به گزارش ایکنا، آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری؛ رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه، شامگاه 14 دیماه در مراسم سالروز شهادت امام هادی(ع) و بزرگداشت سومین سال ارتحال آیتالله العظمی صافی گلپایگانی که در مسجد امام حسن عسکری(ع) برگزار شد، با تسلیت شهادت امام هادی(ع) گفت: مسئله امامت نزد اهل بیت(ع) و بزرگان و علما و شخصیتهای علمی ما مهم بوده و زیاد به آن پرداختهاند؛ بیش از یک سوم کتاب اصول کافی اختصاص به مقوله امامت دارد؛ این کتاب بخشی به نام کتابالحجه دارد که نشانگر اهتمام علمای دین و شخصیتی چون مرحوم کلینی به جایگاه امامت و ولایت است.
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص)، تلاش فراگیری برای منزویکردن اهل بیت(ع) به کار رفت، گفت: ائمه(ع) ولیالله هستند و باید با بدنه مردم مرتبط باشند و مردم مشکلاتشان را با آنان در میان بگذراند ولی حاکمان جور سدی بین آنان و مردم قرار دادند تا آنان نتوانند از این سرچشمه زلال معارف قرآن و اهل بیت(ع) بهره ببرند و این کار اگر اتفاق نیفتاده بود امروز همه جهان از معارف نورانی اهل بیت(ع) بهرهمند میشد.
وی با اشاره به شخصیت امام هادی(ع)، افزود: خلفای جائر عباسی از متوکل تا معتصم و نفرات بعدی برای آن که شوکت و جایگاهشان از بین نرود همه اهتمام خود را در ایجاد فاصله بین مردم و اهل بیت(ع) به کار گرفتند تا مردم نتوانند با آنان مرتبط باشند لذا یا ائمه(ع) را زندانی کردند یا در تبعید بودند و یا در انزاو به سر میبردند.
استاد حوزه علمیه قم، اظهار کرد: حاکمان جور بارها علیه امام هادی(ع) اقدامات ناشایستی انجام دادند؛ گاهی ایشان را با پای برهنه به بارگاهشان احضار میکردند و گاهی ایشان را بر سر سفره شراب دعوت میکردند تا امام را تحقیر کنند و نگذارند ایشان جایگاهی بین مردم داشته باشند ولی از آنجا که خدا اراده کرده است نور اهل بیت(ع) بتابد و مردم از این چراغ نورانی بهره ببرند این تلاشها عمدتا ناکام ماند.
علم لدنی امام هادی(ع)
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه حاکمان جور در دوره امام هادی(ع) تصور میکردند که علم ائمه از نوع اکتسابی است لذا یکی از این حاکمان در زمانی که امام هادی(ع) کودک چندسالهای بودند معلمی برای او انتخاب کرد، افزود: این کار انجام شد تا امام هادی(ع) را از روش اهل بیت(ع) دور کنند ولی این معلم که دشمن کینهتوز اهل بیت(ع) بود بعد از مدتی در مورد امام هادی(ع) گفت او استاد و من شاگرد او هستم زیرا او مطالبی میگوید که من احساس حقارت در برابر او میکنم.
وی افزود: ایشان در سن هفت سالگی چنان از نظر علم و دانش میدرخشد که دشمنان در بهت و حیرت به سر میبرند؛ یحیی بن اکثم را فرستادند تا از امام هادی(ع) سؤالاتی بکنند و ایشان نتوانند جواب دهند ولی هر چه پرسیدند امام فراتر از تصور آنان جواب دادند لذا مجبور به خاتمه این جلسه شدند زیرا ترسیدند مبادا آوازه این کودک چند ساله به مردم برسد و بنیاد حکومت خلفای جور را بهم بریزد.
حسینی بوشهری با بیان اینکه طول دوره امامت امام هادی(ع) 33 سال طول کشید، گفت: یکی از بزرگترین کارهای امام(ع)، ایستادگی و مبارزه علیه غلات بود؛ امام شاگردانی چون حضرت عبدالعظیم، علی بن مهزیار و فضل بن شاذان و ... تربیت کرد و ایشان علوم آل محمد(ص) را نشر دادند و یکی از کارهای حضرت توسعه سازمان وکالت بود که امروز در قالب مرجعیت شیعه تداوم یافه است؛ البته مرجعیت قبل از دوره امام هادی(ع) وجود داشت ولی در این دوره رواج زیادی پیدا کرد و نمایندگان امام در همه بلادها حضور داشتند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهار کرد: سازمان وکالت برای آن بود تا اگر مردم به امام به صورت مستقیم دسترسی ندارند بتوانند به مراجع تقلید به عنوان نایبان عام مراجعه کنند و احکام شرعی و معارف دینی را از آنان بگیرند و مشکلات مردم را مرتفع کنند. اگر ما سومین سال ارتحال شخصیتی عالیمقام یعنی حضرت آیتالله صافی را گرامی میداریم یکی از جهاتش توسعهبخشی به سازمان وکالت است. امروز در دوره غیبت امام زمان(ع) مراجع نقش ائمه(ع) را ایفا میکنند.
فقیه و عالم برجسته
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه آیتالله العظمی صافی گلپایگانی فقیهی برجسته و وارسته و عالمی بود که عرفان را از قرآن و کلام اهل بیت(ع) اخذ کرده بود، ادامه داد: ایشان راهی را پیمود که امام هادی(ع) به همه ما آموخت و نتیجه این بود که در هنگام رحلت، جمعیت زیادی ایشان را در قم و نجف و کربلا بدرقه کردند و عاقبتشان چنان ختم به خیر شد که در کنار مرقد مطهر امام حسین(ع) به خاک سپرده شد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه آیتالله بروجردی فرموده بود که عمده علمای برجسته اصفهان از گلپایگان خواهند بود و چنین هم شد، افزود: آیتالله صافی از خاندان اجتهاد و علم بود و پدر و اجدا و برادر ایشان از علمای برجسته بودند. ایشان وقتی به قم آمدند نزد مراجع ثلاث درس آموخت و بعد از مدتی راهی نجف شد و وقتی به قم برگشت مشاور و امین آیتالله بروجردی شد.
امام جمعه قم افزود: بنده بارها ایشان را از نزدیک زیارت کردم و ایشان در مسائل مختلف کشور، صاحبنظر بود و تعبیر کتابخانه و دایرهالمعارف متحرک را برخی از بزرگان برای ایشان به کار بردهاند.
حسینی بوشهری بیان کرد: ایشان در کنار آیتالله العظمی محمدرضا گلپایگانی شاگردی کرده و داماد و مشاور ایشان بود؛ در انقلاب اسلامی هم مسئولیتهای مختلفی داشتند از جمله عضویت در شورای نگهبان در دوران امام و بعد از آن هم دیدهبان بیدار برای انقلاب بودند و پیشنهادات و توصیههایی به مسئولان کشور و بودند و مقام معظم رهبری از مشورتهای ایشان بهره میبردند.
انتهای پیام