به گزارش ایرنا، هادی حق شناس با تاکید بر اینکه امروز بخش عمده ناترازی ها ناشی از ناترازی در تصمیم گیریهاست، افزود: اگر ۳۰۰ میلیون دلار طی سه سال به استان داده شود میتوان از یک فاجعه بزرگ پیشگیری کرد اما اگر اعطا نشود دیگر رشت و انزلی وجود نخواهد داشت.
وی توضیح داد: روزانه ۳۸۰ هزار مترمکعب شیرابه حاصل از زباله داخل رودخانه زرجوب و گوهررود ریخته میشود و سپس به طور مستقیم وارد تالاب انزلی می شود، میانگین عمق تالاب انزلی ۵۰ سال گذشته ۱۰ متر و ۳۰ سال پیش پنج متر بوده است که اکنون به پنج سانتیمتر رسیده است.
حق شناس با بیان اینکه تالاب انزلی پر از زباله شهروندان رشت، بندرانزلی، صومعهسرا است و زایش طبیعی ماهیان دریای خزر در این تالاب از بین رفته است، اضافه کرد: راهکار این مشکل احداث تصفیه خانه فاضلاب در شهر رشت، صومعه سرا و انزلی است که برای احداث تصفیه خانه فاضلاب در این سه شهرستان، ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به تبعات زیست محیطی و بهداشتی دفن زباله در گیلان با بیان اینکه برای این امر باید دستگاه زبالهسوز نصب و فعال شود، اضافه کرد: اگر مساله محیط زیست مشکل نخست دولت ها و سازمان های مردم نهاد باشد، به طور قطع این معضلات بر روی هم انباشته نمی شود.