شناسهٔ خبر: 70624113 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ضرورت تامین ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت پل ساسانی دزفول

نماینده مردم دزفول و عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: مرمت کامل پل یک هزار و ۷۰۰ ساله تاریخی دزفول ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تاکنون ۵۰ میلیارد ریال آن تخصیص شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، عباس پاپی زاده در همایش سالروز ثبت ملی شدن پل ساسانی قدیمی‌ترین پل استوار جهان، با اشاره به پیگیری طرح بزرگ پل تا پل در دزفول بیان کرد: بازآفرینی بافت قدیم محدوده پل جدید تا پل باستانی دزفول به عنوان «دزفول قدیم» و مرمت کامل پل ساسانی در قالب این طرح در دستور کار است.

وی با بیان اینکه اخذ مجوز لازم برای تعیین ردیف اعتباری دایم در سازمان برنامه و بودجه برای طرح «پل تا پل» در حال پیگیری است، ادامه داد: مرمت و بازآفرینی بافت قدیم دزفول از اولویت‌ها بوده و به طور جدی در دست پیگیری است.

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرمت کل پل ساسانی باید به سرعت انجام شود، اظهارکرد: مرمت کل این پل نیازمند ۲۰۰ میلیارد ریال است که ۵۰ میلیارد تخصیص شده و پیگیری تخصیص ۱۵۰ میلیارد ریال دیگر نیز در دستور کار است.

وی افزود: تغییر کاربری اصناف واقع در محدوده میدان مثلث تا پل قدیم دزفول باید به عنوان اولویت توسط شهرداری پیگیری و نسبت به فعالیت واحد‌های صنفی مرتبط با میراث فرهنگی و صنایع دستی در این محدوده اقدام شود.

پاپی زاده با بیان اینکه ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری شهر تاریخی دزفول برای رونق اقتصادی این شهر به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: دزفول با داشتن قدیمی‌ترین دانشگاه دنیا با یک هزار و ۸۰۰ سال پیشینه، پل ساسانی با قدمت یک هزار و ۷۰۰ سال و بافت آجری و تاریخی بی نظیر دارای ظرفیت‌های بی بدیل است.

وی مشارکت بخش خصوصی در نگهداری و احیای بافت تاریخی را ضروری دانست و افزود: ظرفیت‌های بی بدیل اقتصادی، گردشگری و تاریخی پل ساسانی تاکنون به خوبی استفاده نشده است که بسترسازی برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی برای بهره گیری از این ظرفیت ضرورت دارد.

پل تاریخی دزفول؛ قدیمی‌ترین پل استوار جهان، با گذشت بیش از ۱۷ قرن همچنان پابرجا است و به عنوان قدیمی‌ترین پل استوار جهان که هنوز حیات خود را حفظ کرده در جهان شناخته می‌شود و به «پل رومی» هم معروف است.

این پل یکی از راه‌های ارتباطی شهر جندی شاپور و سرزمین بین‌النهرین بوده که به دستور شاپور اول ساسانی و پس از پیروزی ایران بر والرین و با بکارگیری ۷۰ هزار اسیر رومی دربند ایرانیان ساخته شده است.

این مذکور دارای ۱۴ دهانه از سنگ ساروج و آهک بنا شده و در دوران حکومت عضدالدوله دیلمی، صفویان و پهلوی چند بار بازسازی شده، اما پایه‌های پل حکایت از دوران ساسانی دارد.

پل یک هزار و ۷۰۰ ساله دزفول نمادی از دوران باستان به شماره ۸۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.