به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر محمود نوری شادکام در کارگاه حمایتهای روانی اجتماعی در بلایای استان گفت: یکی از مشکلات جدی جامعه مشکلات روانپزشکی و بیماریهای روانی است و کیفیت و کمیت زندگی افراد را به لحاظ بار بیماری تحت تاثیر قرار میدهد.
وی افزود: بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و روانپزشکی بیشترین بیماریهای استان یزد بوده که کیفیت زندگی افراد را مختل میکند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی تصریح کرد: ۳۵ درصد جامعه ما نیاز به مشاوره روانی و روانشناسی و روان پزشکی دارند و باید توجه جدی به این موضوع شود.
وی با اشاره به ارائه خدمات روانشناسی در همه مراکز خدمات جامع سلامت اظهار داشت: بسیاری از بیماریهای اختلال روان در ابتدا با مشاوره و حتی با مصرف مختصر دارو پیشگیری میشود و افراد با مشکلات جدی و بیماری روبهرو نخواهند شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم گفت: در سطح کشور سی و پنج درصد افراد نیاز به مداخلات روانشناختی و سلامت دارند، اما افرادی که دچار اختلالات روانی هستند حدود بیست و هشت درصد میباشد که این آمار در استان یزد از متوسط کشوری پایینتر است، اما باید در این حوزه تلاش کرد.
دکتر فرحزادی ادامه داد: در سطح استان بیش از هشتاد رواشناس در مراکز حدمات جامع سلامت به مراجعه کنندگان خدمات ارائه میدهند.
سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت از راه اندازی مراکز سراج در استان خبر داد و گفت:توجه به سلامت روان و فراهم کردن بسترهای حمایتی برای افراد در معرض خطر، امری ضروری است.
دکتر شالبافان گفت: با اشاره به فعالیت نودوهفت مرکز سراج خصوصا در مناطق محروم، از راه اندازی مراکز جدید در استان یزد و در سطح کشور خبر داد و افزود: بنا داریم با توجه به گستردگی استان یزد تعداد دیگری مرکز سراج به این استان اختصاص و راه اندازی کنیم.
شالبافان تاکید کرد: استقرار این مراکز به تکمیل چرخه خدمات سلامت روانی و کاهش آسیبهای اجتماعی مرتبط و افزایش رضایت مراجعان، بیماران و خانواده آنان کمک میکند. خدمات این مرکز در بخشهای اجتماعی، مردم پایه و مبتنی بر اقدامات بین بخشی و به صورت رایگان طراحی شده است.
گفتنی است مراکز سلامت روانی اجتماعی یا همان سراج، واحدهایی هستند که با هدف ارتقای کمی و کیفی ارائه خدمات سلامت روانی اجتماعی مبتنی بر اصول و ارزشهای انسانی ـ اسلامی و با هدف نهادینه سازی آنها در جامعه ایجاد میشوند و به ارتقای سلامت و کیفیت زندگی افراد و رضایت مراجعین، بیماران و خانواده آنان کمک خواهند کرد.