به گزارش ایسنا، «آدریل کاسونتا» تحلیلگر مسائل بینالملل مستقر در لندن با مطرح کردن دیدگاه خود درباره رویکرد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا نسبت به چین و روسیه گفت که دولت دوم او، احتمالا، تلاشها برای جلوگیری از رقابت چین با آمریکا و محدود کردن آن، همچنین کاهش فشارهای واشنگتن بر روسیه به عنوان بخشی از این راهبرد متمرکز خواهد بود اما مسکو نباید درباره اهداف او برای حفظ سلطه جهانی آمریکا دچار توهم شود.
خبرگزاری نووستی گزارش داد که کاسونتا در گفتوگویی با این خبرگزاری با بیان این دیدگاه گفت: هدف بلندمدت آمریکا واضح است؛ جلوگیری از ترقی چین. دولت ترامپ ممکن است به این منظور، موضع خود را در قبال روسیه برای تبدیل کردن آن به همسنگ پکن، تلطیف کند. این ائتلاف برای موازنه ممکن است با وجود تلاشهای آمریکا برای همتراز کردن خود با متحدان احتمالی در رقابت با چین، به بازتعریف ژئوپالتیک جهانی در چند دهه آتی منجر شود.
به گفته او، در حالی که دولت ترامپ ممکن است مداخله آمریکا در جنگ اوکراین را در کوتاهمدت محدود کند، نباید آن را نشانه دوستی دانست؛ این یک بازنگری راهبردی خواهد بود.
این تحلیلگر در ادامه تشریح کرد: هدف این دولت آمریکا هم مانند دولتهای قبلی، حفظ هژمونی آمریکا از طریق راهبرد «موازنه از راه دور» خواهد بود. این رویکرد در اروپا، احتمالا، شامل تقویت روابط با کشورهای اروپای شرقی مانند لهستان و لیتوانی، کشورهایی دارای پیشینه خصومت با روسیه خواهد بود. این ائتلافها سنگ بنای راهبرد بازنگریشده ناتو برای جلوگیری از توسعهطلبی روسیه و در عین حال، آماده شدن برای چرخشی گستردهتر به سمت آسیا خواهد بود.
این کارشناس افزود که ترامپ قرار است اندیشمندان و صاحبنظران تندرو و غیرمحافظهکاری را در دولت خود به کار بگیرد و برخلاف نشانههای عکس موجود، شکلگیری سیاست خارجی واشنگتن، احتمالا، با مقاومت زیادی مواجه نخواهد شد.
کاسونتا در ادامه بیان کرد: هرگونه اختلاف نظری، احتمالا، به صورت نمایشی و با هدف حفظ این روایت خواهد بود که ترامپ با منافع تثبیتشده بیگانه است. اما در واقع، رویکرد او در سیاست خارجی نسخه ساده و بیتعارف راهبرد امپریالیستی همیشگی آمریکا است. او برخلاف روسای جمهور پیشین آمریکا تطاهر به حمایت از دموکراسی و حقوق بشر را کنار میگذارد و راهبرد عملگرایانه و البته نابلد تبدیل کردن آمریکا به یک امپراتوری با تمرکز بر منافع خود را در پیش میگیرد.
به گفته کاسونتا، وضعیت در منطقه غرب آسیا نیز به دلیل تداوم درگیریها میان رژیم صهیونیستی و حماس، مسئله مهمی برای دولت او خواهد بود.
این تحلیلگر بیان کرد: پاسخ دولت ترامپ به این بحران، احتمالا، راهبرد گستردهتر او برای منطقه غرب آسیا را آشکار خواهد کرد، چراکه با پیچیدگیهای حفظ اتحادها، مقابله با نفوذ ایران و کنترل فشارهای داخلی همراه است.
انتهای پیام