شناسهٔ خبر: 70625940 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

از فردا؛ از فردا؛

آغاز واکسیناسیون دام‌های سنگین آذربایجان غربی

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: مایه کوبی دام سنگین بر علیه بروسلوز و بیماری پوستی لمپی اسکین از فردا در استان آغاز می‌شود.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ الیاس گندمی - مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان از آغاز طرح رایگان واکسیناسیون دام‌های سنگین از جمله گاو و گوساله بر علیه دو بیماری خطرناک بروسلوز  یا تب مالت و بیماری پوستی لمپی اسکین در سراسر استان خبر داد و گفت: اجرای این دو طرح از فردا به مدت دو ماه در سطح دامداری‌های استان به صورت رایگان و در حمایت از دامداران روستایی و عشایری با ‏هدف حفاظت از جمعیت دامی در تمامی روستا‌های دور و نزدیک اجرا می‌شود‎.

‎دکتر سید امید خلیل زاده  ادامه داد: در اجری این دو طرح پیش بینی می‌شود بالغ بر ۲۸۰ هزار راس گاو ‏و  گوساله بر علیه بیماری بروسلوز و بیماری پوستی لمپی اسکین در سطح تمامی واحد‌ها اپیدمیولوژیک با مشارکت بخش غیر دولتی و ‏نظارت بخش دولتی ایمن سازی شوند‎.

این مقام مسئول ایجاد ایمنی در دام‌های سنگین و حساس استان جهت ‏پیشگیری از رخداد بیماری و کاهش خسارت ها، تلفات و ضایعات دامی ناشی از بروز این دو ‏بیماری را از اهداف واکسیناسیون دام ها عنوان کرد و از دامداران استان درخواست نمود تا با اکیپ‌های واکسیناسیون همکاری‌های لازم ‏را داشته باشند‎.

وی تصریح کرد: در این دو طرح تلاش می‌ شود بیش از ۹۰ درصد جمعیت گاو و گوساله بر علیه ‏دو بیماری بروسلوز و لمپی اسکین در سطح استان ایمن سازی شود‎ و گروه های مایه کوبی دامپزشکی اعم از بخش دولتی و خصوصی پا به پای ‏دامداران با اجرای عملیات‌های متعدد واکسیناسیون در سطح دامداری‌های روستایی به صورت ‏سالانه، همواره در خط مقدم مبارزه با بیماری‌های واگیر و مشترک بین انسان و دام قرار دارند و از ‏دامداران استان درخواست نمود تا با اکیپ‌های واکسیناسیون همکاری‌های لازم را داشته باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان می گوید: بیماری بروسلوز یا تب مالت از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام می‌باشد که از ۲ جنبه ‏اقتصادی و بهداشت عمومی جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ از نظر اقتصادی بروسلوز یک عامل مهم واگیر و کاهش باروری در دام‌ها است که باعث ایجاد سقط جنین و موجب ‏ضرر‌های اقتصادی فراوان به جامعه شده و از سوی دیگر نیز اگر دام‌های مبتلا از گله حذف نشوند، ‏باعث انتشار بیماری و کاهش تولید شیر می‌شود‎ و عامل اصلی ایجاد آن باکتری عفونی بروسلا است که بر روی همه حیوانات اهلی و غیر اهلی تاثیر می‌گذارد.

دکتر خلیل زاده اضافه کرد: بیماری ویروسی پوستی «لمپی اسکین» نیز، نوعی بیماری نوپدید ویروسی بسیار عفونی در گاو‌ها با ضرر‌های اقتصادی بالا بوده و با سرعت انتشار زیاد است و خسارت‌های اقتصادی سنگینی همراه با کاهش تولیدات دامی، ضایعات پوستی و تلفات بر جمعیت گاوی وارد می‌سازد.