به گزارش قدس آنلاین، زهرا بهروز آذر پس از دیدار از نمایشگاه دوسالانه سرامیک در نشستی همراه با هنرمندان سرامیست گفت: بسیار خوشحالم که این دوسالانه با حضور جمع کثیری از هنرمندان برگزار شده است و جای خرسندی است که بیش از ۷۵ درصد آثار دوسالانه متعلق به بانوان است. این موضوع از یک سو مسئولیت ما را برای حمایت از آنان بیشتر میکند و از سوی دیگر نشاندهنده توانایی زنان در خلق روایتهای اصیل است. ویژگی برجسته این دوسالانه این است که ایدهها و تفکرات هنری بهسادگی به محصولات نهایی تبدیل شدهاند. حضور گسترده بانوان در این عرصه، نشان میدهد که زنان توانایی حضور مؤثر در تمامی حوزهها را دارند.
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور به قدمت ۷هزار ساله هنر سرامیک ایران اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه نشان داد که هنری با چنین پیشینهای، همچنان توسط بانوان ما به زیبایی درخشان است. این امر مسئولیت ما را دوچندان میکند تا این استعدادهای ارزشمند را شناسایی و حمایت کنیم.
بهروزآذر افزود: این نمایشگاه، بیشتر جنبه هنری داشت که مخاطبان خاص خود را جذب میکند. با این حال، لازم است برای این آثار هنری راهکارهایی جهت کسب درآمد و حمایت از هنرمندان ایجاد شود. در همین راستا، جلسات متعددی برگزار کردهایم تا اشتغال و کارآفرینی در این حوزه توسعه یابد.
در ادامه نادره رضایی معاون امور هنری درباره برگزاری این دوره از دوسالانه گفت: وقتی در دشواری تعدد جشنوارههای مختلف، دوسالانه سرامیک را حذف نکردیم و در دستور کار قرار دادیم یعنی برایمان اهمیت داشت. اتفاقاً در این دوره، تأکید بیشتری بر برگزاری دوسالانهها خواهیم داشت.
وی افزود: رویکرد ما در این دوره در معاونت امور هنری، کاهش دخالت مستقیم در اجرای برنامهها و بازگشت به مأموریت اصلی یعنی سیاستگذاری و برنامهریزی است. این به معنای کاهش تعداد رویدادها نیست، بلکه ممکن است رویدادها بیشتر هم شوند؛ چرا که کشور به این فعالیتها نیاز دارد. با این حال، اولویتبندی رویدادها و تمرکززدایی از تهران، مطابق تأکید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار است. هدف این است که عدالت هنری بهدرستی تحقق یابد و رویدادها بر اساس ظرفیتهای جغرافیایی و برمبنای دادههای آموزشی و مزیتهای مناطق مختلف به استانها واگذار شوند.
نادره رضایی افزود: هنر سرامیک و دیگر حوزههای فرهنگی، ظرفیت بسیاری در مناطق مختلف ایران دارند. تلاش ما این است که با تمرکز بر اقتصاد هنر و تعامل بهتر با استانها شرایطی فراهم کنیم که بخش قابل توجهی از رویدادها و اتفاقات هنری در استانها برگزار شود و از تمرکز صرف بر تهران فاصله بگیریم.
مجتبی قربانی شاهکوچکی، دبیر دوازدهمین دوسالانه سرامیک، نیز در ادامه نشست اظهار کرد: حوزه هنر سرامیک ایران از پیشینهای غنی برخوردار است، اما این هنر در حاشیه قرار دارد. یکی از دلایل این وضعیت به نظرم بیتوجهی به داشتههای بومی و تمرکز بیشتر بر آثار وارداتی است.
وی به شرایط دشوار اقتصادی اشاره کرد و گفت: هنرمندان تجسمی، بهویژه در حوزه هنرهای تجسمی و سرامیک، در دوران تحریمها و فشارهای اقتصادی با مشکلات زیادی مواجهاند و با وجود این تلاش میکنند زندگی خود را از طریق این هنر بگذرانند. برای تقویت این هنر، نیاز به ایجاد رشته سرامیک در دانشگاهها داریم.
قربانی شاهکوچکی یکی از مهمترین ویژگیهای این دوسالانه را گردهمایی نسلهای مختلف هنرمندان دانست و افزود: اتفاق مهمی که این دوسالانه رقم زده، همکاری و همافزایی میان نسلهای مختلف است. زمانی که هنرمندان جوان شبانهروز تلاش میکنند و چنین نمایشگاهی را شکل میدهند، نشان میدهد که میتوانیم با کار گروهی و همدلی، دستاوردهای بزرگی را رقم بزنیم.
دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران در بخش فراخوان و هنرمندان سرامیست از روز جمعه ۱۴ دی ماه تا روز ۱۲ بهمن ماه در مجتمع آسمان آماده پذیرایی از علاقهمندان است.