورت یارانهای محاسبه و از تخفیفات ویژه برخوردار خواهند شد.