شناسهٔ خبر: 70621386 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

انگلیس: بیمارستانی در شمال غزه فعال نیست/حملات اسرائیل به مراکز درمانی غیرقابل قبول است

لندن - ایرنا - سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی غزه را که باعث تعطیلی بیمارستان‌های شمال این باریکه شده، غیرقابل قبول دانست و بر ضرورت حفاظت از غیرنظامیان و توقف فوری تخریب بیمارستان‌ها تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جمعه شب ایرنا، باربارا وودوارد طی سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با اشاره به شرایط بحرانی غزه گفت: «ما همه از وخامت اوضاع بهداشت و درمان در غزه وحشت‌زده هستیم. از هفتم اکتبر تاکنون، بسیاری از مراکز درمانی تخریب شده و بیش از یکهزار نفر از کادر درمانی کشته، زخمی یا بازداشت شده‌اند. با وجود درخواست‌های مکرر برای کمک‌رسانی، این درخواست‌ها نادیده گرفته شده‌اند.»

وی با اشاره به تخلیه اجباری بیمارستان «کمال عدوان» در شمال غزه گفت که اکنون هیچ بیمارستان فعالی در این منطقه وجود ندارد و دسترسی محدود به خدمات درمانی، سوءتغذیه حاد کودکان، خطر قحطی و شیوع بیماری‌های واگیردار را تشدید کرده است.

سفیر انگلیس با بیان اینکه مطابق قوانین بین‌المللی بشردوستانه، غیرنظامیان و کادر پزشکی باید محافظت شوند افزود: «اسرائیل مسئول است که دسترسی غیرنظامیان به مراقبت‌های پزشکی حیاتی را تضمین کند و شرایط ایمن برای فعالیت کارکنان درمانی را فراهم سازد. ما از اسرائیل می‌خواهیم به تعهدات خود تحت قطعنامه ۲۲۸۶ شورای امنیت پایبند باشد و محل بازداشت کارکنان پزشکی را که از بیمارستان‌های شمال غزه بازداشت شده‌اند، روشن کند.»

وی بر لزوم تقویت نقش آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در ارائه خدمات درمانی تأکید کرد و با انتقاد از تصمیم تل‌آویو برای ممنوعیت فعالیت این نهاد بین المللی در فلسطین اشغالی گفت: «انگلیس هرگونه تلاش برای تضعیف مأموریت آنروا را قاطعانه رد می‌کند.»

وودوارد عنوان کرد: «اسرائیل باید اقدامات بیشتری برای رسیدگی فوری به این بحران انجام دهد و هر دو طرف درگیر باید این جنگ را پایان دهند. ما به فشار برای برقراری آتش‌بس فوری، آزادی گروگان‌ها (اسرای اسرائیلی)، حفاظت بیشتر از غیرنظامیان، ورود کمک‌های بیشتر به غزه و دستیابی به صلح و ثبات بلندمدت ادامه خواهیم داد.»

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگی ویرانگر علیه مردم نوار غزه آغاز کرده که طی آن، هزاران فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، شهید یا زخمی شده‌اند. علاوه بر این، ویرانی گسترده و قحطی شدید، شرایط انسانی را به بحرانی بی‌سابقه رسانده است.

این رژیم همچنین با تصویب قانونی، فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را در اراضی اشغالی ممنوع کرده و قطعنامه‌های شورای امنیت و دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر توقف جنگ و جلوگیری از نسل‌کشی را نقض می‌کند. با وجود تمام این جنایات، مقامات اسرائیلی اذعان کرده‌اند که یک سال پس از آغاز جنگ، هنوز نتوانسته‌اند به اهداف خود، ازجمله نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست، دست یابند.